Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

« Forrige|Næste » Foto: Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

Boasson Hagen fortsætter storform - Fuglsang i top ti

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

17.02.2016 kl. 13:13 af Tobias Munck Sørensen.

På dagens anden etape af Tour of Oman var det Edvald Boasson Hagen, der viste sig stærkest på den opadgående afslutning. Med sejren overtager nordmanden også løbets førertrøje fra Bob Jungels.

Dagens anden etape af Tour of Oman var en relativt flad en af slagsen, dog med det forbehold, at de sidste tre kilometer op mod Quriyat var forholdsvis stejlt stigende. Dette udnyttede Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) til at drage yderligere fordel af sin for øjeblikket fantastiske form, da han var helt suveræn i den afsluttende spurt.

 

Der var dansk deltagelse i dagens udbrud, som bestod af Alexander Kamp (Stölting Service Group), Christoph Pfingsten (Bora-Argon 18), Kenny Dehaes (Wanty-Groupe Gobert), Pierre-Luc Périchon (Fortuneo-Vital Concept), Jesper Asselman (Roompot - Oranje Peloton) og Stijn Steels (Topsport Vlaanderen-Baloise).

 

Sekstetten arbejde imidlertid ikke ret godt sammen, hvilket resulterede i at Kamp kørte væk med knap 70 kilometer til mål, hvor han fik selskab af Périchon og Asselman. De kom ind i et mere fornuftigt samarbejde, men feltet var ikke til sinds at lade etapesejren gå sig af hænde, så fronttrioen blev holdt inden for en overskuelig afstand, og med knap 20 kilometer til mål var det slut for dagens frontmænd.

 

På omtrent samme tidspunkt opstod der splittelser i feltet som følge af et stykke med sidevind, og her måtte Daniel Martin sande at et skifte til Etixx-QuickStep ikke på magisk vis har forandret ham til en rytter, der er dygtig til at holde sig til. Han blev således sat sammen med en større gruppe, der var 50 sekunder efter den forreste del af feltet, da det tog hul på den afsluttende tre kilometer lange stigning op mod mål.

 

Her var det Dimension Data og Astana, der stod for at opretholde et så højt tempo, at ingen havde succes med at stikke af sted fra feltet, og sydafrikanernes hårde arbejde viste sig altså at bære frugt, da Boasson Hagen var komplet overlegen på stregen, hvor han henviste Vincenzo Nibali (Astana) og Greg van Avermaet (BMC Racing Team) til de sekundære placeringer. Jakob Fuglsang kørte sig til en syvendeplads uden at tabe tid.

 

Gårsdagens etapevinder, Bob Jungels (Etixx-QuickStep) tabte hele 59 sekunder i afslutningen, hvorfor han må overlade løbets røde førertrøje til Boasson Hagen, der skal forsvare sig på morgendagens flade tredje etape, hvor de regulære sprintere endelig ser ud til at komme til deres ret.

 

Alexander Kamp fik æren af at komme på podiet efter etapen, da han blev kåret som etapens mest angrebsivrige rytter.

 

SENESTE

Vis valgte

LØRDAG

Vis valgte

FREDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk