Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Endnu en spændende Tour bog - EKSTRA RABAT

Endnu en spændende Tour bog - EKSTRA RABAT

18. juli 2014 11:09Foto: Sirotti

Få nogle af de nye Tour de France bøger til ferien. Feltet.dk har samlet nogle af de bedste Tour-bøger.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 

Mark Cavendish - Den hurtigste mand på to hjul

Med forord af Brian Holm
 

Mark Cavendish er verdens hurtigste mand på to hjul. Han ved det godt selv. Og han lægger ikke skjul på det.
Mark Cavendish – Den hurtigste mand på to hjul
Men han har også noget at have sin selvtillid i, hvilket en imponerende sejrsliste på over 100 sejre kan bekræfte - herunder 25 etapesejre i Tour de France. Og han regnes også af mange for at være den største sprinter gennem tiderne.

I denne selvbiografi fortæller Mark Cavendish om sit liv som professionel cykelrytter, om holdkammeraternes hårde arbejde for ham og om den indædte kamp mod de andre sprintere i de hæsblæsende etapeafslutninger. Om den opslidende overlevelseskamp mod tiden i gruppettoen i bjergene. Om sine mange triumfer i de store etapeløb og ikke mindst om kronen på værket - verdensmesterskabet i København i 2011.

MARK CAVENDISH, født 1985 på Isle of Man, er en britisk cykelrytter. Han er en af de største sprintere i cykelsportens historie. Cavendish har været professionel siden 2006 og har kørt på storhold som T-Mobile, HTC-Highroad, Tema Sky og nu Omega Pharma-Quick Step, hvor bl.a. hans gode ven, danske Brian Holm, er sportsdirektør. Cavendish bor stadig på Isle of Man sammen med sin kone Peta og deres datter Deliah.

 

Køb bogen her 254,96- SPAR 44,99

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

 

Den gule trøje i de høje bjerge

af Jørgen Leth
Den gule trøje i de høje bjerge
Denne bog om verdens hårdeste cykelløb tager sit udgangspunkt i Tour de France 1994, med omfattende analyser og præcise vurderinger. Jørgen Leth ser desuden tilbage på 25 år med Tour de France og giver her sin helt personlige beretning om løbet, fortalt med begejstring, indsigt og malende indlevelse og med en rigdom af historier, profiler og personligt erindrede tildragelser.

"Man kan sige, at Jørgen Leth gennemskriver Tour de France som tekst, simpelthen. Omhyggeligt, analytisk og autentisk ... Det er en fortræffelig bog, underholdende, vidende og afvekslende som et cykelløb, iscenesat af en campeone." - Henrik Wivel, Berlingske Tidende.

 

Køb bogen her til 169,96 kr. - SPAR 29,99

 

 

 

Tour de France - Myter, fakta eller spin?

Forventes på lager sidst i juni

Tour de France - Myter, fakta eller spin? Af Ole Skjoldhøj

I 1996 vinder Bjarne Riis Touren, Danmark styrer Tour de France. National eufori. To år senere kommer Festina-skandalen og siden har doping været øverst på enhver dagsorden om cykelløb. Det er interessant at sammenligne med Tyskland, der blev grebet af den samme Tour-feber efter Jan Ullrichs sejr i 1997, og som chokeret vendte professionel cykelløb ryggen da de mange afsløringer om kunstige stimulanser piskede en inkvisitorisk stemning op. Tyskerne var flove over deres egen naivitet, de forstod sporten lige så lidt eller meget som danskerne, men drog den yderste konsekvens af deres ukritiske begejstring og forlod selskabet.
Tour de France - Myter, fakta eller spin?
Men Danmark fortsatte ufortrødent med at transmittere og aviserne skrev og skrev. Hvorfor stoppede vi ikke, smækkede med døren og standsede med at promovere disse cyklende junkier? Denne gennemgang af Tour de France og professionel landevejssport er koncentreret om den tidligere periode fra århundredeskiftet til anden verdenskrig. Det er ikke en komplet eller strengt kronologisk skildring, der er derimod fokuseret på epokegørende løb og begivenheder. For at opnå en afsluttet fortælling er hovedpersonernes liv og karriere fulgt til dørs, og danner dermed små biografier i den samlede fortælling. Desuden er andre løb end Touren debatteret, og det gælder især dette løbs yngre bror/søster, Giro d´Italia.

“Tour de France - Myter, fakta eller spin?” er den første af sin slags i Danmark, og den er unik i sin tilgang til stoffet, der baserer sig på historisk præcision, primærkilder, objektivitet og formidling med fokus på det saglige indhold.

Cykelsporten lever jo ikke i en hermetisk lukket verden, så dens kulturelle relationer bliver også berørt. Hvordan den har haft indflydelse på musik, film, litteratur og politik. Hvor det har været muligt, er der anvendt primærkilder, dvs. samtidens aviser og tidsskrifter.

Samlet skulle læseren nu på dansk få mulighed for at sætte sig ind i en verden, der både er nær og fjern. Samtidig vil han forhåbentligt få skærpet sin kritiske sans, og næste gang han følger Tour de France i tv eller læser om løbet og dets historie, så udbryder han måske spontant: ”Hvor ved de nu det fra?” Dette måtte gerne blive en standardreplik.

Ole Skjoldhøj, cand. mag. i dansk og religion. Lektor ved Virum Gymnasium. Siden 1985 medarbejder på Lademann/Alinea leksikonudgaverne og har skrevet ca. 1.200 opslag om musik, film, litteratur og filosofi. Har derudover skrevet artikler om musik til MM og det amerikanske tidsskrift Goldmine. Har om cykelløb skrevet til Politiken, Berlingske Tidende og det belgiske tidsskrift Coups de Pedales. Siden midten af 1960 har Ole Skjoldhøj fulgt professionel landevejssport og især Tour de France og har med tiden samlet den formentlig største danske kollektion af kilder om emnet, herunder bøger tidsskrifter, aviser, pjecer, memorabilia samt materiale fra franske, belgiske og italienske eksperters arkiver.

 

Køb bogen her til 200 kr. - SPAR 99,95

 

 

 

Læs også
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb

 

Tourens helte

Af Jan Cleijne
Tourens helte
Hollandsk tegner hylder fortidens og nutidens cykelstjerner i ny graphic novel

I anledning af den 100. udgave af Tour de France bringer Jan Cleijne i sin graphic novel Tourens helte en hyldest til såvel kendte som ukendte helte gennem cykelhistorien. Ryttere som Lucien Buysse, Fausto Coppi, Jacques Anquetil, Bernard Hinault og Eddy Merckx. Og danske ryttere som Bjarne Riis og Michael Rasmussen.

Bogen er et imponerende katalog over de vigtigste mytiske fortællinger, Tour de France er så rig på. Fx den patriotiske om Gino Bartali, der vandt Touren i 1948 på direkte foranledning af den italienske ministerpræsident, som med en italiensk sejr ville undgå et oprør; klassikeren om den uheldige Eugène Christophe, der hele to gange led den tort at tabe løbet på grund af en knækket forgaffel; eller den tragiske om Luis Ocaña, der i et vildt uvejr måtte udgå, da han ellers havde kannibalen Merckx i knæ. Det en også en informativ bog om løbet. På en underholdende måde serveres der en guldgrube af uvurderlig viden for dem, der gerne vil vide, hvad den største og mindste forskel nogensinde var mellem nr. 1 og 2, hvor lang den længste tour var, hvorfor den gule trøje er gul etc.

Jan Cleijnes har en medrivende og ekspressiv tegnestil, et skarpt blik for de enkelte rytteres særlige kendetegn, ligesom han fermt indfanger tidsånden i de forskellige perioder i den kronologisk opbyggede historie. Således tegnes billederne i kapitlet om Tourens første år fx som stills fra en stumfilm. Cleijne udnytter desuden graphic novel-formatet til at konkretisere forskellige cykelsportsmetaforer, som fx ´manden med hammeren´, der venter på Eddy Merckx, og mange af billederne er ladet med et stærkt symbolsprog, som når enkeltstartsspecialisten Jacques Anquetil afbildes kørende på et ur. Men det er ikke kun en ukritisk fremstilling af det legendariske løb. Også sportens skyggesider, herunder dopingspøgelset, der stadig huserer, tages under behandling, og man fornemmer en længsel mod forne tider, hvor massive kommercielle interesser endnu ikke havde gjort deres indtog, men også et håb om, at nye generationer finder tilbage til de gamle dyder.

Jan Cleijne er tegner, illustrator konceptkunstner og amatørcyklist. Han har også været forfatter til historier i den hollandske pendant til Anders And & Co., Donald Duck Weekly.
 

Læs Feltet.dks anmeldelse af bogen her.

 

Køb bogen her til 149 kr. - SPAR 100

 

Se flere spændende bøger på www.feltet.dk/webshop

 

DEL
INFO
Feltet.dk
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?