Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Sirotti

Alex Rasmussen: Mine bedste bjergben

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

21.05.2012 kl. 23:41 af Kenneth Meyer.

Alex Rasmussen nød dagens hviledag i Giroen, efter at han søndag kom rigtig godt igennem endnu en bjergetape, endda uden at sidde i grupettoen.

Når man i går skulle finde Alex Rasmussens navn på resultatlisten, så skulle man væsentligt længere op, end man normalt skal i de høje bjerge. Faktisk skulle man hen i top 100, mere præcist nummer 97, for at finde Garmin-rytterens navn, hvor han sad i en gruppe små ni minutter foran grupettoen. Derfor var han også rigtig tilfreds, da Feltet.dk mandag aften talte lidt om status for løbet og frem mod de kommende etaper.

 

”Jeg har det faktisk ret godt. Jeg var lidt bange for gårdagens etape, men jeg kom overraskende godt igennem den i top 100, så det var jeg rigtig glad for. Det var rigtig vigtig for mig mentalt, at jeg kom igennem etapen uden at sidde i grupettoen. Især når man kigger frem mod de kommende etaper. Hvis jeg kan sidde i en gruppe foran grupettoen, så skulle jeg ikke komme i problemer,” siger han og forklarede om etapens udvikling.

 

”Der blev faktisk ikke råbt grupetto på noget tidspunkt. Der blev kørt helt vildt stærkt på kategori 1 stigningen, så det hele blev spredt i mange grupper. Jeg kom dog op igen på nedkørslen. Jeg hentede så nogle dunke og førte så henover den næste lille stigning. På den næste stigning blev jeg så sat alene, og så kørte jeg, indtil jeg kom op til nogen, så jeg sad i en gruppe på 10 mand. I bunden af den sidste stigning fangede vi så lidt flere ryttere, som vi så kørte til mål med.”

 

”Kategori 1 stigningen var rigtig stejl, så min plan var at komme godt hen over den, for jeg vidste, at hvis jeg kunne det, så ville jeg heller ikke få problemer med tidsgrænsen. Og det viste sig at være helt korrekt. Det var de bedste bjergben, som jeg har haft i denne Giro, og hvis de også er der de kommende etaper, så tror jeg, at jeg nok skal klare den.”

 

Hård etape i vente

I morgen skal rytterne ud på en forholdsvis flad etape med en hård kort stigning til sidst, men det betyder ifølge Alex Rasmussen ikke, at etapen bliver let.

 

”Det kan godt blive en meget interessant etape. Vi sad og snakkede lidt om den til maden. Mange tænker, at det ligner en etape, hvor et udbrud kan køre hjem, så det kan godt gå hen og blive sindssygt hårdt fra starten, da alle gerne vil ramme udbruddet. Så det bliver en af de dage, man ikke skal tro, at man bare kommer nemt igennem, for så bliver man slemt overrasket,” forklarer Alex Rasmussen og tilføjer om finalen.

 

”Lige meget om der er et udbrud eller ej, så skal vi sidde helt fremme med Hesjedal, når vi rammer den sidste stigning, så skal han nok klare den der fra. Jeg tror ikke, at der sker nogen tidsforskel blandt favoritterne. Selve stigningen skulle være rimelig hård, men den er flad på toppen de sidste tre-fire kilometer, så selvom de skulle blive lidt splittet på stigningen, så skal det nok blive samlet ind mod mål,” slutter han til Feltet.dk.

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk