Calmejane vinder flot solosejr i Paris-Camembert

10. april 2018 17:30Foto: A.S.O.

Det ser ud som om, at franske Lilian Calmejane fortsætter sine sejrende løb i 2018 også, hvilket han igen i dag beviste, da han tog en flot solosejr i éndagsløbet Paris-Camembert. Han kørte solo væk fra feltet med hele 27 kilometer til målstregen og så sig ikke tilbage.

Der var masser af krummer i Calmejane, som lignede den absolut stærkeste rytter i feltet. I finalen blev Valentin Madouas og Andrea Vendrame henholdsvis nummer to og tre efter Calmejane.

Rytterne skulle ud på hele 196,5 kilometer fra morgenstunden, men løbet startede dog på en lidt anden måde. Alle ryttere, personale og tilhørende til løbet startede Saint German Village med ét minuts stilhed til ære for den nyligt afdøde belgiske cykelrytter Michael Goolaerts, som på tragisk vis mistede livet efter Paris-Roubaix.

Efter løbet havde sat sig på bagkanten af den følelsesladede mindeseance, kom løbet for alvor i gang. Det gjorde det naturligvis med dagens udbrud, som bestod af Daniel Eaton (UnitedHealthcare), Perrig Quemeneur (Direct Energie) og Pierre Gouault (Roubaix).

De tre ryttere kom afsted fra feltet uden den store modstand, og kunne køre afsted med håbet om at jagte en sejr. Deres forspring nåede imidlertid dets klimaks, da tælleren rundede de fem minutter, hvorefter feltet begyndte at trække udbruddet i modsatte retning.

Udbryderne vidste godt, at de kørte med stakket frist, og det fik Quemeneur til at køre selv med hele 70 kilometer til stregen og et forspring på halvandet minut. Han blev dog kørt ind af AG2R La Mondiale med 40 kilometer til stregen, hvor AG2R kørte rigtig stærkt i fronten af feltet.

Det næste træk kom lidt overraskende med hele 27 kilometer til mål, hvor Lilian Calmejane (Direct Energie) pakkede rygsækken og sagde pænt farvel til feltet med en kraftig forcering. Flere ryttere, herunder formstærke Guillaume Martin (Wanty) og Nicolas Edet (Cofidis), forsøgte at svare igen, men ingen kunne følge med.

Derfor blev det til 27 kilometers solotur i front for Calmejane, som dermed vandt løbet overlegent. Det er den anden sejr i år til franskmanden, som generelt har kørt stærkt i 2018 indtil videre. Danske Nicolai Brøchner (Holowesko) deltog som eneste dansker i løbet, og kørte over målstregen som nummer 41.