Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

EKSKLUSIVT

Foto: DCU / Mads Hansen

Danmarks største endagsløb aflyses igen

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

30.12.2016 kl. 16:03 af Christian Berg.

Heller ikke i 2017 får de københavnske gader fornøjelsen af at lægge asfalt til Velothon Copenhagen.

I sommers skulle den første udgave af UCI-løbet Velothon Copenhagen havde været afholdt, men det blev aflyst, fordi der ikke kunne findes en dag i UCI-kalenderen, hvor hovedstaden kunne spærres af. I stedet skulle løbet afvikles næste år, men nu ser det ud til, at det, der skulle være Danmarks største endagsløb, ikke bliver nogen realitet i 2017.

 

”Ironman-organisationen har opkøbt dem, der ejede Velothon, og derfor er det kommet en ny strategi for Velothon. Ironman har jo deres eget kontor i København, så jeg ved faktisk ikke, hvad de vil. De vil i hvert fald noget uden os. De har fortalt mig, at der ikke bliver noget løb i 2017,” siger løbsarrangør Brian Nygaard Vinjebo.

 

På forhånd lød eventbudgettet på omkring seks millioner kroner og var der sat omkring en halv million af til løbet fra institutioner som Wonderfull Copenhagen, Københavns kommune og Sportevent Danmark, men administrativt kunne kabalen ikke gå op. Efter flere møder med kommunen uden noget resultat er løbsarrangøren bestemt ikke tilfreds med forløbet.

 

”Vi har faktisk haft en del møder med kommunen og andre regioner også om 2017 allerede, men der er bare absolut ingen villighed til noget som helst fra kommunens side - Københavns kommune - det er helt vildt altså. Det er ikke mere end en måned siden, at vi mødtes med kommunen sidste gang, og de siger, at så kan de bare køre på cykelstien, så må i gerne. Det kan man jo ikke lave noget cykelløb med.”

 

Brian Nygaard Vinjebo, der også står i spidsen for kontinentalholdet Team Giant-Castelli, forstår godt, at det er svært at lykke byen ned til et nyt arrangement, når der også er andre store begivenheder, der lukker gaderne. Han synes dog, at København burde leve op til deres ry som cykelby.

 

”De skal vurdere generne i hvert event, og det er bare rigtig svært at komme ind og lukke vejene af på den måde. Det er kun sådan noget som Copenhagen Marathon, der er veletableret, som får lov til det. Og det er svært at komme efter.”

 

”Vi synes jo bare, at hvis København vil slå sig op på at være en af de helst store cykelbyer, så er det jo oplagt at have sådan et cykelløb, men det er ikke så nemt,” afslutter løbsarrangøren.

 

LØRDAG

Vis valgte

FREDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk