Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Bag om fusionen: Vil skabe et nyt storhold

Bag om fusionen: Vil skabe et nyt storhold

04. november 2022 16:34Foto: Bastien Gason/Riwal Cycling Team

Du får her den første af tre dele af historien om Riwal Cycling Teams fusion med Leopard Pro Cycling.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Mandag den 17. oktober blev det officielt, at Riwal Cycling Team slår pjalterne sammen med det luxembourgske Leopard Pro Cycling og fra årsskiftet danner et nyt kontinentalhold.

 

I de følgende dage vil vi her på Feltet.dk fortælle, hvordan fusionen kom i stand. En fusion, der måske er overraskende, men som ingenlunde er tilfældig.

 

Den har nemlig grobund i holdenes fælles netværk og én specifik rytter: Loïc Bettendorff.

 

Læs også
Optakt: Tour de Romandie

 

I 2021 følte den 20-årige Leopard-rytter sig frisk på en ny udfordring, og da hans træner, den tidligere CSC-stjerne Frank Schleck, kendte Riwals ledende sportsdirektør Sebastian Andersen gennem dennes far, Kim Andersen, opstod kontakten mellem Bettendorff og det danske hold.

 

Det er i denne forbindelse, at Sebastian Andersen og direktør Mogens Tveskov for første gang for alvor får øjnene op for det luxembourgske cykelhold og de dygtige mennesker, som er involveret i det.

 

De to Riwal-chefer diskuterer, hvorvidt Tveskov skal tage en tur til Luxembourg, men det behøves i første omgang ikke. For i forbindelse med foredraget ”Verdens Bedste Cykelhold” i Odense møder Tveskov i maj 2022 Frank Schleck, der som luxembourgsk landstræner har et indgående kendskab landets største hold.

 

”Jeg hørte, hvordan han så på det, og hvad der rørte sig i luxembourgsk cykling. Hvordan han så fremtiden, og om det kunne være en ide (med en fusion, red.). Det summer han lidt over,” fortæller Tveskov.

 

Dernæst er Tveskov i Luxembourg ”adskillige gange” for at tale med både Leopard Pro Cyclings holdejer Flavio Becca og især med den ledende sportsdirektør, tyske Markus Zingen, der har været på mandskabet siden dets fødsel i 2012.    

 

”Vi har testet kemien af. Det er vigtigt i sådan noget her. Er DNA´et det samme? Jeg tror, at alle parter omkring holdet har haft en fornemmelse af, at DNA´et mellem Danmark og Luxembourg er godt. Det har vi selv fået bekræftet undervejs,” forklarer Tveskov om møderne med Zingen.

 

Foto: Riwal Cycling Team.

 

Enighed om tingene

En fusion skabes ikke uden et ordentligt forarbejde, men ifølge Tveskov har Riwal- og Leopard-folkene ikke haft svært ved at nå til enighed om mange af de ting, som ligger bag det at kunne sende et hold ud i felterne.

 

”Det har været utroligt let. Det har det faktisk. Hvis man skal sige noget, så er man overrasket over, at det ikke har været sværere. Det har været en let proces. Det har været meget let at vælge bilaftale, cykler. Vi har ikke skullet sige, at vi bare skal køre med den her hjelm eller cykler.”

 

Læs også
Optakt: Prolog til Tour de Romandie

 

”Alle folk har forstået, hvad målet er. Det er at lave et fedt cykelhold. Alle folk har haft en holdning til det forskellige, men det har virkelig været godt. Jeg har ikke set nogen, som er blevet tabt eller føler sig overset. Det har jeg ikke.”

 

Fusionen blev offentliggjort i mandags, men faktisk har den været på plads siden kort efter sommerferien. Siden da er 2023-truppens 16 pladser blevet besat, hvoraf de otte er gået til ryttere fra de to moderhold.

 

”Det er klart, at når der sidder to ejere af cykelhold, så skal vi finde ud af, hvordan det gøres fremadrettet. Vi har arbejdet på det, og så kan man sige: ”Hvornår offentliggør man sådan noget?,” siger Tveskov og fortsætter:

 

”Vi offentliggør det egentlig mest, fordi der kom et eksternt pres. Ikke kun du ringede, men Ekstra Bladet ringede, og andre folk begyndte at spørge ind til det. Så kunne vi lige så godt offentliggøre det. Det har været en rullende proces.”

 

”Skulle vi offentliggøre det 1. august, eller skulle vi gøre det i dag? Det gør ikke den store forskel for os. Der er selvfølgelig nogle UCI-registreringer, som også skal have et holdnavn med. Men vi har taget os god tid.”

 

Kasper Søgaard er blandt de fire Riwal-ryttere, som følger med over på det nye hold. Foto: Bastien Gason/Riwal Cycling Team.

 

Skabelsen af et nyt storhold

I 14 år har Riwal Cycling Team været et cykelhold udelukkende med base og oprindelse i Danmark, så fusionen efterlader naturligvis spørgsmålet om, hvorfor det nu er forbi.

