Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

EKSKLUSIVT

Foto: Sirotti

Danmarksmesteren vil følge op på succesen

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

17.04.2017 kl. 18:31 af Benjamin Lillelund.

Martin Toft håber på at kunne gentage sidste års store bedrifter i denne sæson.

Der var ikke mange, der havde set BHS-Almeborg Bornholms Martin Toft vinde DM-enkeltstarten sidste år, men ikke desto mindre var lige netop dette tilfældet. Herudover blev han også nummer tre på enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt, hvor et uheld forhindrede en sejr, mens han til VM-enkeltstarten blev nummer 13.

 

På papiret ser det ud til at blive en svær sæson at overgå, men det er lige netop det, som Martin Toft har sat sig for. Det forsøg blev allerede indledt i denne weekend, da han vandt A-løbs enkeltstarten på Bornholm.

 

”Jeg håber og tror på, at det er muligt at gentage triumfen fra sidste år. Jeg synes, det er realistisk. Jeg ved selvfølgelig endnu ikke, om de andre har taget et step op i år, men jeg kører forhåbentlig lige så godt eller endda bedre,” siger Martin Toft i et interview med Feltet.dk.

 

”Det er nu, jeg skal bevise, at sidste sæson ikke bare var rent held. Jeg prøver jo altid at forbedre mig, og jeg tror også, at jeg kan udvikle mig mere og gøre det igen. Hvis jeg gør det igen, kan folk i hvert fald ikke sige, at det er en stor overraskelse,” siger Toft med henvisning til DM-triumfen, som kom bag på de fleste.

 

DM i fokus
I år er der dog næppe nogen, som kommer til at undervurdere Martin Toft, og han regner da også sig selv for at være en af favoritterne. DM-enkeltstarten bliver nemlig det største fokus for enkeltstartsspecialisten.

 

”Jeg mener da absolut, at jeg er en af dem, man skal slå, hvis man gør sig forhåbninger om at vinde DM i enkeltstart i år,” lyder det fra den 32-årige rytter.

 

Martin Toft er naturligvis ikke den eneste, som gør sig forhåbninger om at stå iklædt Dannebrogstrøjen efter DM-enkeltstarten. Han er da også opmærksom på, at det ikke bliver en nem opgave at genvinde mesterskabet.

 

”Det bliver blandt andet spændende, om Rasmus Quaade kan få ro til at finde sit gamle niveau på enkeltstarterne. Han kan køre en god enkeltstart, hvis han er klar til det i hovedet, så ham skal man aldrig afskrive.”

 

”Quaades holdkammerat, Mikkel Bjerg, der kører sin første seniorsæson, kan helt sikkert også blande sig i toppen, så jeg bliver ikke overrasket, hvis han kører i top fem, og det kan vores egen jævnaldrende Morten Hulgaard også. Det tror han ikke helt på, men det siger jeg til ham, at han kan.”

 

”Mads Würtz er lidt svigende, så det bliver meget afhængigt af, hvad han får lov til af sit hold, og hvor hans formtop skal være. Der er også andre ryttere som Christopher Juul-Jensen og Michael Valgren, som begge kan køre rigtig godt, og også Kasper Asgreen, hvis han kan lægge lidt på,” vurderer Toft.

 

EM og VM er også målsætninger
Halvanden måned efter DM ligger Herning asfalt til årets EM, og her drømmer Martin Toft om at blive en af de udtagne enkeltstartsryttere. Den 45 kilometer lange enkeltstart er en rigtig tonserrute, som Toft bedst kan lide det.

 

”EM kunne godt blive et mål for mig, hvis jeg altså bliver udtaget. Det kunne være interessant at gå efter, men nu starter jeg lige med at koncentrere mig om DM i juni, og så har jeg forhåbentlig halvanden måned til at forberede mig til EM,” forklarer Martin Toft.

 

Her kan et stort resultat muligvis vente for Martin Toft, for EM nyder ikke lige så stor anseelse som VM.

 

”Der er lidt færre af de helt store, og jeg har også en hjemmebanefordel. Selvom de fleste gode enkeltstartsryttere kommer fra Europa, er der nok lidt flere, der stiller til start til VM end EM. Det vil være en international scene, hvor det vil være lidt nemmere at blande sig i toppen. Jeg tror på, jeg kan lave et godt resultat,” fastslår danskeren.

 

Sidste år fik Martin Toft debut til VM, hvilket som før nævnt kastede en 13. plads af sig. Derfor satser han på at blive udtaget for andet år i træk, så han kan lave et endnu bedre resultat.

 

”Ruten slutter ret hårdt med en stejl stigning, og der passer mig egentlig fint nok. Mange af de andre er lidt tungere ryttere, men det er jeg jo ikke. VM er helt sikkert på radaren i år, så jeg regner da med at have en formtop der, så jeg kan gøre det godt.”

 

”Forhåbentlig kan jeg lægge lidt på og blive bedre end nummer 13. Hvis det er en nogenlunde hurtig rute, vil top ti da ikke være et urealistisk mål,” afslutter Martin Toft.

 

SENESTE

Vis valgte

FREDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk