Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Andy Bokanev

Amerikaner slår ældgammel cykelrekord

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

05.01.2016 kl. 18:56 af Tobias Munck Sørensen.

Mens timerekorden genererer stor mediebevågenhed, gør det samme sig ikke gældende for den tilsvarende årsrekord. Men den er netop blev slået - for første gang i 76 år!

Alle, der følger bare lidt med i cykling, er bekendt med timerekorden, som med en række rekordforsøg inden for det sidste år atter er blevet vækket til live og nu indehaves af Bradley Wiggins. Til gengæld er der nok ikke mange, der kan nævne navnet på den person, der har kørt flest kilometer på et år.

 

Men det er faktisk noget, der bliver kæmpet om. Og i går lykkedes det ifølge Bicycling.com for den 53-årige amerikaner Kurt Searvogel, der er mere kendt under sit tilnavn, Tarzan, at vippe den tidligere rekordindehaver af pinden. Rekorden, der skulle slås, blev sat helt tilbage i 1939 og lød på massive 120.705 kilometer, sat af britiske Tommy Godwin.

 

Den rekord blev sat efter en periode, hvor mange havde givet sig i kast med projektet, men siden Godwin trådte sit sidste pedaltråd i forsøget, havde rekorden ligget stille. Lige indtil den 10. januar sidste år, hvor Searvogel gav sig i kast med sit projekt.

 

Over halvdelen af tiden på cyklen

Amerikaneren har således brugt mere end halvdelen af sin tid det sidste år i sadlen, hvor han gennemsnitligt har tilbagelagt 335 kilometer pr. dag. Rekordforsøget har fundet sted i en stor del af USA, og Searvogel har haft den luksus at kunne køre efter vindforholdene, så han ikke har skullet stredes med for meget modvind.

 

De sidste seks uger er han også blevet akkompagneret af en række cykelentusiaster, der har givet ham pace. Forsøgsperioden har dog givet den seje amerikaner en del ting at slås med i sine nedre regioner i form af siddesår, og sygdomsperioder har han også været ramt af undervejs.

 

Men i går lykkedes det altså at slå den eftertragtede rekord. Hans forsøg er dog endnu ikke slut, da han stadig mangler at køre fem dage, hvor han kan lægge yderligere kilometer til sin i forvejen imponerende sum.

 

Intet kompromis på madfronten

Den enorme mængde fysiske aktivitet har selvfølgelig krævet en vis portion energi, og den er primært kommet gennem cheeseburgere, chips og op til flere specialøl efter hver dags strabadser, så på den front har Searvogel ikke lidt nød.

 

Alle hans ture er uploadet til Strava, så hvis man vil regne efter, kan man (såfremt man selv har en profil på sitet) gøre det her.

 

Det er dog ikke sikkert, at Searvogel kommer til at sidde på rekorden i ligeså lang tid som sin forgænger, da britiske Steven Abraham ifølge Velonews.com i august måned iværksatte sit eget attentat på rekorden. 

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk