Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: LaPresse - Alberto / Ferrari

Bora-sportsdirektør bekymret over Sagans svaghed

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

15.03.2017 kl. 12:26 af Nikolaj Corfitz Jensen.

Bora-hansgrohe-sportsdirektøren Patxi Vila tror på Peter Sagan til lørdagens Milano-Sanremo, men forstår samtidig også, at den manglende kvalitet på resten af holdet kan blive et problem for verdensmesteren.

Manglende styrke hos holdkammeraterne har været et problem for Peter Sagan i størstedelen af hans stadigvæk korte karriere, hvor han ofte ender med at sidde alene i finaler, hvor samtlige konkurrenter holder øje med ham. Den situation har ikke ændret sig siden skiftet til Bora-hansgrohe, som ikke har formået at bygge et specielt stærkt klassikerhold til deres helt store stjerne, og ifølge Patxi Vila, sportsdirektør hos tyskerne, kan det blive et problem under lørdagens Milano-Sanremo.

 

”Vi kunne selvfølgelig godt tænke os at havehold som Quick-Steps, men det har vi ikke. Men vi må jo få det ud af denne trup, som vi kan,” lyder den ærlige udmelding fra spanieren i et interview med VeloNews.

 

”Vi har selvfølgelige andre muligheder (end kun Sagan, red.) i vores trup. De er dygtige cykelryttere, men de er nok ikke vinderkandidater.”

 

Det er altså ikke kun den manglende støtte men også den forudsigelige taktik, som kan skabe problemer for Sagan. Alle ved, at Bora-hansgrohe udelukkende kører for ham, og dermed kan hans hold være nemmere at slide ned end for eksempel Quick-Step, der har for vane at sende en mand med i de fleste farlige angreb.

 

”Hvis jeg kørte mod Peter [Sagan], ville jeg helt sikkert prøve at skabe lidt kaos og forsøge at gøre ham træt.”

 

'Spiller du PlayStation med mig?'

På Tirreno-Adriaticos sjette etape så man Quick-Step-taktikken virke til perfektion, da en række angreb på den sidste stigning tvang Sagan ud i selv at skulle lukke huller. I spurten kunne en relativt frisk Fernando Gaviria så slå verdensmesteren med et par centimeter, og et lignende scenarie kunne tænkes at udfolde sig på lørdag, hvis konkurrenterne kan blive enige om det.

 

Dagen inden viste Sagan dog også, at der skal en del til, for helt at fjerne ham fra en finale. På en fantastisk etape i hårdt kuperet terræn pressede han nemlig sig selv udover alle grænser, og formåede på den sidste kilometer at komme frem til de forreste, som han så overspurtede til sidst.

 

”Det var grænsen for ham, og det vidste vi godt allerede inden etapen. Jeg sagde til ham: ’Det bliver hårdt, men det er værd at forsøge sig’,” forklarer Vila.

 

”Efter etapen var han vred på mig, han sagde: ’Spiller du PlayStation med mig eller hvad?’. Jeg pressede ham godt nok til grænsen, men det er der brug for, hvis han vil være klare til klassikerne.”

 

”Det er ikke PlayStation - han er en kunster, som ingen andre kan spille som. Bare se tilbage på hans sejr i Flandern i fjor, den var så fantastisk. Så lad os nu se, hvad kunstneren disker op med i Sanremo.”

 

SENESTE

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk