Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Arctic Race of Norway: En tur omkring polarcirklen
07. January 2016 af Henriette Brandt Foto: A.S.O.

Ruten til årets udgave af Arctic Race of Norway, som køres fra den 11. til den 14. august, blev afsløret i Oslo i dag.

Når startskuddet for rytterne i Arctic Race og Norway lyder den 11. august, kan de se frem til at køre to etaper nord for polarcirklen og to etaper under den.

 

Løbet starter i Fauske og fører blandt andet feltet en tur langs Saltstraumen, som ikke mindst er kendt for sit kraftige tidevand, inden sprintere eller udbrydere skal kæmpe om sejren i målbyen Rognan. Dagen efter startes der så i Mo I Rana. På deres transfer hertil har rytterne passeret polarcirklen, og nu gælder det så den længste etape og risikoen eller måske muligheden for sidevindskørsel, inden målstregen i Sandnessjøen ved foden af de “Syv søstre”, syv stigninger, der er blandt de smukkeste og mest berømte i Norge.

 

Tredje etape starts, som er den korteste af de fire, byder med sine 160 kilometer på det, der betegnes som muligheden for afgørelsen for klassementrytterne. Starten går i Nesna og fører to gange igennem Mo I Rana, der er det vigtigste industriområde i regionen. Etapesejren afgøres på Korgfjellet (8,9 km og en gennemsnitlig stigning på 6.3%). Målet er det højest beliggende i løbets fire år lange historie.

 

Løbets sidste etape skydes i gang præcis på polarcirklen i Rana kommune, inden rytterne kører nordpå til Bodø på de samme veje, hvor de norske ryttere også skal kæmpe om det norske landevejsmesterskab. I Bodø vil en rundstrækning med store chancer for en spurtsejr runde årets udgave af løbet af.

 

Thor Hushovd, der vandt den første udgave af Arctic Race of Norway, er ambassadør for løbet og vurderer, at der vil være udsigt til et “afbalanceret og spændende løb”. Alle ryttertyper vil ifølge Hushovd have gode muligheder for succes med mindst to spurtafgørelser og tredje etape som løbets kongeetape.

 

“Jeg kan ikke sige, hvem der vil føre løbet efter etaperne, og jeg er nysgerrig efter at se, hvordan ryttere som Alexander Kristoff vil kæmpe om den samlede sejr,” lyder det.

 

Etaperne i Arctic Race of Norway 2016:

1. tape, torsdag, den 11. august: Fauske - Rognan, 176 km

  1. 2. etape, fredag, den 12. august: Mo I Rana - Sandnessjøen, 198 km

  2. 3. etape, lørdag, den 13. august: Nesna - Korgfjellet, 160 km

  3. 4. etape, søndag, den 14. august: Polarcirklen (Rana Kommune) - Bodø, 193 km

     

    Løbets to hovedsponsorer, Statoil og Sparebank1 Nord-Norge, som har været sponsorer siden starten, fortsætter deres engagement tre år mere, og derudover er der kommet tre nye sponsorer til, fortæller arrangørerne. Det drejer sig om Byggmakker, Mo Industripark og Scandic.

 

Se rutekort i stort format her.
 

Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017