Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Alexander Kamp lover flere sejre efter stor dansk triumf
16. April 2017 af Jesper Johannesen Foto: Team VeloConcept

Alexander Kamp vandt i dag det franske etapeløb Tour du Loir et Cher samlet - endda foran landsmændene Troels Vinther, Rasmus Guldhammer og Jonas Vingegaard. 

Team VéloCONCEPT lykkedes med at beskytte Alexander Kamps førertrøje på sidste etape af Tour du Loir et Cher, så den 23-årige rytter kunne tage den samlede sejr. 
 

Sidste etape var et gadeløb på knap 100 kilometer på en rundstrækning i Blois. Flere hold havde mod på, at det skulle blive en spurt, så forsvaret af Alexander Kamps trøje gik relativt nemt. Han havde derudover også overskud til at blande sig i spurten, hvor han leverede endnu et flot resultat, da han blev nummer fire. 
 

”Jeg kan mærke på mine holdkammerater, at vi er stolte af, hvad vi har leveret. Vi har lavet en helt specielt holdindsats, og at det så går op i en højere enhed er helt fantastisk. Det er det her, vi har trænet for hele vinteren,” siger han og forventer, at sejren langt fra bliver en enlig svale i denne sæson.
 

”Hvis vi bliver ved med at køre sådan her, så er der ikke nogen grænser for, hvad vi kan opnå. Vi kan også gøre os gældende i mange andre etapeløb - ikke nødvendigvis med mig som vinder. Vi har en bred pallet af ryttere, der kan gøre sig gældende,” siger Alexander Kamp.

En skidt start blev vendt til triumf

Udbruddet fik et for stort forspring på 1. etape, hvilket gjorde løbet svært for Team VéloCONCEPT. Alexander Kamp var dog glad for, at holdet fik sat ham i scene i løbet igen, og at han var i stand til at færdiggøre det.
 

”Som danmarksmester ved jeg, at jeg har et godt niveau, og jeg kan vinde sådan et løb her, men der er altid mange faktorer, der spiller ind. Man skal have heldet og styrken, men man skal også have et stærkt hold omkring sig, og det havde jeg heldigvis. Jeg har haft et fantastisk hold til at bakke mig op,” siger Alexander Kamp.
 

Hans sportsdirektør Michael Skelde var også meget tilfreds med, hvordan holdet præsterede på de fem etaper i det franske løb - særligt efter, at de missede førertrøjen i Circuit des Ardennes ugen inden.
 

”Det var vigtigt for at bevise, at vi kan iscenesætte os selv, tage ansvar og vinde cykelløb ved det. Vi mistede desværre den samlede sejr i Ardennerne, så det var vigtigt overfor os selv også, at vi kunne forsvare trøjen, når der var pres på. Det lykkedes til UG i dag,” siger han.
 

Alexander Kamp vandt også pointtrøjen i løbet, mens Jonas Vingegaard (Team coloQuick-CULT) sikrede sig ungdomstrøjen. 

Dennis: Ruten testede alt
Landevej
19.08 2017
BMC vinder Vuelta-åbning
Landevej
19.08 2017
Luke Rowe: Jeg kommer igen
Landevej
18.08 2017
Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09

GP de Fourmies / La Voix du Nord1.HC 03/09-03/09

Tour of Britain2.HC 03/09-10/09