Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Cykelsporten og Feltet.dk har mistet en ven

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

20.04.2017 kl. 18:06 af Henriette Brandt.

Med Erling J. Pedersens død siger cykelsporten og Feltet.dk ikke bare farvel til en dygtig fotograf, men også til en god ven og tidligere udøver.

Der findes formentlig ikke ret mange indenfor dansk cykelsport, der ikke kender Erling J. I sine unge år var han selv en yderst habil A-rytter, som kørte løb med blandt andet Ole Ritter, Jørgen Emil Hansen, Ole Pingel og andre af datidens største danske ryttere, men i de sidste mange år er det bag kameraet, at han har slået sine folder, og netop hans kendskab til sporten gjorde, at han havde næsen for at finde det gode sted at stå på en rute for at få det rigtige foto.

 

Erling J. var oprindeligt udlært tømrer, men det var fotograferingen og billedjournalistikken, der blev hans erhverv, og indtil hans død i går var han tilknyttet Roskilde Avis og Roskilde Mediecenter. Han var fast fotograf i Danmarks største etapeløb, Post Danmark Rundt, lige siden starten i 1985, og han har leveret officielle billeder til Danmarks Cykle Union fra Verdensmesterskaberne på landevej i 2011 og på banen i 2010 samt utallige Danmarksmesterskaber, men han var også fast gæst på banen i Ballerup og ved andre løb, og det var ikke kun stjernerne, der havde hans bevågenhed. Erling sørgede også for at tage billeder af fremtidens proffer og gav dem samme opmærksomhed og professionelle behandling, som ’de store’ fik. Det var en af hans mange styrker: Han behandlede alle med lige stor respekt.

 

Det samme gjorde sig gældende, da en lille opkomling af en cykelside gjorde sin entre i sporten for 14 år siden. Dengang var Feltet.dk ikke et etableret navn i sporten, og kun ganske få kendte den lille håndfuld ildsjæle, som havde sat sig for at levere daglige nyheder fra cykelsporten, noget der ikke var almindeligt dengang. Fra første dag viste Erling J. sig som en guttermand, der tog Feltet.dks skribenter under sine vinger, og med årene udviklede bekendtskabet sig til et fast makkerskab i fotobilen til Post Danmark Rundt. Utallige er de anekdoter, der er blevet fortalt igennem de mange timer i Foto1-bilen, og de oplevelser, han har delt så rigeligt ud af igennem 14 år.

 

Erling J. - med det fulde navn Erling Jørgen Pedersen - døde i går efter lang tids sygdom. Han blev 71 år. Med hans død har cykelsporten ikke bare mistet en dygtig fotograf, men også en god ven. Der kommer ikke flere billeder fra hans hånd, men de mange fotografier, han har taget igennem årene vil fortsat minde om hans kærlighed for sporten og dens udøvere.


Bisættelsen finder sted torsdag den 27. april kl. 14.00 fra Roskilde Domkirke.
 

Æret være hans minde

Feltet.dk

 

SENESTE

Vis valgte

TORSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk