Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Afslører tidligere fusionsnak: Kunne se der ikke var penge nok

Afslører tidligere fusionsnak: Kunne se der ikke var penge nok

24. oktober 2022 19:59Foto: Morgane Bezzanier

I andet afsnit af artikelserien om fusionen mellem Riwal Cycling Team og Leopard Pro Cycling fortæller Mogens Tveskov om to tidligere år, hvor en fusion var på tale, og så forklarer Sebastian Andersen, hvordan han vil styre det nye mandskab.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Find første del af historien om fusionen lige her.

 

Riwal Cycling Team fusionerer til den kommende sæson med Leopard Pro Cycling.

 

Men faktisk har det danske hold to gange tidligere arbejdet på en fusion med et udenlandske hold. Det fortæller direktør Mogens Tveskov til Feltet.dk.

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

Første gang var i august og september 2019. Hollandske Roompot stoppede sit sponsorat af ProTeamet Roompot - Charles, hvilket tvang holdmanager Nick Nuyens til at søge alternativer. Et af dem var en fusion med det danske ProTeam Riwal Readynez Cycling Team.

 

Nuyens og Tveskov indledte en dialog, men i sidste ende blev samarbejdet aldrig til noget. Ifølge danskeren, fordi den nye sponsor, som Nuyens skulle have haft med i en fusion med Riwal-holdet, endte med at trække sig fra projektet.

 

Derfor måtte Roompot - Charles lukke, mens Riwal fortsatte på egen hånd i 2020, hvor en ny fusionsmulighed skulle opstå omkring den 1. november.

 

Denne gang var den anden part det lidende NTT-mandskab, som havde den tidligere Riwal-rytter Andreas Stokbro i truppen, og som den følgende måned skulle afslutte samarbejdet med Bjarne Riis.

 

Ifølge Tveskov rakte københavnske forretningsfolk ud til ham og ejerne af Riwal for at høre, om de kunne være en del af en løsningsplan for det sponsorsøgende sydafrikanske WorldTour-mandskab.

 

”Sådan som jeg er som person, så sagde jeg: ”Lad os undersøge mulighederne”. Det var ikke, fordi jeg dengang tænkte, at den lå lige til højrebenet. Det er ikke det, men man skal ikke bare sige nej. Jeg tænker, at vi skal afsøge mulighederne. Uanset hvor tynd man synes, at muligheden er, så skal den selvfølgelig jagtes,” siger Tveskov.  

 

Riwal blev i efteråret 2020 kontaktet angående en mulig fusion med WorldTour-holdet NTT Pro Cycling. Her ses Doug Ryder, Bjarne Riis, Anders Damgaard og Anders Gram under holdets præsentation ni måneder tidligere. Foto: Feltet.dk.

 

Riwal-direktøren besøgte NTT Pro Cyclings holdejer Doug Ryder et par gange, men den dag i dag mener han, at Riwal blev kontaktet alt for sent til, at de reelt kunne agere på muligheden.

 

”Med det setup, de havde, kunne jeg se, at der ikke var penge nok. Skulle man gå ind i et projekt og håbe på at finde penge i løbet af 2021? Der besluttede vi, at det skulle vi ikke ind i. Skulle vi have gjort det, skulle vi have haft mere tid til det,” lyder det fra Tveskov.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Den danske direktør fortæller at have haft en god dialog og indbyrdes forståelse med Ryder, men tilføjer, at kemien mellem de øvrige dele af ejerkredsene, i tillæg til de økonomiske udfordringer, heller ikke var den rigtige.

 

NTT endte med at indgå et samarbejde med Qhubeka og Assos, som sikrede holdet overlevelse til 2021. Det skulle til gengæld udvikle sig til et kaos. Sponsorerne ville ikke fortsætte, rytternes løn udeblev, fristerne for licensansøgninger blev overskredet, og i december drejede WorldTour-holdet nøglen.

 

Chefens sportslige filosofier

I 2020 havde Riwal selv kæmpet med sponsorproblemer, hvilket betød, at holdet måtte tage turen tilbage til kontinentalhold-niveau. Her skal det nystiftede mandskab også køre i 2023, og det bliver med Riwals ledende sportsdirektør Sebastian Andersen som sportslig chef, mens det overordnede ledelsesmæssige ansvar kommer til at ligge hos Leopards Markus Zingen.

 

”Han er dejligt tilbagelænet. Han er nem at snakke med. Vi er rimelig enige om, hvordan tingene skal gøres. Han kan godt se ideer i de ting, jeg kommer med, og omvendt. Så han er lige så klar på at lave det bedst mulige hold, som vi også er,” fortæller Andersen om sin nye tyske kollega.

 

Luxembourgske Loic Bettendorf bliver en del af fusionsholdet. Foto: Morgane Bezzanier.

 

De to sidder pt. og ansøger løb samt planlægger blandt andet træningslejre for den kommende vinter. Og så skal de fastlægge, hvordan de kan forene to filosofer om, hvordan der arbejdes med ryttere, mekanikere, soigneurs og så videre.

 

”Man skal altid være påpasselig, når det er to kulturer, der skal finde sammen. Men jeg kommer til at stå for det sportslige, så det bliver igen mine filosofier og måde at køre cykelløb på, som vi skal have implementeret,” siger Andersen og fortsætter:

 

”Vi vil gerne have genetableret, hvad de danske fans har kigget på i år. Vi skal stadig køre offensivt og se holdet i front. For med det hold, vi kommer til at præsentere, kommer vi til at have samme niveau som i år.”

 

”Vi har haft det sindssygt sjovt i år, hvor vi nærmest har domineret kategori 2-løbene. I andre løb har vi i hvert fald været i stand til at udfordre de større hold, og det er jo en tilgang, vi gerne vil fortsætte med næste år. Jeg tror, at det for enhver cykelrytter er rimelig tiltalende at være med i den leg. Det har det i hvert fald virket til i de ryttersamtaler, jeg har haft.”

    

Holdets trup vil bestå af 16 ryttere på etårige aftaler, hovedsageligt danskere. Der vil desuden blive flere U23-ryttere på holdet, end det tidligere er set på Riwal, hvorfor Andersen og Zingen også søger en del U23-løb. Til disse vil det være en mulighed, at tyskeren sætter sig i sportsdirektørbilen.

 

Læs også
Lund blev overrasket i trumfens stund: Hvad laver du her?

 

Se de otte hidtil offentliggjorte ryttere.

 

To kulturer - ét hold

Selvom han ønsker at være påpasselig, er Andersen ikke bekymret for, hvorvidt den danske og luxembourgske kultur kan finde sammen. Faktisk mener sportsdirektøren, som selv har boet i Luxembourg i nogle år, at de komplimenterer hinanden godt.

 

”Folk (i Luxembourg, red.) er tosset med sporten. De er sindssygt passionerede. Der er en lidt tilbagelænet tilgang til tingene, mens der stadigvæk er en god professionalisme til det,” forklarer Andersen og tilføjer:

 

”Nu er Luxembourg en sammensætning af mange forskellige lande, så der er også en lille smule tysk kultur, som kan være med til at give holdet ydermere struktur, i forhold til hvordan man kører et cykelhold. Struktur er altid en fordel for et cykelhold, tror jeg.”

 

”Det er et relativt nemt folkefærd. Det er måske ikke et land, hvor følelserne svinger. De er relativt jordnære i deres tilgang til tingene. Uden at jeg skal gøre mig selv til kulturekspert, så er det den samme jordnære tilgang som i Danmark.”

 

Riwal tog syv UCI-sejre i 2022, flere end noget andet dansk hold. Foto: Bastien Gason.

 

Hvordan vil du arbejde for at få kulturerne til at finde sammen?

 

”I år har jeg haft tre principper, jeg har brugt på cykelholdet. Det er kommunikation, læring og ærlighed. Det er nogle principper, jeg vil fortsætte med at bruge. For det er virkelig vigtigt, at vi kommunikerer ærligt om tingene.”

 

”Hvis rytterne har problemer, så skal de også kunne sige det ærligt uden at være konfliktsøgende. Det gælder også fra min side. At jeg selv er i stand til at kommunikere ærligt, hvordan jeg synes, at tingene skal være. Måske også være ærlig om de fejl, jeg selv begår. I stedet for at være ensporet i, at min tilgang er rigtig. Man stopper aldrig med at lære.”

 

Læs også
Se Tobias Lunds anden store sejr

 

Andersen og Zingen snakker også fortsat om det rent logistiske ved holdet. Eksempelvis hvor mange biler, cykler og reservedele, der skal være i henholdsvis Danmark og Luxembourg, og hvor mange af bilerne der skal være på danske nummerplader. Disse er endnu uafklarede.

 

Hvad der derimod ligger fast er, at holdet vil køre på dansk licens, og at det danske selskab PACE PRO CYCLING Aps vil stå bag det.

 

Både Tveskov og Andersen bekræfter, at det er målsætningen at få det nystiftede hold op som ProTeam i 2024, og hvordan det arbejde forløber, kan du læse mere om i den tredje og sidste artikel om fusionen mellem Riwal Cycling Team og Leopard Pro Cycling.

DEL
INFO
Riwal Cycling Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?