Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Brambilla og Quintana de store vindere i Sky-fiasko

04. september 2016 17:38Foto: Unipublic / Graham Watson

Vuelta a España bød i dag på en helt fantastisk etape, hvor Nairo Quintana for alvor fik sat Chris Froome til vægs efter at have angrebet på etapens første kilometer. I spurten om etapesejren slog Gianluca Brambilla colombianeren.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Efter gårsdagens lange monsteretape, hvor ORICA-BikeExchange og Movistar lagde hårdt pres på Team Sky ventede der i dag rytterne en langt kortere dag.

 

Kun 118,5 kilometer skulle tilbagelægges fra Sabiñánigo til toppen af kategori 1-stigningen, Aramón Formigal.

 

Det blev 118,5 ekstremt intense kilometer, hvor Nairo Quintana og Alberto Contador angreb stort, mens Team Sky var i gigantisk krise, hvilket betød, at en isoleret Chris Froome tabte to et halvt minut til sin colombianske rival.

 

Læs også
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe

 

I kampen om etapesejren måtte Quintana dog give fortabt over for Gianluca Brambilla, der tog en fabelagtig etapesejr efter en intet mindre end legendarisk Vuelta-etape.

 

Etapereferat:

Hvis man troede, at gårsdagens monstrøst hårdt kørte etape ville give anledning til en lidt roligere dag i dag, blev man hurtigt klar over, at det bestemt ikke ville være tilfældet.

 

Etapen startede med en kort stigning, og den fik tingene til at gå helt amok nærmest med det samme, hvor det lykkedes for Nairo Quintana (Movistar) og Alberto Contador (Tinkoff) at komme med i en 14-mandsgruppe med to hjælperyttere hver i form af Jonathan Castroviejo og Rubén Fernández samt Yury Trofimov og Ivan Rovny.

 

De resterende otte udbrydere var Fabio Felline (Trek-Segafredo), Gianluca Brambilla og David de la Cruz (Etixx-QuickStep), Moreno Moser og Davide Formolo (Cannondale), Matvey Mamykin (Team Katusha), Omar Fraile (Dimension Data) og Kenny Elissonde (FDJ).

 

Movistar irriterer kriseramt Sky-mandskab

I feltet var der også kaos, og et par små bakker i starten af etapen havde sørget for, at halvdelen af Team Sky var at finde i en gruppe, der hurtigt tabte et par minutter til feltet. Det betød, at Chris Froome ikke havde andet end to hjælperyttere, der hjalp til med føringsarbejdet sammen med ORICA-BikeExchange, der også var fanget på den forkerte fod.

 

Det udnyttede Movistar til at grave dybt i den taktiske værktøjskasse, for adskillige gange i løbet af de næste kilometer angreb både Imanol Erviti, Alejandro Valverde og Rory Sutherland i flere omgange, hvilket i høj grad virkede mystisk, men tanken bag angrebene var formentlig at få ORICA- og Sky-rytterne til at komme i rødt felt og dermed sænke feltets gennemsnitshastighed.

 

De 14 mand i front var fuldkommen enige om samarbejdet, og det betød, at feltet snart var to minutter efter de forreste. Yderligere tre minutter bagved befandt et felt sig, der blev ført an af hele fem Sky-ryttere i form af Christian Knees, Michal Golas, Ian Boswell, Peter Kennaugh og Leopold König, hvorfor kun David López og Salvatore Puccio var i stand til at hjælpe Froome i starten af etapen. Dermed så det ud til, at det britiske storhold måtte betale for gårsdagens hårde arbejdsindsats.

 

Italieneren var dog også blevet sat under Movistars forceringer, så López måtte lave en stor del af føringsarbejdet, men han fik hjælp af Dario Cataldo og Alessandro Vanotti (Astana), da Michele Scarponi tydeligvis heller ikke var tilfreds med situationen. ORICA-BikeExchange valgte at lade være med at føre, og forspringet stabiliserede sig på to minutter.

 

Forspringet forstørres

På toppen af dagens første stigning snuppede Fraile de fleste point, da han slog bjergtrøjeindehaveren Elissonde i spurten. Herefter fortsatte frontgruppen det sublime samarbejde, og selvom BMC også spædede en enkelt rytter til jagten, begyndte de forreste atter at øge, så forspringet var tre minutter med 58 kilometer til mål.

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie

 

Kort herefter måtte López også strække gevær, hvorfor Froome nu var helt isoleret. Det fik omsider ORICA-BikeExchange til at hjælpe til med føringsarbejdet med Jens Keukeleire og Damien Howson.

 

Få hjælpere kan mærkes

Særligt Howson var forrygende kørende, og han fik bragt forspringet ned med næsten et minut på dagens anden stigning. Således var feltet bagud med 2:10 på toppen, og på nedkørslen gav Samuel Sánchez (BMC Racing Team) gas, hvorfor forspringet blev bragt yderligere en smule ned.

 

Pludselig gik det dog forholdsmæssigt i stå i feltet, da Froome pludselig fandt sig i front, hvorfor en træt Cataldo atter måtte overtage føringsarbejdet i et felt, hvor der efterhånden ikke var mange tilgængelige kræfter til at føre an.

 

Astana havde dog endnu et skud i bøssen i form af Andrey Zeits, der tog over fra Cataldo og igen fik barberet forspringet ned på kun lidt over to minutter med 20 kilometer til mål.

 

I front havde Fernández sagt farvel og tak for i dag, men Castroviejo, Rovny og Trofimov leverede stadig et kolossalt arbejde for deres respektive kaptajner, mens resten af rytterne heller ikke var decideret nærige med føringerne.

 

Sánchez sidste chance for feltet

Det var begyndt at gå opad, men en ikke specielt stejl stigning i modvind betød, at det var vigtigt at have folk til at trække for sig, hvis man ville hurtigt til mål, og derfor kunne feltets ryttere prise sig lykkelige over, at Luis León Sánchez tog over, så snart Zeits måtte opgive sin imponerende føring.

 

I front begyndte stigningen så småt at tage fat, og Moser var den første til at give fortabt. Quintana tog kortvarigt fronten, men snart var det igen Rovny, Trofimov og Castroviejo, der førte an. Med ti kilometer til mål var forspringet lige i underkanten af to minutter.

 

Kort efter tog Quintana igen over, og hans og Contadors hjælperyttere blev alle sat. Det samme gjorde Fraile, hvorfor der nu blot var otte mand tilbage i front. I feltet begyndte der til gengæld at gå koks i det, og flere forsøgte med at angribe. Derfor måtte Froome tage over med otte kilometer til mål, men han virkede ikke til at kunne besvare de mange angreb, som blandt andet Scarponi, Jean-Christophe Péraud (AG2R-La Mondiale) og Andrew Talansky (Cannondale) forsøgte sig med.

 

Mand mod mand om Vuelta-sejren

Quintana ville gerne have hjælp til føringsarbejdet, men det var der ikke nogen, der var specielt interesserede i at tilbyde ham. Derfor måtte han selv yde alt arbejdet i front.

 

Læs også
Dansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt

 

I feltet var det samme historie, for her kunne Froome heller ikke finde hjælp hos nogen som helst. Dermed udformede opkørslen sig som en direkte duel mellem nummer et og to i klassementet. På et tidspunkt slog Froome ud, og det fik Valverde, der hele tiden sad solidt plantet i britens hjul, til at lave et angreb, som han selv bremsede for at få tempoet til at gå helt ud af feltet.

 

Astana fik igen sendt Sánchez frem, og dermed fik Froome lidt tiltrængt hjælp. Til gengæld så han meget besværet ud nede i den tunge ende af feltet.

 

Spillet om etapesejren

Med tre kilometer til mål måtte Mamykin, Formolo, de la Cruz, Elissonde og Felline opgive at følge Quintanas tempo, og det var nu kun Brambilla, Quintana og Contador, der var tilbage i fronten. Contador blev dog også sat en kilometer senere, da han ikke kunne følge colombianerens hårde tempo.

 

Brambilla holdt dog fast i Quintana, selvom han begyndte at se lidt anstrengt ud, men med lidt over 100 meter tilbage lancerede Brambilla sin spurt, og han kunne tage en sikker etapesejr efter en ekstremt spektakulær etape. Contador havde igen overvurderet sig selv, og det betød, at han blev passeret af både Felline, Elissonde og de la Cruz. Han tabte godt et halvt minut.

 

I feltet angreb Scarponi, og Froome blev sat af en stor del af de øvrige ryttere, men selvom han så ud til at være helt død fik han begrænset skaderne så meget som muligt og tabte to et halvt minut til Quintana. Chaves sluttede stærkt af på etapen og var et minut og 53 sekunder efter Brambilla.

 

Dermed forsvarede han sin podieplacering, mens Quintana nu har mere end tre minutter ned til sin nærmeste forfølger.

DEL
INFO
Vuelta a España
Nyheder Profil Resultater
Gianluca Brambilla
Nyheder Profil Resultater Statistik
Soudal - Quick Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?