Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Astana-manager: Giro-Tour-doublen er mulig for Quintana
11. February 2017 af Tobias Munck SørensenFoto: Movistar Team

Nairo Quintana begiver sig i denne sæson ud på en svær mission, men Astanas manager, Giuseppe Martinelli, tror, at det kan lade sig gøre for colombianeren at vinde to Grand Tours.

Ikke siden 1998 er det lykkedes en rytter at vinde både Giro d’Italia og Tour de France i samme sæson. Den sidste mand til at udføre den bedrift var italienske Marco Pantani, der dengang havde italienske Giuseppe Martinelli i bilen bag sig.

 

Martinelli er i dag sportsdirektør for Astana, og italieneren tror godt, at det kan lade sig gøre for rivalen Nairo Quintana at gentage Pantanis bedrift, som i to forsøg er mislykkedes for Alberto Contador. Men han mener dog, at det er blevet sværere end på Pantanis tid.

 

”Det er meget svært at vinde the double, men hvis nogen kan, så tror jeg, det er Quintana, fordi han er meget klog og kører særdeles effektivt. Når han angriber, bruger han ikke meget energi,” siger han til Velonews.com uden at specificere, hvorfor colombianeren skulle bruge en mindre mængde energi på et angreb end enhver anden cykelrytter.

 

I år køres den 100. udgave af Giro d’Italia og det faktum kombineret med Team Skys og Chris Froomes dræbende kontrol af Tour de France de sidste par år er formentlig hovedårsagen til, at den italienske Grand Tour kan præsentere en vildt imponerende startliste. Dog fokuserer Froome, Contador og Richie Porte entydigt på Touren, og det er Quintanas største problem ifølge Martinelli.

 

”Problemet, det største problem, er, at som Oleg Tinkov siger - og jeg er ikke glad for at gentage hans ord, da jeg meget ofte har været uenig i de ting, han har sagt - at ikke alle toprytterne kører efter the double. Vi har brug for, at de alle sammen gør det. Mens Quintana kører Giroen, vil Froome, Contador og Porte træne specifikt mod Touren. Og det bliver en hård Giro i år både på grund af ruten, men også fordi konkurrencen er voldsom.”

 

Martinelli har selv Fabio Aru, der går efter sin anden Grand Tour-sejr i årets Giro, mens Jakob Fuglsang og Miguel Ángel López skal dele kaptajnrollen i Touren.

Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
17.08 2017

Ladies Tour of Norway2WWT 17/08-20/08

Tour de l´Avenir2.NCUP 19/08-26/08

Cyclassics HamburgWT 20/08-20/08

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08