Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Cavendishs chef: Det ville være forfærdeligt
13. April 2017 af Christian BergFoto: Sirotti

Den eksplosive brite går i værste tilfælde glip af Touren, hvilket teamchef Doug Ryder beskriver som det værste scenarie.

Mark Cavendish blev i går diagnosticeret med mononukleose bedre kendt som kyssesyge. Forinden havde han mærket en uforklarlig træthed, og det var altså på grund af virussygdommen. Derfor blev der med det samme spekuleret i, hvor lang tid den britiske supersprinter skulle være væk fra cyklingen.

 

Tidligere er blandt andre Julian Alaphilippe blev ramt af sygdommen, og det kostede ham det meste af efteråret i 2015 samt de første måneder af 2016. Så galt er det dog ikke med Mark Cavendish, og holdet forventer, at han er til start i Critérium du Dauphiné eller Schweiz Rundt. Alligevel er der dog en frygt for, at han kommer til at misse Tour de France.

 

”Det værste scenarie er, at han ikke køre Touren. Det ville være forfærdeligt for os alle og for ham selvfølgelig. Vi håber på, at han bare ikke er så uheldig. Jeg tror, at vi havde alt vores held i starten af året,” siger teamchefen, Doug Ryder, til Cyclingnews.

 

”Han kom og så mig i går aftes, og han kørte 50 kilometer. Han har det meget bedre og ser meget bedre ud. Vi bliver bare nødt til at kontrollere tingene og tjekke hans blod hver uge.”

 

I sidste sæson gik alt op i en højere enhed for det sydafrikanske hold. Steven Cumming vandt på Mandela Day under Tour de France, og Mark Cavendish tog intet mindre end fire etapesejre i løbet.

 

I år er tingene til gengæld ikke gået som de skulle. Holdet har kun vundet fire gange, hvoraf de tre var i malaysiske Tour de Langkawi. Derfor anhænger meget af succesen af Tour de France, og det ville derfor være en katastrofe, hvis de mister deres største stjerne.

 

”Vi håber, at det ikke har indflydelse på Marks Tour, men selvfølgelig cykelløb er cykelløb. Heldigvis har vi fundet ud af det nu og ikke senere, så nu afhænger det af tiden, og hvordan han kan komme sig. Man ved aldrig, hvor lang tid det tager, men vi tror på, at vi fandt det tidligt, ligesom vi gjorde med Jaco Venter.”

 

”Han var væk i tre eller fire uger, og han er ikke på 100 procent endnu, men det kommer. Måske har Mark den samme tidsramme. Han har allerede haft to ugers hvile, så vi er allerede foran. Det er en positiv ting.”

Dennis: Ruten testede alt
Landevej
19.08 2017
BMC vinder Vuelta-åbning
Landevej
19.08 2017
Luke Rowe: Jeg kommer igen
Landevej
18.08 2017
Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09

GP de Fourmies / La Voix du Nord1.HC 03/09-03/09

Tour of Britain2.HC 03/09-10/09