A-ranglisten med store præmier fra Mosquito.dk

05. april 2013 14:15Foto: MBaek.dk

For de danske A-ryttere bliver der i år en del penge at køre om på Feltet.dks A-rangliste. Mosquito.dk er blevet sponsor for listen og udlover præmier for i alt 32.500 kroner til listens tre bedste i år.

Når årets første danske landevejs A-løb køres på i morgen, lørdag, i Hedensted, begynder pointene også, for femte år i træk, at rulle ind på Feltet.dks A-rangliste.

I 2009 begyndte Feltet.dk at give point for resultaterne i de danske licensløb for A-klasse samt at kombinere disse med point i de danske UCI-løb og til DM. Listen var først bare et forsøg på at få og give et overblik over, hvem der gjorde det godt, men listen blev godt modtaget, og der opstod hurtigt en vis prestige i at ligge godt placeret A-ranglisten.

Mosquito.dk giver gode præmiepenge

I de første fire år har henholdsvis Rasmus Guldhammer, Kasper Jebjerg, Michael Reihs og Sebastian Lander toppet listen, og udover at indskrive sig i dette fine selskab, vil der i 2013 være endnu et stærkt incitament for at besætte den øverste plads på ranglisten. Den næste vinder får nemlig en pæn sum penge med på vejen, da Mosquito.dk i år har valgt at være sponsor for listen, der kommer til at hedde Mosquitos A-rangliste.

Der er således yderligere 25.000 gode grunde til at køre stærkt på de hjemlige landeveje, da listens bedste rytter efter denne sæson modtager netop det beløb som præmie - i gode danske kroner! Nummer to og tre på listen får gavekort til Mosquitos webshop på henholdsvis 5.000 og 2.500 kroner. De gavekort finder vinderne sikkert hurtig noget at bruge til, da Mosquito.dk som en af landets største cykelkæder har mange spændende varer.

Marketingsansvarlig for Mosquito.dk, Bjarke Schmidt Nielsen, glæder sig over samarbejdet med Feltet.dk og begrunder sponsoratet med:

"Hos Mosquito har vi en passion for cykling generelt, og her så vi muligheder for at give lidt ekstra krydderi til de danske A-løb i samarbejde med Feltet.dk. De danske løb bliver desværre ofte undervurderet - ikke mindst i egne rækker, og det er en skam, for den danske A-klasse har et meget højt niveau og svarer jo til fodboldens Superliga," forklarer Bjarke Schmidt Nielsen og tilføjer:

"Derfor håber vi også, at der med en præmie på 25.000 kroner i kontanter til vinderen vil blive kæmpet endnu mere om pointene, og at det måske kan være med til at øge fokus på A-rækken generelt."

Feltet.dks ejer, Jesper Johannesen, ser frem til samarbejdet med Mosquito.dk og til den danske sæsonstart. "Cykelsporten i Danmark udvikler sig, og vi håber på, at dette tiltag kan være med til at kickstarte sæsonen. Feltet.dk har dækket A-klassen i 10 år, og vi vil gerne sætte yderligere fokus på den i 2013, hvor konkurrencen er skærpet. At Mosquito.dk har grebet bolden og vil være med til det, er vi utrolig glade for."

Reglerne på Mosquito.dks A-rangliste

- For at kunne få point til listen skal man køre for et danskregistreret amatørhold (kontinentalhold eller lavere), en dansk cykelklub eller være dansk rytter på et udenlandsk amatørhold.

• - Danske A-løb og UCI-løb giver point ud fra pointskalaen, der findes i dette regneark.
  •
  • - Løb med resultatlister ud fra blandede klasser tæller ikke med. Løb, hvor A-klassen har samkørsel med eksempelvis B-klassen, men kører efter hver deres resultat, tæller altså med.
  •
  • - Til holdranglisten tæller alle rytteres point på et hold.
  •
  • - Hvis en rytter skifter hold midt i sæsonen, tæller hans point inden holdskiftet til det gamle hold og efter holdskiftet til det nye hold.
  •
  • - Ved pointlighed mellem to eller flere ryttere deler rytterne placering, bortset fra efter sæsonens sidste løb.
  •
  • - Efter sæsonens sidste løb afgøres placeringen af ryttere med lige mange point, ved hvilken rytter der i enkelt løb har scoret flest point, derefter næstflest, tredjeflest og så fremdeles. Er der stadig lighed, er det den rytter, der sidst har opnået maksimumpoint, som er bedst.