Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Unipublic / Graham Watson

Dan Martin: Har ikke ord for skuffelsen

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

27.04.2014 kl. 20:35 af Henriette Brandt.

Det så så godt ud for Garmin-Sharps Dan Martin lige indtil det sidste sving inden selve opløbet, men så forsvandt cyklen under ireren, og dermed forsvandt også chancerne for at gentage sidste års sejr.

Dan Martin stillede til start i den sidste af de tre Ardenner-klassikere, Liège-Bastogne-Liège, som forsvarende vinder, og han lagde ikke skjul på, at ambitionen var at gentage succes’en fra 2013. Andenpladsen fra onsdagens Flèche-Wallonne gav da også god grund til at tro på et godt resultat..

 

Forventningen blev bestemt ikke mindre, da han på den sidste kilometer angreb fra den gruppe, han sad i og indledte jagten på de to forreste. Martin var rigtig godt kørende, og det så ud til, at han skulle trække det længste strå i kampen om sejren.

 

Sådan gik det som bekendt ikke. På et splitsekund røg alle chancer for sejr. Ireren forhjul skred ud i det sidste sving, og i stedet for at krydse målstregen først, kurede han hen over asfalten, mens konkurrenterne trådte alt hvad de kunne mod målstregen.

 

“Jeg er selvfølgelig knust,” lød det ifølge cyclingnews.com fra den uheldige rytter, da han han trådte ud til de ventende journalister ved Garmin-Sharps holdbus.

 

“En ting er at lave en fejl eller vide, hvis man har gjort noget, men vi tror, at det var en klat olie eller noget. Jeg tror, at jeg havde tårer i øjnene allerede inden jeg ramte asfalten. Der er egentlig ikke ord for det. At køre i syv timer og der så sker sådan noget i det sidste sving …”

 

Indtil styrtet var alt gået efter planen. Hans holdkammerater havde hjulpet med at kontrollere løbet. Thomas Dekker havde taget sin tørn i jagten på udbryderne, Alex Howes havde med sit angreb gjort sit til at gøre feltet mørt, og Nathan Haas havde siddet tæt på Dan Martin hele dagen, klar til at hjælpe.

 

“Jeg ved ikke, hvor tæt de var efter mig, men jeg ved, at jeg følte mig godt kørende og afslappet. Jeg var 250 meter fra mål og podiet var helt sikkert indenfor rækkevidde. Måske ville Gerrans havde hentet mig, men det kan man ikke vide. Men sådan er cykling,” sagde han.

 

I stedet for en topplacering blev det til en 39. plads, og på trods af skuffelsen over den bitre afslutning pointerede han, at der kommer endnu en udgave af det legendariske løb i 2015.

 

“Vi står sammen, og vi må bare komme igen næste år og gøre det igen. Vi fik trods alt Tom ind på en sjetteplads, så det er ikke en dårlig dag for holdet. Det er bare lidt hårdt.”

 

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk