Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Unipublic / Graham Watson

CORT GØR DET IGEN – VINDER I MADRID!

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

11.09.2016 kl. 20:23 af Christian Kjær.

104.8 kilometer var det eneste, som rytterne manglede at køre i dette års Vuelta a Espana. Som ventet blev det afgjort i en massespurt, og her var danske Magnus Cort hurtigst. 

Som vanligt blev løbet afsluttet med en kort etape til Madrid. I år startede rytterne i Las Rozas og skulle i alt tilbagelægge 104,1 kilometer. Efter en ceremoniel indledning blev etapen afsluttet med otte omgange på den velkendte, T-formede 5,8 kilometer lange rundstrækning i den spanske hovedstad.

 

Det sidste sving kom med én kilometer til mål, og derefter var det en stor bred, svagt stigende opløbsstrækning. Alle de tilbageværende sprintere sad med i finalen, men det endte med en sejr til Magnus Cort (Orica-BikeExchange). Daniele Bennati (Tinkoff) og Gianni Meersman (Etixx-QuickStep) tog henholdsvis anden - og tredjepladsen. 

 

Etapereferat

Som vanligt var der en afslappet stemning i feltet. Der var høj solskin, og rytterne kunne ikke have ønsket sig bedre forhold til denne parade. Darwin Atapuma og Nairo Quintana (Movistar) holdte colombiansk møde i front, mens Chris Froome (Team Sky) var i samtale med holdkammeraten Knees.

 

Hele Movistar-mandskabet var samlet og var kørt et par meter foran feltet for at fejre deres bedrift. Holdet havde håbet at komme ni mand til Madrid, men mistede Jose Joaquin Rojas i går. Den spanske mester styrtede slemt og brækkede benet to steder.

 

Holdet havde imidlertid masser at fejre, idet de gennem hele løbet viste sig at være klart det stærkeste mandskab. De endte løbet med en etapesejr, samlet sejr og to mand i top 10. Derudover kunne Valverde stadig stadig nå at tage pointrøjen fra Fabio Felline.

 

Løbet skudt i gang med 56 kilo meter igen

Christian Knees (Team Sky) var den første rytter, som forsøgte at kunne i udbrud. Han formåede dog ikke at komme af sted. I stedet fik Peter Kennagh (Team Sky), Bouwman (LottoNL-Jumbo), Jauregui (AG2R) og Chetout (Cofidis) et hul.

 

De fire fik et godt forspring, men det kom aldrig over et minut. Feltet holdte dem i kort snor, og derfor var der aldrig rigtig tvivl omkring, at det ville ende i en samlet spurt. Med lidt over ti kilometer igen stod det klar, at udbruddet ville blive hentet, og at vinderen skulle findes i en spurt.

 

I feltet sad Orica-BikeExchange langt fremme med danske Magnus Cort, som havde fået tildelt flere ryttere til spurten. Det skulle blive spændende at se, hvordan det ville gå danskeren.

 

Hektisk finale - Cort vinder igen!

Med en sejr eller flere placering foran Fabio Felline kunne Alejandro Valverde tage pointtrøjen på dagens sidste etape. Dog tog Valverde en stor føring med 10 kilometer igen, så det så ud til, at det ikke var noget, han gik efter.

 

Langt fremme i feltet sad Orica-BikeExchange og Etixx-QuickStep. Chetout og Jauregui var stadig i front med få sekunder, og de forreste i feltet forsøgte at time det, så de ikke blev hentet for tidligt.

 

Inde på sidste omgang var der dog samling, og vi skulle have den spændende massespurt. Tinkoff havde taget fronten med tre kilometer igen, imens Orica-toget blev presset ud i siden. Giant sad også langt fremme med mange mand. Det så godt ud for dem på dette tidspunkt i finalen.

 

I spurten sad Giant godt placering, men Cort blev også kørt godt frem af Orica. I sidste ende kunne ingen følge med den danske rytter, og han kunne tage en flot sejr foran Daniele Bennati og Gianni Meersman.

SENESTE

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk