Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: A.S.O.

Barguil: Vil ikke bare være bedste franskmand

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

08.01.2016 kl. 17:39 af Tobias Munck Sørensen.

Warren Barguil har allerede vist sit store talent frem i både Vuelta a España og Tour de France, men franskmanden drømmer også om succes i forårsklassikerne.

Sidste år fik Warren Barguil debut i Tour de France, og da han nåede Paris fandt han sig selv på fjortendepladsen. Det kunne være blevet til mere, hvis ikke et styrt på tiende etape havde sat sine spor resten af løbet. Eksempelvis kørte Barguil forbilledligt på de første svære dage til Zeeland og på brostenene i Nordfrankrig, hvor han nærmest overstrålede sin holdkammerat, John Degenkolb.

 

”Jeg nød bare at deltage i min første Tour. Jeg havde intet pres på mine skuldre, jeg skulle bare gøre det, jeg elsker, og det gik godt. Men det er bestemt rigtigt, at styrtet satte en dæmper for mine muligheder. Det ville have været rart at slutte i top ti, men jeg var der i virkeligheden bare for at lære,” lyder det fra den unge franskmand i et interview med Cyclingnews.com.

 

Ingen fransk stridighed

Deltagelsen i Touren kom efter, at han to gange havde prøvet kræfter med Vueltaen. I 2013 tog han to imponerende etapesejre, mens det i 2014 blev til en ottendeplads i klassementet. Og drømmen er da også tæt knyttet med Tour de France, hvor han i år vil gøre det endnu bedre, hvilket gerne skulle kaste en ungdomstrøje af sig, nu hvor den magiske årgang 1990 er blevet for gammel til at deltage i den konkurrence.

 

”Jeg vil gerne slutte i top ti, nu hvor jeg har set, at det er muligt. Derudover er der den hvide trøje. Jeg blev nummer tre i konkurrencen i år, men nu hvor mine to overmænd (Nairo Quintana og Romain Bardet, red.) ikke er under 25 år længere, er det også et delmål,” lyder det fra franskmanden, der i øvrigt afviser enhver tale om en intern stridighed blandt sig selv og sine landsmænd, Thibaut Pinot og Bardet.

 

”Ideen med at kæmpe om at blive den bedste franskmand i Touren hører fortiden til. Jeg lægger ikke specifikt mærke til, hvad Romain og Thibaut foretager sig, eller hvordan vi ligger indbyrdes i klassementet. Målet er ikke længere at blive den bedst placerede franskmand i Paris. Vi vil hver især være den bedste - ikke bare den bedste franskmand,” siger han i interviewet.

 

Ardennerklassikerne er også et mål

Det hele handler dog ikke om Tour de France for Barguil, der på papiret også burde passe godt til Ardennerklassikerne. Indtil nu har han dog ikke ramt den rette formel, men i denne sæson har han planer om at ændre sin forberedelse.

 

”Den store forskel er, at jeg er i år skal køre både Tirreno-Adriatico, Volta a Catalunya og Vuelta al País Vasco. Det er tre store løb, som bør give mig en masse højintensitetstræning før klassikerne. Mellem Baskerlandet og Amstel Gold Race skal jeg køre en masse lange træningspas - op til syv timer - som jeg ikke har gjort tidligere,” fortæller han og afslører, at det er længden af klassikerne, der hidtil har været hans største problem.

 

Efter Tour de France håber han at skulle køre OL, da ruten med sin yderst kuperede profil vil ligge perfekt til ham.

 

SENESTE

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk