Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
André Steensen vandt Himmerland Rundt

André Steensen vandt Himmerland Rundt

29. april 2012 17:51Foto: Feltet.dk

Det blev en stærkt kørende André Steensen fra Glud & Marstran-LRØ, der trak det længste strå, da afgørelsen i Himmerland Rundt skulle falde.

 

Artiklen fortsætter efter videoen.

Starten på det 208 kilometer lange, danske UCI-løb, GP Himmerland Rundt, gik i Farsø, hvor der skulle køres et antal omgange på en rundstrækning, inden rytterne fortsatte mod Aalestrup, og knap var løbet givet frit, inden det første angreb blev indledt. Flere forsøgte sig, men hastigheden var høj, og det lykkedes ikke for nogen at komme væk i første omgang.

 

Angreb og udbrud

Efter godt ti kilometer fik Michael Johansen fra Bornholm Pro Cycling dog slået et lille hul, og han fik hurtigt følgeskab af Michael Tronborg fra Team Tre-For. De fik hurtig oparbejdet et forspring på et minut til feltet, hvor et styrt desværre betød, at Team Trek Swedens Johan Svensson måtte udgå.

 

Michael Johansen og Michael Tronborg fortsatte deres udbrud, og efter godt tyve kilometers kørsel var der på ny angreb fra feltet, og en gruppe bestående af Magnus Lund (Team Lyngby CC), Andreas Frisch (Blue Water Cycling), Alexander Tiedtke (Ur - Krotitzer - Univega) og Marc Hester (Concordia Forsikring - Himmerland) kørte op til Johansen og Tronborg.

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

Efter de fire omgange på rundstrækningen i Farsø fortsatte rytterne mod Aalestrup, hvor der ligeledes skulle køres omgange. I Aalestrup skulle den lille rundstrækning køres seks gange, og hver anden omgang havde en indlagt spurt.

 

I Aalestrup havde udbryderne udbygget deres forspring til over seks minutter, og i feltet så det ikke ud til, at man kunne blive enige om, hvem der skulle tage ansvaret for at få hentet frontgruppen.

 

Indlagte spurter i Aalestrup

Tyske Alexander Tiedtke vandt både den første og den anden af de tre indlagte spurter i Aalestrup, mens Magnus Lund var først over tredje gang.

 

På det tidspunkt var de endelig vågnet nede i feltet. Her var der øjensynligt opnået enighed om at optage forfølgelsen af udbryderne, og da man forlod Aalestrup for at køre mod Aars var forspringet nede på omkring fire minutter.

 

Reinis Andrijarnovs fra Alpha Baltic/Unitymarathons.com havde i lang tid ligget alene på mellemhånd, men han opgav og lod sig falde tilbage i feltet igen, ikke mindst med udsigt til det sidevindsstykke, der ventede forude på vejen mod Aars.

 

Tempoet i feltet betød, at udbrydernes forspring hurtigt faldt, og med 120 kilometer igen havde gruppen kun to et halvt minut ned til feltet. Blandt udbryderne begyndte det også at knibe med samarbejdet. Både Marc Hester og Michael Tronborg sad over i en periode.

 

Mod Aars

Efter lidt snak med sportsdirektør René Wentzel genoptog Hester dog arbejdet, og da jagten også gik i stå nede bagved, fik udbryderne øget en smule igen, så de ved forplejningszonen efter 98 kørte kilometer havde tre et halvt minut.

 

I Aars skulle der indledningsvist køres tre omgange på en 30 kilometer lang rundstrækning og derefter fire omgange på den lille rundstrækning. På den første af de tre store omgange angreb Alexander Tiedtke og Andreas Frisch, som øjensynligt var utilfredse med, at Michael Tronborg ikke ville deltage i føringsarbejdet.

 

I feltet var der heller ingen, der ville tage ansvaret for at køre udbryderne ind, og forspringet voksede igen til næste fem et halvt minut.

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

Hos de forreste måtte Michael Tronborg opgive at følge med, og han blev i stedet hentet af en ny gruppe på seks mand, der havde revet sig fri af feltet. De fik dog ikke noget afgørende forspring og blev alle hentet af feltet efter kort tid.

 

Hos de forreste, Magnus Lund, Marc Hester, Michael Johansen, Andreas Frisch og Alexander Tiedtke, blev det gode samarbejde genoptaget, og med godt 90 kilometer til mål havde de fem minutter ned til feltet.

 

Styrt og angreb

Med knap 90 kilometer til mål var der endnu en gang styrt. Denne gang et stort et med både Glud & Marstrand-LRØ, Concordia Forsikring - Himmerland og Alpha Baltic/Unitymarathons.com involveret, men heldigvis så det ud til, at Märis Borgdanovics var den værst medtagede. Han måtte opgive at forsætte, mens alle de øvrige kom på cyklerne igen.

 

I feltet blev tempoet øget igen, og det betød også, at udbrydernes forspring igen faldt markant. Med omkring 80 kilometer igen havde de tre et halvt minut ned til feltet. Det forhindrede dog ikke en stor gruppe i at komme af sted.

 

Angrebet fik feltet til at eksplodere fuldstændigt, men den nye gruppe nåede hurtigt op til de forreste, og på anden omgang af den store rundstrækning i Aars var der nu 18 mand i front.

 

Samling og nyt angreb

Bag dem havde der samlet sig en gruppe på 20-25 ryttere, som ihærdigt forsøgte at nå op til de forreste. Med omkring 65 kilometer igen var afstanden mellem de to grupper lidt over et halvt minut, og kort efter var der da også samling.

 

Dagens fjerde indlagte spurt blev vundet af Magnus Lund foran Alexander Tiedtke og Michael Johansen.

 

Med et reduceret felt på 40-50 ryttere blev der igen åbnet for angrebslysten, og en ny gruppe på syv ryttere kom af sted, og de fik efterhånden følgeskab af flere, så der med lige under 50 kilometer til mål var dannet en ny frontgruppe på 15 ryttere.

 

I den nye frontgruppe sad Michael Reihs, Daniel Foder, Angelo Furlan (Christina Watches-Onfone), Patrick Clausen, André Steensen, Sebastian Lander (Glud & Marstrand-LRØ), Thomas Guldhammer (Team TRE-FOR), Alexander Mørk, Rasmus Mygind (Designa Køkken – Knudsgaard), Simon Eiby (Team Lyngby CC), Eric Baumann (Ur - Krotitzer – Univega), Jacob Nielsen (Blue Water Cycling), Nikola Aistrup (Concordia Forsikring – Himmerland), Jesper Mørkøv (J. Jensen – Sandstød Salg & Event) og Krister Hagen (Oneco MesterHus), og de havde med 40 kilometer igen halvandet minut ned til forfølgergruppen på omkring 25 ryttere.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Angreb, angreb, angreb

Hos de forreste var det Glud & Marstrand-LRØ og Christina Watches-Onfone, der satte tempoet, men der forhindrede ikke endnu et angreb i deres indbyrdes styrkeprøve.

 

Resultatet var igen en syvmandsgruppe med Michael Reihs, Angelo Furlan, Patrick Clausen, André Steensen, Sebastian Lander, Nikola Aistrup, Jacob Nielsen og Alexander Mørk.

 

Med godt 22 kilometer igen var der kun de fire små, 5,6 kilometer lange omgange tilbage af løbet, og det var helt tydeligt, at ingen af de forreste ville lade noget uforsøgt i forhold til at afgøre kampen til egen fordel.

 

Sidste års vinder, Michael Reihs (Christina Watches-Onfone), var den næste til at angribe, og der blev med det samme reageret fra Nikola Aistrup, André Steensen og Jacob Nielsen, men bagved blev der også kørt til, og med 12 kilometer igen var der igen samling i den 11 mand store frontgruppe, som skulle afgøre løbet imellem sig.

 

Fra den oprindelige 15 mand store gruppe havde Rasmus Guldhammer, Jesper Mørkøv og Rasmus Mygind og en mere måttet opgive at følge med i den hidsige offensiv.

 

På de sidste ti kilometer af den i alt 208 kilometer lange rute, blev der endnu engang iværksat angreb på angreb. Daniel Foder forsøgte sig, men blev hentet, derefter var det Angelo Furlans tur, men han fik hurtigt André Steensen på hjul. De blev ligeledes hentet

 

Kort før starten på sidste omgang angreb Angelo Furlan igen, og igen var det André Steensen, der reagerede først sammen med Nikola Aistrup. Steensen svarede igen med et angreb, og det lykkedes ham også at få slået et hul til de to andre på knap ti sekunder.

 

Med en kilometer igen havde Steensen fortsat et lille hul ned til sine to forfølgere, og det lykkedes ham at holde dem bag sig, så han kunne tage en flot sejr til Glud & Marstrand-LRØ foran Nikola Aistrup (Concordia Forsikring Himmerland) og med Angelo Furlan (Christina Watches-Onfone) på tredjepladsen.

Resultat
1 André Steensen - Glud & Marstrand-LRØ 5.40.31
2 Nikola Aistrup - Team Concordia Forsikring Himmerland 0.11
3 Angelo Furlan - Christina Watches-Onfone 0.15
4 Sebastian Lander - Glud & Marstrand-LRØ 1.16
5 Michael Reihs - Christina Watches-Onfone
6 Jacob Nielsen - Blue Water Cycling
7 Simon Holm Jacobsen Eiby - Team Lyngby CC
8 Alexander Mørk - Team Designa Køkken-Knudsgaard 1.27
9 Patrick Clausen - Glud & Marstrand - LRØ 2.23
10 Daniel Foder - Christina Watches-Onfone 2.25
11 Eric Baumann - Ur - Krotitzer - Univega 3.13
12 Jesper Mørkøv - J. Jensen - Sandstød Salg & Event 3.14
13 Krister Hagen - Oneco Mesterhus Cycling Team 3.16
14 Rasmus Mygind - Team Designa Køkken-Knudsgaard 3.18
15 Thomas Guldhammer - Team Tre-For 4.17
16 Christian Hannestad - Oneco Mesterhus Cycling Team 5.11
17 Christian Moberg Jørgensen - Glud & Marstrand-LRØ
18 Aske Vorre - Team Tre-For
19 Petter Persson - Team Trek Sweden
20 Lars Andersson - Team Concordia Forsikring Himmerland
21 Magnus Cort Nielsen - Team Concordia Forsikring Himmerland 5.21
22 Rolf Broge - Blue Water Cycling 5.21
23 Jesper Hansen - Odder CK
24 Mikkel B. Christensen - Odder CK
25 Michael Rasmussen - Christina Watches-Onfone
26 Mads Lilholm Meyer - Team Designa Køkken-Knudsgaard
27 Andreas Landa - Oneco Mesterhus Cycling Team
28 Rasmus Juliussen - Bornholm Pro Cycling
29 Stig Hemmingsen - J. Jensen - Sandstød Salg & Event 5.25
30 Martin Grøn - BikeToyz - Kvickly Odder
31 Martin Weiss - Tirol Cycling Team 5.41
32 Michael Valgren Andersen - Glud & Marstrand-LRØ 5.51
33 Stefan Gaebel - Ur - Krotitzer - Univega 10.13
34 Fabian Pohl - Ur - Krotitzer - Univega
35 Jacob Christiansen - J. Jensen - Sandstød Salg & Event 15.13
36 Joonas Henttala - Finland
37 Ola Inge Drøpping - Alpha Baltic/Unitymarathons.com
38 Alexander Tiedtke - Ur - Krotitzer - Univega
39 Sami Tiainen - Finland 16.13
40 Johannes Kaluzny - Bornholm Pro Cycling
41 Martin Madsen - Bornholm Pro Cycling

DEL
INFO
Stölting Service Group
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Himmerland Rundt
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?