Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: A.S.O.

BMC dominerede enkeltstarten - Spilak vinder Schweiz Rundt

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

18.06.2017 kl. 17:39 af Andy Pedersen.

Den sidste etape af Schweiz Rundt blev fuldstændig og helt aldeles domineret af BMC. Holdet havde fire ryttere i top 10 og lavede en 1-2-3, da Rohan Dennis vandt etapen foran Stefan Küng og Damiano Caruso. Danske Lasse Norman Hansen sluttede øverst på podiet i bjergklassementet og kunne fejre et godt løb på WorldTouren.

Den traditionelle sidste enkeltstart i Schweiz Rundt tegnede til at blive et todelt opgør. Et opgør om de sidste placeringer i klassementet, og et opgør om etapesejren. Den 28,6 kilometer lange enkeltstart bød på flere spændende opgør undervejs.

 

Etapereferat:
Jonathan Dibben fra Team Sky havde inden etapen æren af at være klassementets bagerste rytter, og han startede dermed først på etapen. Kun 40 minutter senere kom den absolutte forhåndsfavorit ud af startrampen, nemlig Rohan Dennis (BMC). Det var med imponerende kraft, at han klokkede den bedste tid tidligt i løbet. Australieren har set stærk ud efter sit comeback, hvor han også vandt løbets første etape. I en tid der hed 36 minutter og 30 sekunder var han flagskibet, som de andre enkeltstartsryttere skulle sigte efter.

 

BMC dominerede tidligt
Mens Dennis var ude på ruten fuldførte dagens første dansker Magnus Cort (Orica) dagens enkeltstart i en acceptabel tid, som dog ikke var i nærheden af Dennis. En anden forhåndsfavorit Maciej Bodnar (Bora) skuffede fælt, da han også kom inde kort tid efter Dennis.

Det tegnede til at blive en BMC domineret enkeltstart. Stefan Küng (BMC) satte imponerende mellemtider, som var et halvt minut efter Dennis. Sylvain Chavanel (Direct Energie) kørte en af sine bedste enkeltstarter i mellemtiden, og kom i mål som nummer to. Det var dog en stakket frist, da Küng i mål også scorede anden bedste tid.

 

Favoritterne ude på ruten
Herefter begynder klassementsrytterne stille og roligt på startrampen. Pello Bilbao (Astana) og Marc Soler (Movistar) startede ud som de første. Tejay van Garderen (BMC) bankede fremragende tider af, og kom i mål som nummer tre på daværende tidspunkt. Dermed var der hele tre BMC ryttere på de tre forreste pladser inden favoritterne skulle i mål.

 

Ion Izagirre (Bahrain) og Marc Soler starter begge to med rigtig gode tider som henholdsvis nummer fire og seks ved første mellemtid. Herefter starter Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) og Caruso (BMC) på rampen. De to lå med 13 sekunders mellemrum i klassementet, og skulle dermed i kamp om andenpladsen. Soler og Izagirre fortsatte deres gode enkeltstart ved anden mellemtid og også i mål, hvor de begge rykkede over van Garderen. I mellemtiden startede Simon Spilak (Katusha), som bare skulle køre stille og roligt i mål.

 

Favoritkampen spidser til
Rui Costa (UAE) og Dominico Pozzovivo (AG2R) kørte gode tider i mål, mens Mikel Nieve (Sky) endnu engang viste at enkeltstarter ikke er hans ting. Costa og Pozzovivo forsvarede deres 5. og 4. plads i klassementet. Nieve tabte over tre minutter til Dennis over de næsten 30 kilometer. Ved anden mellemtid kørte Steven Kruijswijk rigtig stærkt, og var kun tre sekunder efter Izagirre. Dermed gjorde han hvad han kunne for at vinde andenpladsen. Kruijswijk klokkede en god tid på nedkørslen, og satte dermed Caruso under pres inden han kører i mål. Det holdt italieneren dog til, og han slog Kruijswijk i mål. Dermed bevarede han sin andenplads.

 

Caruso kørte imidlertid så hurtigt, at han satte tredjebedste tid i mål, og dermed blev BMCs dominans en realitet. Fire ryttere i top 10, og hele top 3. Spilak satte femte bedste tid i mål, og kunne fejre sin anden sejr i klassementet i Schweiz Rundt. Rohan Dennis tog den anden af to mulige enkeltstarter i årets løb.

 

Derudover fejrede danske Lasse Norman Hansen den bjergtrøje, som han over de sidste ni etaper har kæmpet for at bevare. Danskeren viser, at han er i glimrende form og formår at time sine taktiske tiltag flot.

 

SENESTE

Vis valgte

FREDAG

Vis valgte

TORSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk