Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

6-dagesløbets rodløse rytter satser på handicapjagt
08. February 2016 af Philip Tarning-Andersen Krigbaum med sin oprindelige makker, Lucas Liss. Foto: Feltet.dk

Fem dage inde i 6-dagesløbet kører Mathias Krigbaum nu med sin fjerde forskellige makker. Han håber, at aftenens handicapjagt kan give en sejr.

Det har været en rodløs tilværelse for Mathias Krigbaum, der i 6-dagesløbet har skiftet makker ofte. Egentlig skulle han køre med verdensmesteren i scratch, tyske Lucas Liss. Men han har været syg under løbet. Så fik han mulighed for at køre med Christian Grasmann, mens Marcel Kalz var ude. Senere blev det Achim Burkart, da hans makker, Marcel Barth, var ude.

 

Her til aften er makkeren blevet Elias Helleskov Busk. De to kender hinanden ganske godt. Nu satser Krigbaum på, at de kan vinde handicapjagten, hvor de starter tre omgange efter de dårligste og seks foran de bedste par.

 

”Det er ærgerligt, for jeg havde store forventninger til løbet. Jeg prøver at få det bedste ud af det. I aften kører jeg med Elias, og jeg tror, at vi kan lave et resultat i handicapjagten. Der burde være alle muligheder for at lave et godt resultat, så må vi se, om vi har benene til det,” fortæller Krigbaum til Feltet.dk.

 

Ambitionerne for det samlede klassement er skrottet for den unge dansker. ”Jeg prøver at få så mange blomster med hjem som muligt, men jeg har ikke længere noget mål om et samlet resultat,” siger han.

 

Banen er et godt supplement

Mathias Krigbaum kører sit tredje 6-dagesløb i København, og det hjælper, at han ikke har kørt de to tidligere år.

 

”Man ved lidt bedre, hvad man går ind til. Første gang er meget overvældende, det er et tæt pakket program, der skal hele tiden noget, og stemningen er speciel. Der er mere ro på og mindre stress, når jeg har prøvet det før,” siger han.

 

Krigbaum har tidligere været en del af det danske banelandshold, men nu er ambitionerne mest på landevejen. Han mener dog ikke, at det udelukker stadig at køre noget bane og 6-dagesløb. ”Jeg er landevejsrytter, men synes, at det er sjovt og god træning at køre 6-dagesløb. Jeg satser på fuldt på landevejen, men banen er et super godt supplement. Jeg har altid kørt herinde og kunne ikke drømme om ikke at gøre det,” afslutter Mathias Krigbaum.

 

Sidste år blev Krigbaum nummer seks i 6-dagesløbet sammen med Nick Stöpler.

Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017