Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

EKSKLUSIVT

« Forrige|Næste » Foto: BS Sports & Media

Dam Westergaard udfordrer VM-trøjen: Man skal være skør i bolden

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

14.03.2016 kl. 18:20 af Benjamin M. Lillelund.

Mathias Dam Westergaards store sæsonmål bliver U23-DM i enkeltstarten, hvor han skal forsøge at slå U23-verdensmester Mads Würtz Schmidt af pinden.

Det var mere end en godkendt sæson for Mathias Dam Westergaard i 2015, hvor Team Almeborg-Bornholm-rytteren blandt andet var med til at køre en andenplads til hold-DM hjem, ligesom han også kørte i bakketrøjen i Post Danmark Rundt, mens han også blev nummer tre til U23-DM-enkeltstarten.

 

På papiret kunne det umiddelbart ligne en hård opgave at skulle køre endnu bedre i denne sæson, men hovedpersonen selv er udpræget optimistisk før sæsonstarten. Sidste år måtte Dam Westergaard se sig slået af Mads Würtz Schmidt og Søren Kragh Andersen til U23-DM, men det håber han nemlig på at lave om i år.

 

”Mit første mål bliver U23-DM. Det er ikke, fordi det ikke er fedt at stå i Almeborg-trøjen, men det vil være noget helt andet at stå i Dannebrogstrøjen. Jeg ved godt, at det bliver svært med Mads (Würtz Schmidt, red.) som verdensmester, men det er ikke umuligt,” siger Mathias Dam Westergaard til Feltet.dk ved Team Almeborg-Bornholms holdpræsentation.

 

”Jeg har planen klar til, hvordan det skal lade sig gøre, og jeg ved også, hvordan ruten bliver. Jeg skal ned og køre lidt på den og forberede mig over linjen. Tekniske ruter er ikke lige mig, så det skal hellere være en tonserrute eller nogle rullende bakker.”

 

Mathias Dam Westergaard anerkender dog også, at det virker til at være en nærmest umulig mission, og at man ikke skal være ved sine fulde fem for at give sig i kast med at ville køre hurtigere end Mads Würtz Schmidt, der blev U23-verdensmester sidste år, på en enkeltstart.

 

”Man skal være lidt skør i bolden for at tro, man kan slå en verdensmester. Det burde jo ikke kunne lade sig gøre, men jeg tror, at jeg er den sidste til at miste troen på det. Sådan skal det også være. Jeg tror ikke, at han er uovervindelig. Jeg kan have en super dag, og han kan have en mindre god dag,” fortæller Almeborg-rytteren.

 

”Jeg tror på, at det kan lade sig gøre, men når det så er sagt, står han nok med fordelen, hvis man skulle oddse på det. Jeg ville selv smide pengene på Mads otte ud af ti gange, men jeg håber, det bliver en af de to sidste denne gang.”

 

Würtz Schmidt satser nok anderledes
Sidste år vandt Mads Würtz Schmidt som bekendt enkeltstarten til U23-DM og U23-VM, mens han også vandt enkeltstarten i Post Danmark Rundt og blev nummer tre til elite-DM-enkeltstarten. Derfor kunne man umiddelbart også fristes til at tro, at endnu et U23-DM ikke bliver topprioritet i denne sæson.

 

”For Mads er det nok vigtigere at vinde elite-DM-enkeltstarten, hvor han også var tæt på sidste år. Men når det er sagt, vil det også være ærgerligt for ham at stå som verdensmester og så ikke vinde et dansk mesterskab i U23-klassen,” ekspliciterer Mathias Dam Westergaard, der dog stadigvæk frygter verdensmesteren.

 

”Jeg tror helt sikkert, at han vil være klar. Det kan godt være, at han sigter efter at have formtop 20 dage senere, men derfor skal men stadig være i rigtig god form til U23-DM. Han har vist, at han var et niveau over alle andre indtil videre, men jeg håber, at jeg kan rykke det niveau op.”

 

”Jeg tror, at jeg er længere fra mit topniveau, end Mads er fra sin maksimale formåen. Jeg håber, jeg kan rykke mit niveau, og at han har lidt sværere ved det. Sådan er det mange gange, for jo bedre man bliver, jo sværere er det lige at rykke det sidste," forklarer rytteren med de bornholmske aner.

 

PostNord Danmark Rundt også et mål
Mathias Dam Westergaard forklarer også, at de øvrige mål er UCI-weekenden til maj, mens han også gerne vil være i god form til de udenlandske UCI-løb. Det andet helt store mål er dog PostNord Danmark Rundt, hvor han i sidste sæson fik sin debut.

 

Her han imponerede stort, og selvom løbet nu har ændret navn siden sidste år, vil han også gerne køre Danmarks svar på Tour de France igen i år.

 

”Der ligger et PostNord Danmark Rundt længere ude, men der bliver det svært at lave resultater. Jeg kunne helt sikkert godt finde på at gå efter bakketrøjen igen, og den bliver vundet ude i udbruddene.”

 

”Men det er svært at gå ind til løbet og sige, at det er målet - det kommer, hvis jeg kommer med i udbruddene,” afslutter Mathias Dam Westergaard.

 

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SØNDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk