Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

« Forrige|Næste » Foto: Sirotti

Bardet glad for god form i Oman

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

16.02.2016 kl. 19:49 af Tobias Munck Sørensen.

På dagens første etape i Tour of Oman snuppede Romain Bardet tredjepladsen og de fire dertilhørende bonussekunder via et angreb kort før mål. Han er glad for dagens præstation og har store forhåbninger om sin sæson.

Efter sin sæsondebut i Grand Prix Cycliste Marseillaise påbegyndte Romain Bardet i dag sæsonens første etapeløb, hvilket blev gjort med bravur, da han tegnede sig for tredjepladsen på den første etape af Tour of Oman efter at have angrebet kort før mål og kommet en spurt i forkøbet. Dermed sikrede han sig også fire potentielt vigtige bonussekunder.

 

”Jeg havde en god vinter med træning, men det er aldrig helt til at vide, hvordan ens form er i en sæsons første etapeløb - især gør varmen her i Oman det en smule usikkert. Jeg synes det er et godt løb med en god rute til at teste ens form og prøve at vinde en etape undervejs,” lyder det fra den franske klatrer til Cyclingnews.com.

 

Bardets deltagelse i Tour of Oman er dog bare en indledende forberedelse i en sæson, hvor tre løb står som de altoverskyggende mål: Liège-Bastogne-Liège, Tour de France og OL. Den første fase af sæsonen inkluderer yderligere Paris-Nice og Volta a Catalunya og afsluttes med La Doyenne, som han har et helt specielt forhold til.

 

”Det er et løb, jeg går ind til med store ambitioner hvert år. Det bliver min fjerde deltagelse i år, så jeg mener at vide en del om, hvordan løbet forløber, og jeg håber snart at få et stort resultat i Liège,” lader han forstå. Han har da også nogle opmuntrende resultater at trække på, da han i sine tre første deltagelser i det belgiske monument har kørt sig til placeringer som nummer tretten, ti og seks.

 

Tour de France afgør sæsoner

Herefter er det store mål Tour de France, hvor Bardet endnu engang skal forsøge at gøre sig i klassementet, hvor han hidtil har kørt sig til to top ti-placeringer. Han tror, at den erfaring han efterhånden har oparbejdet, kommer til at hjælpe ham i forbindelse med bestræbelserne på fortsat at udvikle sig i sit hjemlands rundtur.

 

”I Tour de France bliver alt mangedoblet. Man kan føle presset i forhold til, at tilskuerne virkelig ønsker resultater fra de franske ryttere. Men jeg tror, at det faktum, at jeg er blevet pålagt det pres i en yderst ung alder, kommer til at betyde, at jeg vil blive bedre til at håndtere det, når jeg bliver ældre,” fortæller Bardet og nedtoner i samme ombæring den rivalisering med sin jævnaldrende landsmand, Thibaut Pinot, som især medierne gerne vil puste til.

 

”Thibaut er en ven, når vi er af cyklen, men der er selvfølgelig en smule rivalisering i løbene, som dog gøres større, end det er, af offentligheden. Vi har dog haft hver vores karriereforløb, og da han allerede har kørt sig på podiet i Tour de France, kan man måske sige, at han er en klassementsrytter i lidt højere grad end mig,” siger Bardet.

 

Efter Tour de France er franskmandens sidste store mål for sæsonen OL, som han føler ligger helt perfekt i forhold til Touren. Linjeløbet ved de Olympiske Lege finder sted 13 dage efter afslutningen af Touren, og Bardet vurderer, at havde det ligget ugen inden, ville det have knebet i forhold til at restituere sig efter det franske løb, men som det faktisk forholder sig, er der ideelle muligheder for at stille op til OL i stærkest mulige tilstand.

 

TORSDAG

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk