Bronze til Andreassen i U23-rækken

30. juli 2017 12:31Foto: Michal Cerveny

Den femte og sidste dag ved EM i mountainbike er startet i dag. Det første af dagens løb var igen i XCO-klassen, hvor U23-mændene i dag skulle ud på ruten, og det blev til endnu et dansk topresultat.

66 ryttere startede på dagens rute, som bestod af fire kilometer lange omgange. Ligesom i de andre løb ved EM indtil nu, var der en klar dominans i front. I dag var det de italienske U23-ryttere, som viste sig fra deres bedste side.

Dagens vinder i XCO-U23-klassen var nemlig Gioele Bertolini, som klokkede en tid på 1 time, 13 minutter og 16 sekunder. Kun seks sekunder efter ham kom hans landsmand Nadir Colledani, som dermed fuldender en god dag for italienerne.

Herefter kom der gode nyheder med danske øjne. Den danske stjerne Simon Andreassen rundede podiet af, og tog dermed en flot dansk bronzemedalje. Derudover hang også Sebastian Fini godt på i klassen, da han kunne notere sig for en femteplads. Foruden de to danskere i top-10 stillede også Jonas Lindberg til start. Han sluttede dagens løb som nummer 27.

Andreassen havde længe ligget til at tage sølv, men blev overhalet på den sidste omgang, mens Lindberg styrtede undervejs og dermed missede den top-20 placering, som han ellers lå til. Landstræner Mads Bødker er meget tilfreds med medaljehøsten indtil videre i løbet.

"Det har været et rigtig godt EM - alle ryttere har kørt op til deres bedste. Med de tre medaljer er vi blandt de fire bedste nationer," siger landstræneren.

Foruden U23-klassen skal der yderligere køres i elite-klasserne for både mænd og kvinder i XCO-klassen senere i dag. I aften slutter stævnet med lukkeceremonien.