Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Thomas Nyhus / Rawshooter

Aerts vandt i stjernernes fravær

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

03.01.2016 kl. 20:58 af Nikolaj Corfitz Jensen.

Unge Toon Aerts (Telenet-Fidea) tog en flot sejr i dagens crossløb i Leuven, hvor profiler som Wout Van Aert (Crelan-Vastgoedservice), Mathieu van der Poel (BKCP-Corendon), Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games) og Lars van der Haar (Giant-Alpecin) ikke var til stede.

Efter et par lovende præstationer tidligere på sæsonen tog Toon Aerts i dag sin første professionelle sejr, da han vandt crossløbet i Leuven. Den 22-årige belgier har ellers stået i skyggen af profiler som Wout Van Aert og Mathieu van der Poel, men da ingen af dem var med i dagens løb, fik han for alvor vist talentet frem.

 

Allerede på første omgang stak Telenet-Fidea-rytteren af, og derefter var der ingen, der kunne stille noget op imod ham. Angrebet foregik sammen med tre andre ryttere, heriblandt Sven Vanthourenhout (Crelan-AA Drink), som fik en afgørende betydning for løbets udvikling. På omgangens hårdeste strækning kunne han nemlig ikke holde Aerts hjul, og derfra sejlede den unge belgier bare væk.

 

Forhåndsfavoritterne Sven Nys (Crelan-AA Drink), Klaas Vantornout (Marlux-Napoleon Games) og Tom Meeusen (Telenet-Fidea) blev del af en forfølgergruppe på ni mand, som i længere tid jagtede Aerts oppe foran. Meeusen og to andre Telenet-Fidea-ryttere satte gang i det taktiske spil, da de ikke ville føre for at hente deres holdkammerat ind, og derfor kunne løbets fører øge sit forspring.

 

Halvvejs gennem løbet kom den første udfordring så for Aerts: Nede bagved angreb Sven Nys nemlig. Den belgiske legende så længe ud til at kunne hente sin unge landsmand, men i sidste ende fik Meeusen og co. kørt ham ind først. Det mislykkede angreb gjorde, at Nys ikke viste sig i fronten på noget tidspunkt under resten af løbet.

 

Som han viste med sit arbejde for at lukke Nys angreb, havde Meeusen en rigtig god dag i Leuven. Det beviste han igen kort efter, da han som den første formåede for alvor at slippe væk fra forfølgergruppen. Han holdte uden problemer en ny, reduceret forfølgergruppe bag sig, men formåede til gengæld ikke at hente sin holdkammerat oppe foran.

 

Trods et styrt på sidste omgang kunne Toon Aerts altså række armene i vejret og fejre sin første sejr som professionel foran sin holdkammerat, Tom Meeusen. På tredjepladsen kom Vincent Baestaens, som vandt spurten i en lille forfølgergruppe.

 

Resultat

1. Toon Aerts

2. Tom Meeusen 0.14

3. Vincent Baestaens 1.17

4. Julien Taramarcaz s.t

5. Eli Iserbyt

6. Sven Nys 1.45

7. Radomir Simunek 1.52

8. Klaas Vantornout 1.57

9. Jim Aernouts 2.27

10. Jan Denuwelaere 3.02

 

SENESTE

Vis valgte

TORSDAG

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk