Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Craddock glæder sig til nye udfordringer
05. January 2016 af Tobias Munck SørensenFoto: A.S.O.

Lawson Craddock har efter to år på WorldTouren valgt at skifte Team Giant-Alpecin ud med Team Cannondale-Garmin. Her håber han at få lidt mere frihed og udvikle sig til klassementsrytter i de store Tours.

Lawson Craddock har haft et par svingende første år på WorldTouren hos Team Giant-Alpecin. I 2014 brillerede han med en samlet tredjeplads i Tour of California, men hans efterår bar præg af træthed, da han måtte udgå af sine sidste seks løb i sæsonen.

 

Sidste år startede han også skidt ud med at styrte slemt i Tour Down Under, men hen mod slutningen af sæsonen fandt han nogle bedre takter frem, og han var den eneste støtte til Tom Dumoulin i bjergene i Vuelta a España. Det løb betegner han som sin største oplevelse hidtil i karrieren, fortæller han i et interview med Velonews.com.

 

”At være der for Tom, at være hans sidste mand i bjergene og næsten at vinde det hele, det var meget specielt. Vi kæmpede alt, hvad vi kunne, og vi er nødt til at være stolte af det, vi opnåede. Det var helt fantastisk at være ved at vinde en Grand Tour, på trods af at vi var et sprinterhold. Personligt fjernede det også et åg fra mine skuldre at gennemføre en Grand Tour,” fortæller amerikaneren og tilføjer, at Dumoulins dedikation har haft en motiverende effekt på ham.

 

Vil stige i hierarkiet

Forud for den kommende sæson skifter Craddock dog væk fra det tyske hold, da han har skrevet kontrakt med Team Cannondale-Garmin, der er et hold, han altid har ønsket at køre for.

 

”Cannondale-Garmin var et projekt, som jeg har været interesseret i, siden jeg var junior. Vi snakkede sammen i sidste halvdel af 2015-sæsonen, og det virkede som et godt skridt for mig fra 2016,” lyder det fra den unge amerikaner, der håber at kunne etablere sig som en rytter, der får chancen for at køre for sig selv indimellem, selvom han indrømmer, at han ikke på papiret er øverst i hierarkiet.

 

”Jeg ville elske at udvikle mig til en klassementsrytter. Næste skridt er at få bedre resultater, og jeg håber, jeg får muligheden for at jagte personlig succes. Det er dog nogle dygtige ryttere foran mig, som har været succesfulde i Grand Tours, så jeg håber at kunne lære fra dem, og at det kan medvirke til at forøge mit niveau,” siger han.

 

Craddock påbegynder sin sæson i Tour de San Luis og håber at få en billet til sit første Tour de France.

Luke Rowe: Jeg kommer igen
Landevej
18.08 2017
Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017

Cyclassics HamburgWT 20/08-20/08

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09