Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Chaves skadesfri og frisk inden Tour-debut
17. June 2017 af Nikolaj Corfitz Jensen Foto: Sirotti

Esteban Chaves har lagt sine knæproblemer bag sig og kommer til at spille en hovedrolle i årets Tour de France, mener Orica-sportsdirektøren Matt White.

Den knæskade, der har tvunget Esteban Chaves af cyklen i flere måneder i løbet af foråret, er nu helt væk. Det fastslår colombianerens sportsdirektør, Matt White:

 

”Der er absolut ingen yderligere problemer med hans knæ. Vi var meget forsigtige med ikke at sætte ham i gang igen for tidligt - med knæ- og rygskader skal man ikke tage nogen risici,” siger Orica-Scott-sportsdirektøren til VeloNews.

 

Den forsigtige tilgang til skaden betød, at Chaves inden Criterium du Dauphiné ikke havde kørt cykelløb siden starten af februar, hvor han blev ni’er i Herald Sun Tour. Pausen på fire måneder betød, at klatreren ikke var i stand til at køre med om sejren i det franske Tour-optaktsløb, men det bekymrer ikke holdledelsen.

 

”Vi er slet ikke i tvivl om, at han nok skal være konkurrencedygtig i juli; vi ved bare ikke hvornår og på hvilken måde, han kommer til at være det. Årets Tour-rute tilbyder Esteban en masse muligheder for at vise sig frem, så vi må jo se, hvordan han klarer det. Om ikke andet bliver Touren den perfekte forberedelse til Vueltaen.”

 

”Vi kræver ikke mere af ham, end en dreven atlet som ham kræver af sig selv. [Chaves] er opsat på at præstere.”

 

Netop manglen på det pres, som alle andre løbsfavoritter lider under gennem hele deres optakt til Touren, kan ende med at blive en fordel for Esteban Chaves, mener Matt White. Det er nemlig vigtigt at huske på, at han trods sine 27 år kører den franske rundtur for første gang i år.

 

”Det er klart, at Esteban ikke har haft den ideelle optakt, men det er jo ikke noget, vi kan styre, og vi kan heller ikke rejse tilbage i tiden for at lave om på det.”

 

”Det er hans første Tour de France, så det er måske ikke nogen ulempe at møde op med en knap så perfekt optakt - det gør jo, at forventningerne til ham vil være lavere. Vi aner sådan set heller ikke, hvad han vil være i stand til.”

 

Esteban Chaves sluttede på den samlede 26. plads i Criterium du Dauphiné, som blev vundet af danske Jakob Fuglsang. 

Lampaert: Det er helt vildt
Landevej
20.08 2017
Dennis: Ruten testede alt
Landevej
19.08 2017
BMC vinder Vuelta-åbning
Landevej
19.08 2017

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09

GP de Fourmies / La Voix du Nord1.HC 03/09-03/09

Tour of Britain2.HC 03/09-10/09