Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Brian Holm: Underligt at se Cavendish mod min rytter
04. February 2016 af Henriette Brandt Foto: Etixx-QuickStep / Tim De Waele

De er ikke længere rytter og sportsdirektør på samme hold, men det betyder ikke, at Brian Holm har kappet forbindelsen til Mark Cavendish, eller omvendt.

Da Marcel Kittel slog Mark Cavendish på åbningsetapen af Dubai Tour, var Brian Holm selvfølgelig glad på Kittels og holdets vegne, men overfor Cyclingnews.com indrømmer han, at det selvfølgelig var med blandede følelser, fordi tyskeren slog hans mangeårige protegé.

 

“Det var underligt at se Mark spurte mod min nye mand, Kittel,” lød det inden starten på 2. etape.

 

“Det var godt for ham (Kittel) at vinde, men jeg var også glad for at se, at Cav gjorde det godt, selvom han ikke vandt. Jeg så, at Cav kom ret lang nede fra efter at have kæmpet om hjulene. Jeg er sikker på, at han kommer til at vinde sine løb i år, og resultatet kan også skifte her i spurterne, Cav kan også vinde over Kittel,” tilføjede Holm, som samtidig afviste, at der skulle være kommet grus i maskineriet mellem ham og Cavendish efter britens skifte til Dimension Data.

 

“Vi vil altid være venner og holde kontakten, også selvom vi er på forskellige hold. Selvom vi ikke altid var enige om alt, så er han som en slags stedsøn. Jeg tror, vi vil være venner for resten af livet.”

 

Det lykkedes ikke for Cavendish at få revanche på løbets 2. etape, og er der noget, der kan få temperamentet til at koge hos briten, så er det at tabe en spurt. På 2. etape blev både han og Kittel sat tilbage af et styrt, og det lykkedes dem ikke at komme tilbage til fronten for at køre med om sejren.

 

Brian Holm er imidlertid sikker på, at er der en, der kan tage modgangen, så er det Mark Cavendish.

 

“Nogen gange taber Cav, men du kan ikke knække ham. Han kommer altid tilbage. Han er blevet afskrevet så mange gange igennem årene, men han kommer altid tilbage. Jeg er sikker på, at han kommer tilbage på sit højeste og vinder igen.”

 

Holm kender ikke Marcel Kittel på samme måde.

 

“Han virker som en rigtig fin fyr. Men alle er flinke på træningslejrene og i starten af sæsonen. Man ser først folks virkelige personlighed, når de taber store spurter i Tour de France, når de f*ck’er up i de første spurter. Så lærer du dine ryttere at kende. Det tager et par år,” lyder det.

 

Den danske sportsdirektør er dog ikke i tvivl om, at Marcel Kittel har lagt sidste sæsons pauvre resultater bag sig.

 

“Han har vist, at han er tilbage. Der var helt sikkert noget galt sidste år,” siger han og tilføjer, at han stadig anser Etixx-QuickStep som det stærkeste hold i konkurrencen mod Cavendish og Co.

 

“Vores tog er en smule stærkere end Dimension Data. Det er små marginaler mellem nummer et og to. Det handler primært om lead outs, og jeg tror, at vores blå tog har en lille fordel, og så er Kittel desuden bomstærk. Det ved vi nu.”

 

Lampaert: Det er helt vildt
Landevej
20.08 2017
Dennis: Ruten testede alt
Landevej
19.08 2017
BMC vinder Vuelta-åbning
Landevej
19.08 2017

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09

GP de Fourmies / La Voix du Nord1.HC 03/09-03/09

Tour of Britain2.HC 03/09-10/09