Dansk fjerdeplads i Frankrig

03. juli 2016 20:43Foto: Team Giant Scatto U23

I dag den 66. udgave af Paris-Chauny var det lige ved og næsten for danske Emil Vinjebo. I den afsluttende spurt trak danskeren nitten og sluttede på fjerdeplads efter et flot kørt cykelløb.

Efter gårsdagens Omloop Het Nieuwsblad, hvor Team Giant Scatto U23 måtte se sig slået af de stærke og lokale belgiske hold, så svarede danskeren igen i dag ved UCI-løbet Paris-Chauny. Dagens løb bød på 175 kilometer i det nordfranske terræn, inden dagens vinder kunne findes.

"Vi var med til at dække samtlige udbrud af, og cirka halvvejs rev Emil Vinjebo sig løs fra feltet i det afgørende udbrud," forklarer Niklas Bøje til Feltet.dk.

De 11 ryttere i front kom ind på finaleomgangene i Chauny med 48 sekunders forspring til et jagtende hovedfelt, som blev ført an af det franske militærhold, Armée de Terre.

"På den sidste kilometer havde de kun ti sekunder. Emil tog chancen og åbnede spurten, men tre ryttere nåede lige akkurat forbi ham. Emil måtte tage til takke med den ærgerlige fjerdeplads, selvom han kun var en halv hjullængde fra podiet. I feltet sad de resterende Giant Scatto-ryttere og bakkede af for Emil og kørte med om de sekundære placeringer," tilføjer Niklas Bøje, som selv kom ind på en 34. plads.

Løbet blev vundet af Dieter Bouvry (Roubaix Lille Metropole) foran Anthony Giacoppo (Avanti) og Kevin Le Cunff (Frankrig).

Turen går nu hjem mod Danmark for Team Giant-Scatto U23, hvor en kort lille sommerpause venter. Emi Vinjebo skal dog allerede i aktion igen sidst i juli, da han er udtaget til det danske landshold til PostNord Danmark Rundt. I august skal teamet endnu engang syd på, hvor tre spændende U23 UCI-løb venter i Italien.