Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Sirotti

Cimolai vandt tæt spurt i Catalonien

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

20.03.2017 kl. 17:21 af Anton Kjøller Alexandersen.

En uges ræs i Catalonien blev i dag skudt i gang, da rytterne tog hul på dette års udgave af Catalonien Rundt. Det blev en tæt spurt, men til sidst kunne Davide Cimolai sikre sig sejren, da han var hurtigst på stregen. 

Dette års udgave af Catalonien Rundt blev i dag åbnet, og dagens første etape bød på flere kategoriserede stigninger. I alt skulle rytterne over seks stigninger, som var kategoriserede.

 

Trods angreb helt til sidst, så fik sprinterne lov til at kæmpe om sejren. Her var italienske Davide Cimolai (FDJ) hurtigst, da han i en meget tæt spurt slog Nacer Bouhanni (Cofidis).

 

Etapereferat:

Feltet startede i Calella på en smuk solskinsdag, hvor Luis Angel Mate (Cofidis), som eneste rytter ikke mødte op til dagens start. Der blev lagt ud i et højt tempo med angreb, men succesen udeblev helt fra begyndelsen, da flere af udbrudsforsøgene blev hentet ind igen.

 

Pierre Roland (Cannondale) prøvede at komme væk, men de lykkedes ikke. Men da feltet ramte dagens første stigning, angreb Rolland igen, og denne gang fik han selskab af Magno Nazaret (Funvic/Brasil Pro Cycling) og Murilo Affonso (Funvic/Brasil Pro Cycling). De opbyggede et forspring, mens Antonio Nibali (Bahrain-Merida) satte efter gruppen. Italieneren fik kontakt, mens Pierre Rolland vandt løbets første bjergspurt.

 

Den første time af løbet blev kørt med en høj gennemsnitsfart på hele 43,3 km/t, og de fire forreste øgede deres forspring, som nu var oppe på 2:35. Men så begyndte sprinterholdene Cofidis og Lotto Soudal at tage teten. De stod for jagten, og forspringet blev gjort et lille minut mindre. Samtidig var en motorcykel involveret i et styrt, heldigvis uden konsekvenser.

 

Afstanden til feltet svingede hele tiden op og ned. På dagens tredje stigning var afstanden nede på 1:30, mens det på stoppen var vokset til omkring to minutter, hvor Affonso vandt bjergspurten.

 

Kaos på dagens kategori 1-stigning

Da der var 73 kilometer til mål ramte man dagens første kategori 1-stigning. Her havde de fire i front 1:20 til feltet, og i feltet lettede sprinterholdene for farten. Der resulterede i angreb, og det lykkedes Brendan Canty (Cannondale), Axel Domont (AG2R) og Jetse Bol (Manzana) at få et forspring på 20 sekunder, og udbryderne måtte derfor samtidig øge farten. Det fik Nazaret til at falde fra, men han nåede op igen på nedkørslen. På toppen var udbruddet 34 sekunder foran forfølgerne og 1.10 foran feltet. Til sidst fik forfølgerne kontakt til de forreste, og dermed var der med 64 kilometer til mål 7 mand i front.

 

Igen kom der angreb. Marco Minnaard (Wanty) angreb fra feltet, men blev hentet igen. I 7-mandsgruppen i front prøvede Rolland med et angreb. Det hele var lidt uklart på nedkørslen, men efter stigningen blev næsten hele udbruddet hentet af feltet, som åd sig ind på de forreste. I bunden af stigningen var det Domont og Bol, som var alene i front. Cofidis og Lotto Soudal sad i front af feltet, og det resulterede i, at det hele blev samlet med 25 kilometer til mål.

 

Kontrol før finalen

Et samlet felt kørte ind på dagens sidste stigning. Det var fortsat Lotto Soudal, som var i front, og holdet dominerede feltet. Da der var 19 kilometer til mål tog Katusha også fronten inden nedkørslen.

 

Sky gik også i front og tog kontrollen. Det hele var samlet og blev kontrolleret, inden feltet kørte ind på de sidste kilometer af dagens etape. Der blev og angrebet, da Cyril Gautier (FDJ) og Peter Kennaugh (Team Sky) prøvede at køre væk. De blev dog begge to hentet, og det skulle afgøres i en massespurt.

 

Geoffrey Soupe (Cofidis) kørte den hjem fra Bouhanni, men franskmanden havde en italiener på hjul. Til sidst gik Davide Cimolai forbi franskmanden, og dermed kunne FDJ-rytteren juble over sejren i en tæt spurt med Bouhanni. Tredjepladsen blev taget af Kristian Sbaragli (Dimension Data).

 

Med sejren fører Cimolai nu Catalonien Rundt, hvor han har 4 sekunder ned til andenpladsen. 

SENESTE

Vis valgte

TORSDAG

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk