Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: OPQS / Tim De Waele

Boonen tror på den perfekte karriereafslutning

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

10.02.2017 kl. 15:53 af Nikolaj Corfitz Jensen.

Åres Paris-Roubaix bliver klassikerlegenden Tom Boonens sidste løb, og han har tænkt sig at runde karrieren af med en sejr.

Det er efterhånden nogle år siden, at Tom Boonen og Fabian Cancellara delte nærmest samtlige brostensklassikere mellem sig, men førstnævnte er ikke færdig med at vinde endnu: Med Paris-Roubaix som det helt store mål vil han nemlig runde sin sidste sæson af med en sejr, der vil gå over i rekordbøgerne.

 

”Vinteren har været god, og jeg er i rigtig god form. Så ja, jeg tror på, at jeg er i stand til at vinde et sidste Paris-Roubaix,” siger Boonen, som med en femte sejr i det franske monument vil have vundet flere end nogen anden, til det belgiske medie RTBF.

 

”Hvis det går godt, kan jeg klare mig endnu bedre end i fjor. Der var jeg ikke i topform, og jeg formåede alligevel at slutte på andenpladsen, og var endda tæt på at vinde. Det handler om attitude: Det ligger ikke kun i benene, men også i hovedet.”

 

Uanset om han vinder løbet eller ej, bliver Paris-Roubaix en helt særlig udgave for Tom Boonen. Løbet, som køres den 9. april, bliver nemlig belgierens sidste.

 

”Når jeg krydser målstregen, er der ingen tvivl om, at jeg vil føle et væld af forskellige følelser,” indrømmer Quick-Step-rytteren, som dog også fortæller, at der ikke har været tid til nostalgi endnu.

 

”Mange taler om [karrierestoppet], men det er normalt. Jeg koncentrerer mig bare om mit arbejde. Inden VM kom jeg til at tænke på, at dette var mit sidste verdensmesterskab, min sidste vinterpause, men siden jeg så kom i gang med træningen igen, har jeg ikke haft tid til at tænke på det.”

 

Og selvom afskeden med livet som professionel cykelrytter bliver vedmodig, glæder 36-årige Tom Boonen sig også til sit nye liv.

 

”Jeg skal nok prøve ikke at tage fem kilo på, men det bliver ikke nemt! Jeg tror nu, at jeg stopper på et godt tidspunkt. Jeg elsker stadigvæk cykelsporten, og selvom jeg ikke kommer til at køre fem timer hver dag, vil jeg stadig cykle med mine venner og min familie, og hvis jeg så tager lidt på, er det ikke nogen katastrofe. 10 kilo, det ville dog være for meget!”

 

”For den første gang i mit liv, kommer jeg til at være på ferie med min familie i juli. Det glæder jeg mig til.”

SENESTE

Vis valgte

LØRDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk