Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Tour de France ruten og bud på etapevindere

Tour de France ruten og bud på etapevindere

24. juni 2013 16:30Foto: ASO

Årets Tour de France køres fra lørdag den 29. juni til søndag den 21. juni 2013. Det er 100. gang Tour de France køres og etapeløbet køres over 21 etaper, hvor rytterne skal køre 3.479 kilometer.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Årets Tour de France byder på 100 års jubilæum og det har arrangørerne fejret ved at finde på en af de mest alsidige og interessante ruter, der længe er set. Der er ganske enkelt noget for alle med fire skarpe bjergafslutninger, tre tidskørsler og masser af kuperet og bjergrigt terræn samtidig med at der også er en række gode muligheder for de der elsker at se massespurter.

Det hele indledes på Korsika med tre hårde dage på de store ø i Middelhavet og som noget uhørt ligger der pæne udfordringer og venter rytterne allerede der. Udfordringerne fortsætter med en holdtidskørsel i Nice inden rytterne efter et par mellemetaper når frem til Pyrenæerne, hvor der venter to hårde dage. Et pludseligt spring fører rytterne op til Bretagne, hvorefter rytterne tager en række flade etaper på tværs af Frankrig inden de rammer Mont Ventoux og Alperne. Det er løbet sidste syv etaper, der er de helt afgørende og spændingen er således bevaret til sidst inden rytterne skal ind på Champs Elyssées i Paris.

Etaperne er fordelt med syv flade etaper, fem kuperet etaper, seks bjergetaper med fire bjergafslutninger, to enkeltstarter og en holdtidskørsel. Derudover er der to hviledage. Årets Tour de France giver også debut til ti nye start- og målbyer, som er Porto-Vecchio, Bastia, Ajaccio, Calvi, Cagnes-sur-Mer, Saint-Gildas-des-Bois, Saint-Pourçain-sur-Sioule, Givors, Chorges, Annecy-Semnoz.

 

1. etape: 29. juni Porto-Vecchio - Bastia (213 km, Korsika)


Årets Tour de France indledes på Korsika, øen i Middelhavet, der mest er kendt for at være stedet hvor den franske kejser Napoleon blev født i 1769. Løbet indledes med en rolig etape, der med sikkerhed ender i en massespurt, så der vil være kamp mellem feltets bedste sprintere for at erobre den gule førertrøje.

Bud på vinder: Mark Cavendish (Omega Pharma-QuickStep), André Greipel (Lotto-Belisol), Marcel Kittel (Argos-Shimano), Peter Sagan (Cannondale)



2. etape: 30. juni Bastia - Ajaccio (156 km, Korsika)


Mens første etape var helt fald, så venter der de første udfordringer på 2. etape. I Tour de France-sammenhæng er det meget tidligt, at rytterne allerede på andendagen skal op i over 1000 meters højde, men der er nu ikke tale om en egentlig etape for klassementsrytterne og i stedet vil klassikereksperterne være begejstrede for en kort, stejl stigning 12 kilometer fra målstregen.

Bud på vinder: Peter Sagan (Cannondale), Philippe Gilbert (BMC), Edvald Boasson Hagen (Team Sky), Thoma Voeckler (Europcar)



3. etape: 1. juli Ajaccio - Calvi (145,5 km, Korsika)


Det kuperet terræn fortsætter på 3. etape og i dag kan det ikke afvises, at klassementsrytterne vil bruge den sidste stigning til at angribe. Efter en kortere dag, hvor rytterne har kørt i bakket landskab, rammer feltet stigningen Col de Marsolino (3,3 km, 8,1 %) med top 13 kilometer fra målstregen. Fra toppen går det nedad stort set hele vejen til målstregen og det vil således være lettere for en lille gruppe at holde hele vejen til stregen.

Bud på vinder: Daniel Moreno (Katusha), Peter Sagan (Cannondale), Cadel Evans (BMC), Thomas de Gendt (Vacansoleil-DCM)



4. etape: 2. juli Nice (25 km, holdtidskørsel)


Der er dømt ferieparadis og en showetape, når rytterne kommer tilbage til det franske fastland og storbyen Nice ved Rivieraen, hvor de skal ud på en 25 kilometer lang holdtidskørsel, der er helt flad og ikke særligt teknisk. Det bliver en dag for de tunge hold med de store maskiner.

Bud på vinder: Team Sky, Omega Pharma-QuickStep, Garmin-Sharp, Team Saxo Tinkoff



5. etape: 3. juli Cagnes Sur Mer - Marseille (228,5 km)


Sprinterne må stadig kigge langt efter mulighederne for der venter endnu en dag i kuperet terræn, når rytterne skal ud på de 229 kilometer til Marseille. Det store spørgsmål er om de afsluttende bakker kan skræmme de store sprinterhold væk, for ellers kan det godt ligne en etape, hvor et udbrud får lov at holde hjem.
 
Bud på vinder: Mark Cavendish (Omega Pharma-QuickStep), Peter Sagan (Cannondale), Matt Goss (Orica-GreenEdge), John Degenkolb (Argos-Shimano).



6. etape: 4. juli Aix-en-Provence - Montpellier (176,5 km)


Sprinterne får endelig en klar mulighed for at dyste for dagens 177 kilometer byder ikke på nogen nævneværdige udfordringer, medmindre vejret skulle spille rytterne et puds. Afslutningen er ikke helt flad, men det skræmmer ikke de tunge sprintere væk.


Bud på vinder: Mark Cavendish (Omega Pharma-QuickStep), André Greipel (Lotto-Belisol), Marcel Kittel (Argos-Shimano), Nacer Bouhanni (FDJ)




7. etape: 5. juli Montpellier - Albi  (205,5 km)


Navnet Albi vækker genklang i den danske cykelhistorie, men det bliver næppe i dag, at en dansker gentager Bjarne Riis’ triumf fra 1994.  De kuperede dage fortsætter, men etapen er ikke hårdere end at sprinterne formentlig igen vil forsøge at holde sammen på det hele og skaffe endnu en massespurt før rytterne rammer bjergene.


Bud på vinder: Mark Cavendish (Omega Pharma-QuickStep), Peter Sagan (Cannondale), Matt Goss (Orica-GreenEdge), Tyler Farrar (Garmin-Sharp)




8. etape: 6. juli Castres - Ax-3 Domaines (195 km)

  

Det har været en hårdere indledning end normalt på Touren og de første egentlige bjerge kommer også tidligere end de forudgående udgaver af Touren. Det første slag er et af de helt skarpe for i afslutningen venter først giganten Col de Pailhères (15,3 km, 8 %) og efter en kortere nedkørsel går det igen opad mod Ax 3 Domaines (7,8 km, 8,2 %). Favoritterne vil angribe hinanden og vi vil få den første indikation af hvilke 3-4 ryttere, der reelt kæmper med om sejren.

Bud på vinder: Alberto Contador (Team Saxo Tinkoff), Chris Froome (Team Sky), Joaquin Rodriguez (Katusha), Nairo Quintana (Movistar)  



9. etape: 7. juli Saint Girons - Bagnères-de-Bigorre (168,5 km)


Der venter endnu en hård bjergetape med fem store stigninger, men desværre har arrangørerne planlagt etapen således at der er over 30 kilometer til mål fra toppen af den sidste stigning og det betyder ofte, at favoritterne holder igen med angrebene. Det betyder i stedet at ryttere fra andet geled får mulighed for at profilere sig og det er en vigtig dag, hvis man ønsker at være med i konkurrencen om bjergtrøjen.

Bud på vinder: Thomas Voeckler (Europcar), Thibaut Pinot (FDJ), Mikel Nieve (Euskaltel-Euskadi), Daniel Navarro (Cofidis)

 


10. etape: 9. juli Saint-Gildas-des-Bois - Saint-Malo (197 km)


Pyrenæerne forsvandt lynhurtigt og efter løbets første hviledag befinder rytterne sig pludseligt i Bretagne, hvor de skal ud på 197 kilometer flade kilometer. Der er ingen udfordringer hele dagen og etapen slutter i 0 meters højde, så mon ikke at sprinterne igen vil kæmpe mod hinanden.

Bud på vinder: Mark Cavendish (Omega Pharma-QuickStep), Andre Greipel (Lotto-Belisol), Marcel Kittel (Argos-Shimano), Danny van Poppel (VacamSoleil-DCM)



11. etape: 10. juli Avranches - Mont Saint-Michel (33 km, enkeltstart)


Årets første enkeltstart er helt fald og selvom det afsluttende navn tyder på en stigning til sidst, så er det langt fra sandheden. Der er tale om en rute for løbets ægte eksperter og der kan godt laves pæne tidsforskelle favoritterne imellem.

Bud på vinder: Tony Martin (Omega Pharma-QuickStep), Chris Froome (Team Sky), Richie Porte (Team Sky), Tejay van Garderen (BMC)



12. etape: 11. juli Fougères - Tours (218 km)


Efter en lidt træg start på Touren er sprinterne kommet ganske godt efter det og dagens 218 kilometer ligner endnu en oplagt mulighed for feltets hurtigste for der er ganske enkelt ikke en eneste udfordring undervejs og selve spurten er helt ukompliceret.

Bud på vinder: Mark Cavendish (Omega Pharma-QuickStep), André Greipel (Lotto-Belisol), Peter Sagan (Cannondale), Marcel Kittel (Argos-Shimano)

 

 

13. etape: 12. juli Tours - Saint-Amand-Montrond (173 km)


Sprinterne er stadig på udkig efter muligheder for en massepsurt, men dagens 173 kilometer kunne meget vel være en af løbets klassiske mellemetaper, hvor en større gruppe udbrydere får lov at blive ude foran hele dagen. Etapen er stort set flad hele dagen, men mindre end ti kilometer fra målstregen ligger der en ikke-kategoriseret stigning, der godt kan skabe uorden i rækkerne.


Bud på vinder: Maxime Bouet (AG2R-La Mondiale), Lars Boom (Belkin), Jens Voigt (Radioshack-Leopard), Johnny Hoogerland (Vacansoleil-DCM)




14. etape: 13. juli Saint-Pourcain-sur-Sioule - Lyon (191 km)


Det ligner endnu en dag for et stort udbrud, når rytterne skal ind til storbyen Lyon. Undervejs venter nemlig syv kategoriserede stigninger og selvom ingen af dem er særligt vanskelige, så ligger de jævnt fordelt på hele dagen og også i afslutningen, hvor der venter to stigninger de sidste 15 kilometer. Der vil blive kæmpet hårdt i feltet i starten af etapen, men når først en gruppe på 8-10 ryttere er kommet af sted, vil der falde ro på.

 

Bud på vinder: Pierrick Fedrigo (FDJ), Jonathan Hivert (Saur-Sojasun), Simon Clarke (Orica-GreenEdge), Lars Bak (Lotto-Belisol)

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

  

  

15. etape: 14. juli Givors - Mont Ventoux (242,5 km)


Rytterne bevæger sig ind i bjergene igen, eller skulle man rettere sige bjerget? Årets længste etape og årets hårdeste bjergafslutning venter forude, og selvom der ikke er de store udfordringer undervejs, så er Mont Ventoux så stor en mundfuld, at det er rigeligt. Ikke bare etapen, men hele løbet kan finde sin afgørelse på den 20,8 kilometer stigning, hvor stigningsprocenten på 7,5 kun skyldes, at det de første fem kilometer kun stiger en smule. Derefter stiger det pludseligt voldsomt, og det fortsætter resten af stigningen, hvor rytterne ender med at køre i et helt goldt landskab.


Bud på vinder: Chris Froome (Team Sky), Joaquin Rodriguez (Katusha), Alberto Contador (Team Saxo Tinkoff), Alejandro Valverde (Movistar)




16. etape: 16. juli Vaison-la-Romaine - Gap (168 km)


Historisk er det udbrydere, der vinder i Gap og meget tegner til at det bliver det samme i år. Den kuperede rute kulminerer med stigningen Col de Manse (9,5 km, 5,2 %) og det mest interessante på dagens etape bliver at se om Peter Sagan er i en situation, hvor han har brug for point til pointtrøjen, for så kan det godt ske, at Cannondale vil gøre hvad det kan for at samle feltet ved bunden af den afsluttende stigning.

Bud på vinder: Peter Sagan (Cannondale), Romain Bardet (AG2R-La Mondiale), Mikel Astarloza (Euskaltel-Euskadi), Damiano Cunego (Lampre-Merida)



17. etape: 17. juli Embrun - Embrun (32 km, enkeltstart)


Årets anden enkeltstart er ligeledes en kortere en af slagsen, men modsat den første, der var helt fald, så er der flere stigninger på de 32 kilometer til Chorges. Med to kategori 2-stigninger og samlet 13,4 kilometers stigning, så er det så godt som en bjergenkeltstart, men et par nedkørsler vil samtidig rytternes samlede evner og det er en rute, hvor der skal forceres hele tiden.

Bud på vinder: Chris Froome (Team Sky), Alberto Contador (Team SaxoTinkoff), Tejay van Garderen (BMC), Richie Porte (Team Sky)



18. etape: 18. juli Gap - Alpe d'Huez (172,5 km)


Skal der tales om en kongetape i årets Tour, så er det dagens 173 kilometer, der slutter på mytologiske Alpe d’Huez (13,8 km, 8,1 %). Inden da har rytterne været igennem en spændende etape med flere mindre stigninger i starten. Efter 108 kilometer rammer rytter Bourg d’Oisans og så skal de først op af Alpe d’Huez og derefter Col de Sarenne, for derefter at køre en meget svær nedkørsel indtil de rammer bunden af Alpe d’Huez ved la Ferrière og så skal op af Tourens måske mest berømte stigning igen.

Bud på vinder: Alberto Contador (Team SaxoTinkoff), Nairo Quintana (Movistar), Joaquin Rodriguez (Katusha), Pierre Rolland (Europcar)



19. etape: 19. juli Bourg d'Oisans - Le Grand Bornand (204,5 km)


Bjergene fortsætter og forude på dagens etape venter stigninger som Col du Glandon og Col de la Madeleine. De kommer til at danne rammen om en ophidset indledning, hvor der vil blive angrebet til højre og venstre i feltet, men efter disse to stigninger vil der komme ro på feltet igen indtil finalen. Der venter nemlig stigningen Col de la Croix Fry (11,3 km, 7 %) og så er der dømt angreb fra favoritterne igen.

Bud på vinder: Jurgen van den Broeck (Lotto-Belisol), Andy Schleck (Radioshack-Leopard), Thomas Voeckler (Europcar), Thomas de gendt (Vacansoleil-DCM)



20. etape: 20. juli Annecy - Annecy Semnoz (125 km)


Der venter et sidste afsluttende slag i bjergene her dagen før Touren slutter i Paris og hårdhedsgraden er stadig af en sådan kaliber, at det kan få betydning for klassementet. Den korte og meget intense etape indeholder seks kategoriserede stigninger, men det er de afsluttende 10,7 kilometer op til Annecy Semnoz (8,5 i gennemsnitlig stigningsprocent), hvor favoritterne endnu engang vil rører på sig for at se om de kan ryste hinanden.

Bud på vinder: Chris Froome (Team Sky), Joaquin Rodriguez (Katusha), Alberto Contador (Team SaxoTinkoff), Alejandro Valverde (Movistar)



21. etape: 21. juli Versailles - Paris Champs-Elysées (133,5 km)

  

Der er dømt paradekørsel på vej ind mod Paris og afslutningen på Champs Elyssées. Det hele ender som sædvanlig med en massespurt og en masse fejringer bagefter.

Bud på vinder: Mark Cavendish (OmegaPharma-QuickStep), André Greipel (Lotto-Belisol), Nacer Bouhanni (FDJ), Matt Goss (Orica-GreenEdge)
 

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?