 

Tveskov påpeger i denne forbindelse, at Riwal-holdet har haft svært ved at skaffe de sponsorer, som skal til for at etablere sig på ProSeries-niveau. Og at han går ud fra, at problemet har været det samme for Leopard, der som Riwal befinder sig i et sponsormæssigt lille, men cykelkyndigt land.

 

”Det er ideen at tage de her to cykelgale lande, som har en overrepræsentation af gode ryttere i forhold til deres indbyggertal, og lægge dem sammen. Vi ser nu, om vi ikke på baggrund af det kan skabe et nyt storhold,” forklarer direktøren.

 

Læs også
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste

 

Men hvorfor ikke bare fortsætte selv?

 

”Det er, fordi vi bliver stærkere af det her. Vi får et stærkere setup af det her. Hele det logistiske, organisatoriske, finansielt, ledelsesmæssigt, erfaringsmæssigt. Jeg kan ikke nævne et parameter, hvor den her fusion ikke gør holdet endnu stærkere.”

 

”Så kan man sige: ”Har Riwal ikke været stærkt nok i forvejen?”. Jo, det har vi. Nu bliver vi bare endnu stærkere. Vi har i forvejen kørt som et pro-hold. Nu fusionerer vi med et hold, som også har et pro-setup.”

 

”Så du har to kontinentalhold med et pro-setup. Vi bliver bare endnu stærkere. Vi får det her link ud i Europa. Vi er ikke bare et lille fynsk cykelhold, men et dansk cykelhold med et internationalt reach.”

 

Sebastian Andersen bliver ledende sportsdirektør på mandskabet. Foto: Bastien Gason/Riwal Cycling Team.

 

”Et pisse godt match”

Den logistiske styrkelse skal ses i det lys, at Leopard Pro Cycling har et hovedkvarter, eller et såkaldt ”Service Course”, i Luxembourg, hvor det nye mandskabs sportsdirektør- og mekanikerbiler kan stå, fremfor at disse skal køres de 1000 kilometer ekstra fra Danmark i forbindelse med løb.

 

Det vil gøre transport logistisk nemmere for staben og potentielt tillade Riwal-rytterne at køre løb længere væk fra Danmark end hidtil.

 

Derudover lægger Tveskov stor vægt i Zingens evner og mangeårige erfaringer hos Leopard Pro Cycling, som skal komme rytterne til gode. Desuden mener han, at den luxembourgske og danske mentalitet og kultur passer godt sammen, hvilket også Andersen fremhæver.

 

”Det er to gode organisationer, som begge har brug for noget mere. Det kan være et startpunkt til at give muligheden for, at en tredjepartssponsor kan komme med. For det er to hold, der har en god organisation og begge er med på ideen om at blive pro i fremtiden,” siger den ledende sportsdirektør og uddyber om fusionen:

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

”Det har været meget naturligt, fordi vi er et pisse godt match. Leopard har måske kørt på halvt blus i de sidste par år og ikke rigtig vidst, hvad fremtiden havde i vente. Så da vi begyndte at flirte med hinanden, så kunne man se det naturlige i det, fordi vi kan supporte hinanden på mange forskellige punkter.”

 

”Jeg glæder mig mega meget, især fordi Luxembourg er mit andet hjem. Min far og storebror bor stadigvæk dernede og har familie. Den luxembourgske tilgang til livet minder også lidt om den danske. Jeg kan se, hvor godt det kan komplimentere hinanden. Jeg glæder mig til at sætte det i spil i et cykelhold, fordi jeg tror, at det kommer til at fungere helt unikt.”

 

Mattias Skjelmose kørte hos Leopard Pro Cycling i 2020. Foto: Leopard Pro Cycling.

 

Sebastian, hvorfor er lige Leopard Pro Cycling et pisse godt match?

 

”Det er et hold, der har eksisteret i mange år. De har også været på WorldTouren (Leopard-Trek, red.). Det er et hold med et godt netværk, gode kontakter. Men i mange år har det været et talenthold, hvor vi måske har haft ambitioner om at være et større hold med lidt ældre ryttere.”

 

”Det er det, der kommer til at passe meget godt sammen. Vi får en samlet pakke med U23-ryttere og U23-løb og så samtidig supplere med det, Riwal har. Et rimelig prestigefyldt løbsprogram.”

 

”Vi kommer til at bruge hinandens erfaringer. Leopard er et hold med gode og stolte traditioner og en god viden. Det har vi også her på Riwal. Vi kommer til at gøre hinanden gode.”

 

Den 29. august kom det frem, at Riwal stoppede som navnesponsor, men Tveskov afviser, at fusionen agerer redningsplanke for det danske cykelhold. Hvis aftalen med Leopard Pro Cycling ikke var landet, var det fortsat som kontinentalmandskab i 2023.

 

Ikke desto mindre kunne Riwal allerede for flere år siden være fusioneret med et udenlandsk hold. Hvorfor det ikke skete, kan du læse mere om i de kommende dage her på Feltet.dk.

DEL
INFO
Riwal Cycling Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?