Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Belgisk megatalent: Svært at være skuffet
27. February 2016 af Tobias Munck SørensenFoto: Lotto Soudal

Der synes ikke at være nogen ende for Tiesj Benoots potentiale, og i dag manifesterede han sit renommé som sportens måske største talent, da han virkede til at være stærkeste mand, sammen med Greg van Avermaet, i Omloop Het Nieuwsblad. Præstationen kastede en tredjeplads af sig, hvilket belgieren er godt tilfreds med.

Inden sidste års forårssæson var der næppe mange cykelfans, der havde det helt nævneværdige forhold til Tiesj Benoot, der netop var kommet på Lotto-Soudals mandskab forud for sæsonen.

 

Et par måneder senere var det dog en helt anden hype, der var tale om i forbindelse med den 21-årige deltidsøkonomistuderende, da han med blandt andet en femteplads i Flandern Rundt havde den mest imponerende debutsæson i klassikerne siden en vis Tom Boonen 13 år tidligere.

 

Det forventningspres hans præstationer sidste år afstedkom, vil nok næppe blive mindre efter dagens Omloop Het Nieuwsblad, hvor han var hurtig til at besvare Luke Rowes og Greg van Avermaets angreb på Taaienberg. Herefter lignede han frontgruppens stærkeste mand indtil afslutningen, hvor han dog måtte give fortabt over for van Avermaet og Peter Sagan, der kom op til gruppen umiddelbart efter Taaienberg.

 

”Det er svært at være skuffet efter en tredjeplads i Omloop Het Nieuwsblad. Løbet eksploderede på det forventede tidspunkt, og hvis ryttere som van Avermaet og Sagan angriber, er man nødt til at gå med. Der var stadig langt til mål, men alle store hold var repræsenteret i udbruddet, bortset fra Etixx-QuickStep,” fortæller Benoot om tidspunktet for løbets væsentligste udskillelse.

 

”Alle arbejdede godt i frontgruppen - selv Alexis Gougeard, der havde været i udbrud hele dagen. Jeg vidste, det ville blive svært at spurte mod de andre, men en modvind ind mod mål umuliggjorde ethvert forsøg på at køre alene væk. Til slut kørte jeg en godkendt spurt, men van Avermaet var bedst og tog en fortjent sejr,” siger den unge belgier.

 

Benoot skal ikke køre morgendagens Kuurne-Brussel-Kuurne, men har store forhåbninger om at gøre en god figur i næste weekends Strade Bianche, inden han i Tirreno-Adriatico vil gennemgå den sidste forberedelse frem mod forårets helt store klassikere, hvor han skal prøve at overgå sin imponerende debutsæsons resultater fra i fjor.

Lampaert: Det er helt vildt
Landevej
20.08 2017
Dennis: Ruten testede alt
Landevej
19.08 2017
BMC vinder Vuelta-åbning
Landevej
19.08 2017

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09

GP de Fourmies / La Voix du Nord1.HC 03/09-03/09

Tour of Britain2.HC 03/09-10/09