Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

« Forrige|Næste » Foto: Unipublic / Graham Watson

Blandede reaktioner på Vuelta-rute

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

14.01.2017 kl. 17:53 af Tobias Munck Sørensen.

Ruten til dette års Vuelta a España blev offentliggjort tidligere på ugen, og ikke alle synes lige godt om den. Alejandro Valverde er fint tilfreds, mens Alberto Contador begræder den lange enkeltstart.

Arrangørerne af Vuelta a España offentliggjorde tidligere på ugen, hvordan ruten til årets løb kommer til at se ud. Ruten er usædvanligt bjergrig, men en lang, flad enkeltstart i Logroño på 16. etape giver også enkeltstartsspecialisterne lidt plads at boltre sig på.

 

Alberto Contador er dog utilfreds med flere aspekter af denne enkeltstart. Dels er dens længde ufordelagtig for spanieren, men det faktum, at den ligger kun to dage efter en voldsomt hård etape til Sierra Nevada (med en hviledag imellem) er heller ikke noget, der imponerer El Pistolero.

 

”Der er for meget enkeltstart, og den er for flad. Det havde været bedre, hvis der var en kategoriseret stigning på den. Jeg bryder mig heller ikke om placeringen af den. Den kommer lige efter Sierra Nevada-etapen, men hvis den var kommet før, havde det tvunget flere ryttere ud i satsninger på bjergetapen. Enkeltstarten kommer til at skabe store omvæltninger, og vi har kun Anglirú-etapen efter den til at hente tid tilbage,” har Contador således sagt til El País.

 

Spanieren har endnu ikke taget stilling til, om han overhovedet har tænkt sig at stille op i løbet, men det samme kan ikke siges om Alejandro Valverde, der har bekræftet sin deltagelse og også virker begejstret over ruten (dermed har de to ryttere reageret på den præcist modsatte måde af, hvordan de burde have gjort ifølge vores analyse, som du kan læse her).

 

Et løb for fansene

”Det ligner en rigtig hård Vuelta. Nogen vil måske sige, at de har ramt helt forbi, og for os, der lider på cyklerne, vil det måske være endnu mere udtalt. Men jeg forstår og foretrækker at have det på denne måde. I sidste ende ønsker fansene spektakulært cykelløb, og med denne rute er jeg sikker på, at løbet vil være attraktivt for dem,” lyder det således fra Valverde i en pressemeddelelse fra Movistar.

 

”Man er nødt til at ramme topformen tidligt, da bjergetaperne i den første uge bliver vigtige i forhold til det samlede resultat. Det er virkelig en rute for bjergryttere uden plads til enkeltstartsryttere eller sprintere. Det faktum, at løbet kommer igennem min hjemby, Murcia, gør det endnu mere specielt.”

 

Godt fit for Chaves og Yates-brødrene

ORICA-Scott har planer om at sigte højt i alle de tre Grand Tours i sæsonen, og holdets sportsdirektør, Neil Stephens, ser med positive briller på ruten, selvom han erkender, at den lange enkeltstart bliver en udfordring - uanset hvem, det australske hold ender med at sende til Spanien som kaptajn.

 

”Det er ret godt faktisk, ruten er velbalanceret, selvom enkeltstarten er lidt lang for Esteban (Chaves, red.) og Yates-brødrene. De forbedrer deres enkeltstartsegenskaber, men det er ikke blandt de bedste endnu. Men der er bestemt nok terræn i bjergene til at genvinde tid, og vi har planer om at komme med at meget stærkt hold og kæmpe med om det samlede klassement,” sagde Stephens til Cyclingnews.com.

 

Endnu har australierne ikke bestemt sig for, hvordan de tre Grand Tours skal fordeles mellem deres kaptajner, men det mest sandsynlige synes at være, at Chaves går efter Giroen og Vueltaen, mens Adam og Simon Yates skal til Touren.

 

Sidste år var Vueltaen en stor succes for det australske mandskab, da Chaves blev nummer tre i klassementet, mens man vandt hele fire etaper ved Simon Yates, Jens Keukeleire og Magnus Cort, der som bekendt vandt hele to gange.

 

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk