Boasson Hagen klar til at køre Tour des Fjords

12. maj 2017 14:25Foto: Sirotti

To uger før starten på Tour des Fjords har løbsarrangørerne valgt at offentliggøre to store profilers ankomst til løbet. Team Dimension Data dukker op til løbet og tager den norske stjerne Edvald Boasson Hagen med til løbet.

Samtidig kommer også hollandske Team LottoNL-Jumbo med deres hollandske kaptajn Lars Boom til løbet, som dermed ser ud til at blive kamp mellem de to profiler blandt andre. Boasson Hagen har indtil nu kun deltaget en enkelt gang i Tour des Fjords, nemlig i 2015 udgaven. Her vandt han den sidste etape og blev nummer syv i klassementet. Boasson Hagen tager blandt andre Mark Renshaw og Pieter Weening med til løbet.

To danske hold er med i løbet: Team VéloConcept og Riwal Platform. VéloConcept tager GP Viborg vinderen Kasper Asgreen med til løbet, mens Chris Anker Sørensen kommer med for Riwal Platform.

Løbsdirektør Roy Hegreberg forventer i år et åbent løb med overraskelser, men ikke overraskende hælder han til, at løbets favorit bliver hjemmebanefavoritten Edvald Boasson Hagen.

”Som det ser ud nu bliver Edvald Boasson Hagen manden man skal slå. Det bliver dog en hård kamp, og jeg er sikker på vi ser nogle stærke norske ryttere foran et internationalt publikum. Løbet i år er mere åbent end nogensinde før og vil byde på et spændende løb på blandt andet end stigning som fremmer offensiv kørsel,” udtaler han.

Den femte udgave af Tour des Fjords bliver kørt fra 24. maj til 28. maj. 19 hold er bekræftet indtil nu, og man forventer også deltagelse af et tredje WorldTour mandskab foruden Dimension Data og Team LottoNL-Jumbo.