Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: BORA-hansgrohe / VeloImages

Bora-østriger: Vil lære af Majka og König

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

02.01.2017 kl. 20:38 af Henriette Brandt.

Patrick Konrad er et af de unge talenter på Bora-hansgrohe, og han lægger ikke skjul på, at han håber på at lære endnu mere fra de nye og mere profilerede holdkammerater, der er kommet til ved årsskiftet.

Patrick Konrad har blandt andet fået Rafal Majka, Leopold König samt Peter Sagan som holdkammerater, og i et eksklusivt interview med CyclingQuotes under holdets første træningssamling lige før jul fortalte han om 2016-sæsonen og hvad han gerne vil opnå i fremtiden.

 

Med sine 25 år er han den ældste af holdets unge klatrere, som foruden ham består af den tidligere tyske mester, Emmanuel Buchmann, og hans østrigske landsmand, Gregor Muhlberger.

 

“Vi arbejder rigtig godt sammen. Jeg tror, at det er godt at have holdkammerater på sin egen alder, som er i den samme eller en lignende podistion, for så kan vi reflektere over vores præstationer, og vi motiverer helt sikkert også hinanden og sammenligner os med hinanden”, fortæller han. 

 

God 2016-sæson med Grand Tour-debut

Når han skal se tilbage på 2016-sæsonen, så ser han overvejende positivt på sine præstationer.

 

“Min sæson havde både op- og nedture, men jeg er helt sikker på, at jeg tog endnu et skridt fremad. Alt i alt var det godt, og jeg er tilfreds, selvom der også er ting, jeg gerne vil ændre”. 

 

Han fik sin Grand Tour-debut sidste år, og det endda i Touren. Han formåede ikke bare at gennemføre det tre uger lange løb, men fik endda spurtet sig til en 12. plads, da rytterne på den kuperede 16. etape gæstede Schweiz og havde mål i Bern.

 

“Tour de France var min indtil nu største oplevelse indenfor cykelsporten. Højdepunktet var den sidste etape, afslutningen på Champs-Élysées, men også de tusinder af fans på Mont Ventoux”, lyder det.

 

Vil lære af stjernerne

Med ankomsten af Peter Sagan, Leopold König og Rafal Majka og udsigten til den første sæson som WorldTour-hold er kortene lagt til yderligere udvikling for den unge østriger.

 

“Det er fantastisk at have den dobbelte verdensmester på holdet, men også at der kommer andre verdensklasseryttere som Rafal og Leo til. Jeg er sikker på, at de er super kaptajner, og jeg ser frem til at køre løb med dem. Jeg er overbevist om, at jeg vil lære rigtig meget”.

 

De personlige ambitioner er da også gennemsyret af håbet om at udvikle sig yderligere. Allerede sidste år viste han sine kvaliteter ved blandt andet at blive nummer 15 i Liége-Bastogne-Liége. Han kom i mål i gruppen, der skulle køre om 7. pladsen, hvor han konkurrerede med Valverde, Bardet, Kreuziger, Mollema, Rosa, Gasparotto og Alaphilippe.

 

Vil gerne gøre det endnu bedre

“Mine mål for 2017 er først og fremmest at bevare et godt helbred igennem hele sæsoen, og så forventer jeg mig selvfølgelig mere end sidste år, især når jeg skal køre min anden Grand Tour. Jeg håber på at få nogle gode resultater i nogle af WorldTour-løbene”. 

 

Både Konrad og Buchmann nævnes som mulige deltagere i Giro d’Italia, men de er også realistiske bud på en plads i de andre Grand Tours. Ifølge Konrad har han en løbskalender, der ligner 2016, og med Trentino og Liége som store mål endnu engang.

 

“Jeg ved, at jeg starter min sæson i lighed med de sidste to år. Jeg ved, at jeg i foråret helt vil koncentrere mig om nogle en uge lange etapeløb og en Grand Tour-start”.

 

FREDAG

Vis valgte

TORSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk