Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

EKSKLUSIVT

« Forrige|Næste » Foto: Feltet.dk

Busk: Glæder mig til Ballerup - håber på top-ti

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

02.02.2016 kl. 19:30 af Lukas Knöfler, Berlin.

I søndags sluttede UIV-Cuppen i Berlin med en skuffelse til Elias Helleskov Busk, da Manuel Porzner og Arne Egner tog en omgang i finalejagten og dermed vandt sammenlagt. Alligevel er den unge dansker tilfreds med sin indsats og ser nu frem til seksdagesløbet i Ballerup, hvor han skal køre i det professionelle felt.

"Det gik ikke helt efter planen," siger Elias Helleskov Busk, da Feltet.dk fanger ham i Berlin. "Der var ikke så meget at gøre. Sådan som det udartede sig, så var det jo lidt uheldigt. Det er selvfølgelig ærgerligt ikke at tage sejren, det giver jo altid meget mere medieomtale og alt andet, men hvis man ser på løbet, så var det jo ganske fint. Jeg synes snildt, man kunne se, hvem der kunne træde og ikke kunne træde. Det er sådan set bare det, jeg lægger vægt på i forhold til næste uge."

I det afsluttende parløb skulle den 21-årige og hans tyske makker Marcel Franz både køre efter point og afvise angreb, og det blev altså for meget til sidst: "Vi kunne heller ikke køre 100% igennem, fordi vi også skulle tænke på nogen spurter, så vi ikke blev hentet af dem, der var tættest på med pointene," forklarer Busk. "Vi var lidt i midten af alting, kan man sige. Vi kunne jo ikke sidde og holde på alene hele tiden. Så sidder de andre bare på hjul, og rykker de, så skal vi også hente dem. Vi kørte stærkt, men vi var bare uheldige. Et eller andet gik galt i hvert fald, men det er, som det er."

Glæder sig til Ballerup
Nu rettes fokus på det københavnske seksdagesløb, der skydes i gang i Ballerup på torsdag. Det bliver anden gang, Elias Helleskov Busk skal køre i det professionelle felt: "Det bliver meget sjovt. Jeg glæder mig til at se, hvad det kan blive til," smiler han.

Busk har ikke sat faste mål til seksdagesløbet, men er fortrøstningsfuld, at han og hans hollandske makker kan følge med de bedste: "Jeg har jo kørt 100 km-parløbet; der var jeg så heldig at have en god partner og mere eller mindre følte selv, at jeg var med, hvor man skulle være," siger han. "Men jeg ved ikke, hvor jeg står, når vi kører seks dage i streg. Sidste år var jeg debutanten og vidste ikke rigtigt, hvordan jeg skulle køre det. Jeg var været heldig at få en lidt snedig makker nu (Melvin van Zijl, red.), som nærmest er fast rytter til seksdagesløbene, og jeg satser på, at han kan hjælpe mig lidt. Så jeg regner med at klø lidt mere på og forhåbentligt snige mig ind i top-ti."

Spændende landevejssæson i vente
Efter banesæsonens afslutning i Ballerup fortsætter Busk direkte med at forberede sig til landevejssæsonen, hvor han skal køre for det nye kontinentalhold Team Soigneur-Copenhagen Pro Cycling.

"Jeg tager på træningslejr to dage efter seksdagesløbet, fra den 11. til den 23. februar," siger Busk. "Det er meget godt lige at få nogen kilometer i benene. Så er der også en træningslejr med holdet i marts."

Elias Helleskov Busk ved endnu ikke, hvilke løb han skal køre på landevejen, men håber, at han og holdet kan få en god sæson: "Løbsprogrammet er jeg ikke lige blevet præsenteret for endnu, men der skal nok også være nogen sprinterløb også. Det bliver noget helt nyt nu jo, det bliver noget andet med et hold som det her, og det ser jeg også frem til," fortsætter han.

Hvad angår fremtiden, er spørgsmålet, om Busk på sigt vil fokusere udelukkende på landevejskarrieren - men det afviser han: "Man kan sagtens mikse bane og landevej sammen, så længe man har et hold, som er villig til at give plads til det," forklarer han. "For mit vedkommende lige nu, der er det seksdagesløbet først, og så er det jo landevej, der skal køres. Så det kan snildt kombineres, og så kan jeg fokusere på det, der skal køres, når det skal køres."


Seksdagesløbet i Ballerup køres fra den 4. til den 9. februar.

 

MANDAG

Vis valgte

SØNDAG

Vis valgte

LØRDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk