Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Cannondale-Garming Pro Cycling

- Cardoso burde tweete som Trump

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

28.06.2017 kl. 18:12 af Mathias Mundbjerg.

Den tidligere cykelrytter Phillip Gaimon kørte på hold med dopinganklagede André Cardoso i to sæsoner, og han tvivler på portugiserens uskyld.

2016-sæsonen var den sidste i det professionelle felt for den nu pensionerede cykelrytter, Phillip Gaimon. Han er kendt som en af antidopingens fremmeste forkæmpere, og han har efter karrieren påbegyndt et projekt, hvor han tager rundt i verden og overgår Strava-rekorder sat af dopingdømte cykelryttere.

 

Gaimon kørte i 2014 og 2016 på det nuværende Cannondale-Drapac-hold, hvor den portugisiske klatrer Andre Cardoso på daværende tidspunkt også var ansat. I går kom det så frem, at Cardoso er blevet snuppet i en dopingtest, og det er ikke noget, der behager Gaimon.

 

”Jeg er vred, men jeg er mere forvirret og ked af det. Mange af de unge ryttere forstår ikke, hvorfor det ødelagde mig at se Mancebo (tidligere dopingdømt rytter, red.) vinde en etape i Redlands i år. De synes, jeg er en ’hater’, fordi de ikke fulgte Touren, dengang disse ryttere begravede mulighederne for at kunne leve af sporten. De forstår ikke, at det er grunden til, at de får deres pis testet i dag, eller at de lever i en elendig lejlighed. Og fyren, som blev nummer to, driver forretninger på eBay for at klare sig - frarøvet et resultat, som kunne have ændret hans liv,” lyder den sønderlemmende kritik, som Gaimon har fremført på sin blog.

 

Han nærer dog fortsat et spinkelt håb om, at den suspenderede Trek-Segafredo-rytter er uskyldig.

 

”Jeg håber, at der var fejl i den positive prøve, men det ser ikke godt ud.”

 

Denne vurdering baserer han blandt andet på Andre Cardosos reaktion efter den positive test. Cardoso postede i går et indlæg på Facebook som forsvarstale mod de mange anklager, men ifølge Gaimon burde han ikke kunne forholde sig så roligt, hvis han var uskyldig.

 

”Den ligner alle andre benægtelser fra Tyler Hamilton til Bill Crosby, og jeg kan ikke se, hvordan det nogensinde har virket,” skriver Gaimon og uddyber sit ræsonnement:

 

”Hvis nogen fortalte dig, at du var anholdt for voldtægt eller mord, ville du ikke være i stand til tålmodigt at lade en advokat udforme et forsvar. Du ville råbe det ud til verden og tweete som vores præsident (Donald Trump, red.), og det ville se ud som om, du havde mistet forstanden. Hvem der end skrev indlægget fra Cardoso, så vil han ikke det bedste for ham, eller også tror han, at cykelfans er dumme.”

 

Andre Cardoso var egentlig udtaget til Trek-Segafredos Tour-hold, men med suspenderingen er Haimar Zubeldia i stedet indkaldt til sin 16. deltagelse i verdens største cykelløb.

 

I 2007 BLEV ZUBELDIA NUMMER 4 I TOUREN. SKAL HAN PÅ DIT MANAGERHOLD?

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk