Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Afslappet Chris Froome: Har alt at køre for
21. January 2016 af Henriette Brandt Foto: Rapha

Chris Froome føler ikke længere det samme pres, men det betyder ikke, at forventningerne om endnu en Tour-sejr er blevet mindre. Nu er der bare en ny årsag.

Team Sky-kaptajnen indrømmer, at forventningerne lå som et tungt åg, da han indledte 2014-sæsonen som forsvarende Tour-vinder. Nu, to år senere, er situationen helt anderledes og presset væsentlig mindre, også selvom han igen lægger ud som forsvarende vinder af verdens mest prestigefyldte etapeløb.

 

”Hvis jeg skal sammenligne hvor jeg er nu med hvor jeg var i 2014 efter at have vundet Tour de France året før, så har jeg langt større selvtillid og tager det meget roligere. Jeg føler det ikke som om hele verden hviler på mine skuldre, som jeg gjorde den gang,” lød det ifølge Cyclingnews fra den 30-årige kenyanskfødte brite ved holdets pressemøde på Mallorca i sidste uge.

 

“Efter at have vundet i 2013 var der et stort pres. Jeg tror ikke, at man virkelig forstår at påskønne en Tour sejr, før man har prøvet det og så prøvet at bygge op til Touren for anden gang,” forklarede han.

 

Det lykkedes ikke Froome at leve op til de tårnhøje forventninger i 2014 efter en sæson, hvor han vandt en række etapeløb forud for kronen på værket, den første Tour-sejr i juli 2013. Han lægger dog vægt på, at det var styrtene på de første etaper i 2014-udgaven af løbet betød, at forsøget på at gentage Tour-sejren ikke bar frugt.

 

Derfor var det også meget vigtigt for ham at få en god 2015-sæson, så han kunne få bekræftet over for sig selv, at han havde den kontinuitet, talentet fortjente, og med sejren sidste år forsvandt en stor del af presset da også.

 

Kontraktforlængelse og familieforøgelse giver ro

“Jeg tror, at de to års erfaring i benene og i at være kaptajn har givet mig den ekstra erfaring og perspektiv i forhold til at starte sæsonen,” lød det, samtidig med, at han tilføjede, at tingene på den private front ligeledes er helt i top.

 

Ud over at have forlænget kontrakten med Team Sky til udgangen af 2018 er han også for ganske nyligt blevet far for første gang - til sønnen Kellan.

 

“Det at blive far får mig til at føle, at jeg skal gøre det værd at tage af sted. Jeg rejser ikke bare for at være sammen med mine holdkammerater - jeg vil arbejde så hårdt som jeg overhovedet kan. Jeg ville meget hellere være hjemme sammen med min søn og se ham vokse op, men når jeg nu kommer til at være væk, så skal der også være en god grund. Jeg vil gøre ham stolt af sin gamle far. Jeg føler, at jeg har alt at køre for.”

Luke Rowe: Jeg kommer igen
Landevej
18.08 2017
Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017

Cyclassics HamburgWT 20/08-20/08

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09