Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

EKSKLUSIVT

Foto: Martin Nørgaard og Dennis Boutrup

Anderberg forlader Christina Jewelry

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

01.07.2017 kl. 14:46 af Andy Pedersen.

Der lurer flere problemer i kulissen hos Christina Jewelry - KUMA, og det har nu fået konsekvenser for holdet. Den nykårede dobbelte svenske U23 mester Hampus Anderberg skifter med øjeblikkelig virkning holdet ud med det belgiske kontinentalhold T.Palm - Pôle Continental Wallon.

For fire dage siden blev det offentliggjort først på Twitter og senere af Christina Jewelry, at deres svenske profil Hampus Anderberg forlader holdet. Anderberg har kørt i Danmark i de foregående halvandet år, først for coloQuick-CULT uden problemer og nu altså kun et halvt år hos Christina Jewelry.

 

 

Manglende løb var hovedårsagen
Da Feltet.dk spørger Anderberg, hvorfor han forlader holdet, er meldingen helt klar. Der var simpelthen ikke udsigt til flere løb for holdet, som angiveligt ikke skulle have penge til flere løb. Med udsigten til dette blev Anderberg hjulpet videre til sit nye hold.

 

”Det er ret nemt. Der var ikke flere løb tilbage, da der ikke var flere penge tilbage på holdet. Jeg troede, at min sæson ville være ovre, men takket være nogle hårdtarbejdende venner, kom jeg i kontakt med mit nye hold i Belgien. Alt gik virkelig hurtigt og jeg er lykkelig over, at det kom i stand. Nu er der mange løb tilbage i min sæson og det føles godt,” udtaler Anderberg til Feltet.dk.

 

Brudte løfter bidrog til beslutningen
Skiftet forårsagede uenigheder mellem holdets leder Christian Brandt og Hampus Anderberg, som ellers har haft et godt forhold over sæsonen indtil da.

 

”Forholdet har været godt over sæsonen, men omkring dette skifte kan jeg ikke sige, at vi var enige om alting,” udtaler Anderberg.

 

Ydermere mener Anderberg, at de løfter han blev stillet i udsigt, da han skrev under med holdet, ikke helt passede med de realiteter, han senere mødte. Han fortæller, at opbakning fra hans forældre, venner og andre ryttere var essentiel for, at han kunne deltage i de løb, det trods alt er blevet til undervejs i sæsonen.

 

”Jeg kan ikke lide folk, som ikke holder sig til det, de lover dig. Da jeg skrev under med holdet, blev jeg lovet en masse løb, en masse folk omkring holdet og et stort budget. I stedet har mine forældre, venner og andre ryttere skulle gøre alt omkring løbene bare for, at vi kunne være i stand til at køre. Nu var der ingen løb tilbage, og jeg har mindre penge tilbage, end da jeg startede hos holdet. Det var bare ikke aftalen,” siger han.

 

Anderberg dobbelt svensk mester i weekenden
Det er ellers ikke en lille kapacitet, som forlader Christina Jewelry. Anderberg kommer frisk fra de svenske mesterskaber i sidste uge, hvor det blev til en dobbeltsejr i U23 rækken. Anderberg er således nu både svensk U23 mester i enkeltstart og linjeløb. Derudover skaffede han sig selv en bronzemedalje til eliterækkens enkeltstartsmesterskaber.

 

“Det var en fantastisk uge for mig. Jeg har bygget min form op til mesterskaberne og det gik rigtig godt. Jeg havde rigtig gode ben til enkeltstarten, og jeg er bare glad for, at jeg gjorde det, som jeg skulle. Derudover er jeg glad for min første professionelle medalje i Sverige efter at have sluttet som 2’er sidste år med coloQuick,” siger Anderberg til Feltet.dk.

 

Han fortæller også, at han ikke kunne gøre så meget i elite-linjeløbet, hvor han landede i en femmandsgruppe med fire ryttere fra Tre Berg - Postnord. En godkendt femteplads blev det til.

 

”Linjeløbet var bare hårdt! Det var næsten umuligt med 4 ryttere fra Tre Berg i udbruddet, så seniormesterskabstrøjen syntes umulig at vinde. I en spurt med U23 rytterne derimod, ville jeg højst sandsynligt vinde den, så jeg er glad for, at jeg også leverede der. Det bliver fedt at køre med trøjen næste år,” siger Anderberg.

 

I aktion for det nye hold ganske start
Hvornår Anderberg kan komme i aktion for hans nye hold er endnu ikke helt på plads. Han regner dog ikke med, at der går forfærdelig lang tid.

 

”Jeg er ikke sikker på hvornår jeg skal køre endnu. Det bliver nok ikke denne weekend, men måske næste weekend. Jeg tager nok til derned tidligt i næste uge,” slutter Anderberg.

 

Ikke alene om nyt hold
Hampus Anderberg er ikke den eneste, som ikke var helt tilfreds med måde, holdet tackler situationen på. Også landsmanden og den nu tidligere holdkammerat Filip Bengtsson er ikke tilfreds. Hvis chancen byder sig for at forlade holdet, vil svenskeren også gerne videre. Om Anderbergs skifter udtaler han til Feltet.dk:

 

”Hans skifte var forventeligt, og hvis jeg kunne skifte væk fra holdet, ville jeg have gjort det samme,” udtaler Bengtsson til Feltet.dk.

 

Derudover bekræfter også Bengtsson, at det set-up som holdet har på nuværende tidspunkt ikke helt passer med de forventninger, som han havde ved indgangen til holdet. Han fortæller til Feltet.dk, at han og en anden rytter selv har måtte køre teambussen til og rundt i Frankrig i forbindelse med løbet Rhône-Alpes Isère Tour. Derudover kræver løbene stor hjælp af rytternes venner og familier, hvilket igen ikke matcher med de to rytteres forventninger.

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk