Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

3 til test: Solbriller fra Salice, Rudy Project og Tifosi

19. juni 2015 10:00Foto: A.S.O.

Feltet.dk har testet tre forskellige cykelbriller fra nogle af de mærker, der måske ikke er så udbredt i Danmark. Alle brillerne er med fotokromiske linser og yderst velegnede til det danske vejr, men til tre forskellige priser.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Cykelbriller indgår som en fast del af enhver cykelrytters udstyrspakke, og der findes en lang række mærker og linser med forskellige egenskaber, at vælge i mellem. Det kan alligevel være en udfordring at finde lige præcis den brille, der passer til ens hovedform eller den rette linse til det danske vejr.

 

Vi har derfor testet tre cykelbriller, der er meget velegnet til de danske vejrforhold. Fælles for dem alle, og det der gør dem velegnede til de danske vejrforhold, er at de har fotokromiske linser. Det er linser, der selv tilpasser nuance, alt efter hvor meget lys der er.

 

Den første brille er fra Salice, et næsten 100 år gammelt italiensk mærke, der altid har produceret briller. Denne brille er testens billigste, men alligevel anvendt af Team Lampre-Merida. Så er der en brille fra Tifosi, der i modsætning til Salice er et forholdsvist nyt mærke. Denne brille ligger i et mellem prisleje og er testet med klart glas. Til sidst har vi testens dyreste brille. Det er en brille fra Rudy Project, der mest er kendt for deres briller og hjelme.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

De tre briller er blevet testet i det sydeuropæiske klima på Mallorca i forbindelse med Feltet.dk’s Test Tour, for at teste brillerne under solrige forhold, og efterfølgende blevet testet grundigt igennem på de danske landeveje.

Salice 006 ITA CRX

Feltet.dk's vurdering:

Fakta:

Producent: Salice

Vægt: 30 g

Glas: Fotokromisk (Cromaflex) og klart glas

Design: Italiensk grafik

Vejl. Pris: 825,-

 

Test:

Til trods for at Salice har produceret briller i næsten 100 år er det ikke en af de brillemærker, der har den største kendskabsgrad herhjemme. Det betyder dog ikke, at brillerne ikke er at finde på den helt store scene, da både Diego Ulissi og Sacha Modolo har hentet sejre hjem i Giro d’Italia iført briller fra Salice.

 

Den testede Salice-model – 006 ITA CRX – er da også en kvalitetsbrille (ITA betegner det ’italienske design’, CRX at der er tale om fotokromiske linser). Brillestellet virker meget fleksibelt og let, hvilket betyder, at brillen følger hovedformen godt, og man fornemmer ikke, man har dem på. Man har også et rigtigt godt udsyn med brillen, der er ingen blinde vinkler, og man kan heller ikke skimte brillestellet ud af øjenkrogen.

 

Ud over at brillestellet tilpasser sig godt til hovedet, så er komforten også god, om end den kunne være bedre. Næseklemmen er lavet af nogle gummimaterialer, der er behagelige at have på, men selve brillestængerne kunne godt have været en smule mere polstret. De sidder rimeligt omkring ørerne, men denne tester har oplevet bedre.

 

Salice 006 ITA CRX kommer med to slags glas. Det ene er et mørkt fotokromisk glas, der tilpasser sig lysforholdene, og det andet er et klart glas. To glas er en god feature, der giver ekstra tilpasningsmuligheder i skiftende vejrforhold, hvilket også er den eneste justeringsmulighed, der er ved disse briller.

 

Det fotokromiske glas er meget velegnet til de danske vejrforhold, hvor der ikke er langt fra en solskinsdag til en overskyet dag. De fotokromiske glas tilpasser selv nuance til lysforholdene, hvilket altid giver et godt udsyn, også hvis man kører når det begynder at blive mørkt. Effekten opleves bedst hvis lysforholdene er ensartede under hele turen, da de ikke kan omstille sig på få sekunder. Hvis man f. eks kører i bevoksede områder, hvor det hele tiden skifter mellem sol og skygge, har det ikke den store effekt.

 

Begge glas har huller til ventilation, to i toppen og et i hver side, der hjælper med at få luft ind under brillen. Det er meget simpelt at skifte glas, hvilket gøres ved at tage næsklemmen af og trykke glasset ud af stellet.

 

Salice 006 ITA CRX er som omtalt en italiensk inspireret udgave, med et stort italiensk flag på brillestellet, hvilket ikke falder i denne testers smag. Modellen, der er en af 11 forskellige Salice-modeller, fås dog i et hav af farvekombinationer (25 for at være præcis), både med og uden italiensk grafik. Der er også mulighed for andre glas, prisen varierer dog derefter.

 

Konklusion:

Salice 006 ITA CRX er en god brille, der, til prisen, leverer rigtig højt på alle parametre. Den er let og fleksibel, man har et klart og godt udsyn, der er god ventilation og der følger både et klart glas og et fotokromisk glas med, der gør brillen brugbar i alle vejrforhold.

 

Stillet til rådighed af:

Spaghetti Cycling Imports

Rudy Project Agon

Feltet.dk's vurdering:

Fakta:
Producent: Rudy Project
Glas: Fotokromisk (impactX, garanteret brudsikker)
Justerbar næseklemme
Mulighed for at skifte glas
Vejl. pris: 1299,-

Test:
Designpræferencer er altid meget individuelle, når det kommer til solbriller, men hvis ellers man kan leve med faconen på Rudy Project Agon, så er der tilpas mange valgmuligheder, når det kommer til farver, til at de fleste skulle kunne finde noget, de kan lide. Den hvide og røde Agon model, som Feltet.dk har haft til test, bliver bemærket, og testerens opfattelse er helt klart, at designet af både selve brillen og farvesammensætningen er super lækker.

Glassene er altid en vigtig faktor ved solbriller. Vi modtog dette sæt med røde linser, hvilket er et rigtig godt valg både til lidt overskyede dage, men har samtidig også fungeret rigtig fint, når solen skinner skarpest på Mallorca, hvor brillen blandt andet er blevet testet. De fotokromiske linser gør, at detaljer i dit synsfelt står super skarpt, og heller ikke her er der altså heller ikke noget at sætte en finger på

Hvad komfort angår, så er brillestellet relativt fleksibelt og vil altså derfor passe de fleste. Der er monteret små gummistykker alle steder, hvor brillerne hæfter til hovedet. Dette i kombination med næseklemmen gør, at brillerne ikke bare er komfortable at have på, men også sidder rigtig godt fast.

Brillerne kommer til prisen med et sæt glas, og selv om dem, der fulgte med i dette tilfælde fungerede godt til lidt af det hele, så er der altså mulighed for at tilkøbe glas. Hvis du er en af den slags ryttere, som bevæger sig ud i regnvejr, ville det nok være godt med nogle klare glas. Det faktum at muligheden er der, tæller helt klart i den rigtige retning.

Der er ikke noget at udsætte på dette sæt solbriller, og hvis man kan lide designet, er det helt klart en seriøs overvejelse værd. Samtidig er der dog heller ikke noget, som gør dette sæt briller helt unikt, og der ligger dermed en del gode solbriller i denne prisklasse at vælge imellem.

Konklusion:
Et sæt lækre solbriller til prisen, og hvis du ellers er fan af designet, er der ikke nogen grund til ikke at købe Rudy Project Agon brillen. Der findes dog mange alternativer i prisklassen, som leverer lignende kvalitet.

 

Stillet til rådighed af:
Egedesø – Bikers Best

Tifosi Talos

Feltet.dk's vurdering:

Fakta:
Producent: Tifosi
Vægt: 30 gram
Glas: Fotokromisk (Fototec)
Justerbare brillestænger og næseklemme
Mulighed for at skifte glas (medfølger ikke)
Vejl. pris: 799,-

Test:
Den sidste brille vi har testet i denne omgang er fra amerikanske Tifosi. Brillen er blevet testet på landevej, mountainbike og sågar på løbeture. Den er blevet testet på Mallorca i højt solskin og i Danmark i al slags vejr. 

 

Talos brillen er en forholdsvis enkel brille holdt i sort og med en klar fotokromisk linse. Der medfølger ingen ekstra linser (der er dog mulighed for at købe en variant af brillen uden fotokromisk linse, men med tre løse linser til kr. 699). Brillestellet er holdt i sorte farver, ligesom at designet fremstår enkelt og afdæmpet.

 

Brillen leveres som sagt med en klar fotokromisk linse, hvilket fungerer fint under danske forhold. Ikke kun fordi man her får en linse, som kan bruges under alle forhold, men også fordi vejret i Danmark kan være noget omskifteligt. I skarp sommersol kommer linsen dog til kort, og leverer ikke en optimal lysbeskyttelse for øjnene, hvilket gør at man forholdsvist hurtigt bliver træt i øjnene.

 

Brillestellet er fleksibelt og bøjeligt og kan således let formes til hovedets former. Blød gummi omkring brillestangen ved øret sikrer komfort og ’fæstning’ til hovedet. Næseklemmen fungerer perfekt og kan indstilles nøjagtigt så den passer, og den sikrer en god komfort, uden brillen – selv når man er meget svedig i ansigtet – glider ned af næsen. 

 

Pasformen er uden tvivl et af de områder, hvor denne brille særligt excellerer. Den lave vægt sammenholdt med stellets fleksibilitet og en god næseklemme, gør at brillen altid sidder ’klistret’ til hovedet. Selv under løbeture er brillens pasform og ’hæftning’ imponerende.

 

Under hård træning og i høj fugtighed dugger brillen sjældent – små ventilationshuller i linsens top sikrer optimal ventilation. Og sidst men ikke mindst, er udsynsvinklerne i brillen rigtig gode, og da der ingen ramme er i bunden af linsen er orientering ’bagud over skulderen’ intet problem.  

Konklusion:
Tifosi Talos er et par gode, solide og afbalancerede cykelbriller, som leverer rigtig god ’kvalitet til prisen’. En enkel og funktionel brille som til fulde leverer uden at imponere med nye og prangende funktionaliteter. Derimod imponerer Tifosi Talos med god pasform og kvalitet til prisen.

 

Stillet til rådighed af:
C. Reinhardt


 

DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?