Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

De danske strateger har talt: Det er op til dig, Chris!

De danske strateger har talt: Det er op til dig, Chris!

09. juli 2016 13:00Foto: Christian Kjær, Feltet.dk

Kim Andersen, Dan Frost, Brian Holm og Carsten Jeppesen er uenige - både om hvor store chancerne er for en dansk Tour de France-etapesejr i år, og hvem der i givet fald vinder den. To af fire ender dog med at sige Chris Anker Sørensen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Vi drømmer alle sammen om det. En dansk etapesejr i Touren. Men hvem skal skaffe den? Det er det helt store spørgsmål.

 

Men et spørgsmål, der er svært at besvare.

 

Derfor har vi stillet det videre til Tourens allerklogeste cykelstrateger, der om nogen burde vide, hvad der rører sig i feltet. Og så er de tilmed uden danske ryttere på deres respektive Tour-mandskaber i år, hvorfor objektiviteten ikke burde være et problem.

 

Læs også
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024

 

Men Kim Andersen, Dan Frost, Brian Holm og Carsten Jeppesen har ligesom os andre svært ved at blive enige om, hvem de tror, der kan give os en dansk etapesejr i indeværende udgave af verdens største cykelløb.

 

Alligevel lykkedes det efter længere tid - og en stærkt presset Trek-sportsdirektør, der dybbest set ikke virker alt for optimistisk - at kåre en vinder: Chris Anker Sørensen. Med 50 procent af stemmerne.

 

“Den mest oplagte til at lave noget, der rigtig larmer, så det giver genlyd, det tror jeg faktisk, er Chris Anker. For de etaper, han kan lave noget på, bliver bjergetaper. Hvis han kan finde de gamle 'Chris Anker-ben' fra 2012, hvor han kørte så godt og fik to andenpladser, så bliver der etaper i bjergene, hvor han bliver meget synlig, meget visuel,” siger Etixx-sportsdirektør Brian Holm og opsummerer.

 

”Så jeg kunne godt forestille mig, at det blev Chris Anker.”

 

Samme svar ender en stærkt presset Kim Andersen altså med at give.

 

”Der er i princippet flere, som kan (give Danmark en Tour-etapesejr, red.), men der er jo nogle, som har bundne opgaver, og det kan godt ske at blive svært for dem,” siger den danske Trek-leder med en længere tænkepause til følge.

 

Brian Holm byder på Chris Anker. Er du enig i det?

 

”Ja, det vil nok også være ham, der har størst chance i den sidste uge. Jeg tror, vi vil se mange gange, at vi har to cykelløb i ét. Og han har jo vist rimelig god form i år. Kan han være i det rigtige udbrud, så vil han have en chance,” mener Kim Andersen.

 

Ungdommeligt fandenivoldskhed

De to resterende danske strateger, Dan Frost, der er en del af Tour de France-cirkusset som ambassadør, og Carsten Jeppesen, der er teknisk direktør hos Team Sky, har hvert deres bud på en eventuel dansk triumfator.

 

Læs også
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe

 

“Jeg tror, et friskt bud vil være Christopher Juul. Jeg tror, han får chancen en dag, og jeg tror, han er fandenivoldsk nok til at gøre det. Han er ikke så spurtstærk, men det kan være, at han kan snige sig afsted til sidst, hvis der går taktik i den,” siger Carsten Jeppesen, der dog møder modstand hos sin tidligere kollega på både Team CSC og Sky.

 

”Chris Juul har helt klart en bunden rolle på holdet,” siger Frost og bringer i stedet en fri Jakob Fuglsang i spil.

 

”Jakobs chancer er måske nok de bedste. Han kan blive sendt ud som forpost, og hvis det (et eventuelt udbrud, red.) får frit løb, så han kan godt være heldig,” mener han.

 

Det er Jeppesen så til gengæld uenig i.

 

“Jeg tror måske ikke rigtigt, Fuglsang er vindertypen. Selv når han får chancen, så vinder han sjældent,” lyder den kontante melding fra Sky-lederen, der heller ikke levner Kim Andersen og Brian Holms bedste bud, Chris Anker Sørensen, den store chance.

 

”Jeg er sgu ikke sikker på, at han har det sidste mere, desværre. Jeg ville elske at se det, men jeg tror mere en af de unge,” vurderer Jeppesen, mens Frost supplerer:

 

”Chris Ankers hold søger selvfølgelig udbrudsforsøg, men vi skal ned i noget mere bakket terræn lidt længere fremme i løbet,” siger danskeren, da vi spørger ham før tredje etape. Han uddyber ikke, om det er i Pyrenæerne eller Alperne, der passer bedst til Fortuneo-klatrerens dieselmotor.

 

Er det overhovedet realistisk?

Spørgsmålet er imidlertidig, om det overhovedet er realistisk, at vi får lejlighed til at fejre en dansk sejr i dette års Tour de France.

 

Også på det spørgsmål er de fire strateger uenige. Klart mest optimistisk er Brian Holm. Overfor DR Sporten giver han de danske drenge 60 procents chance for at skabe rød-hvid ekstase og begrunder det med, at de alle inderst inde er klar til at gå efter det.

 

Læs også
Startlisten til Giro d'Italia tager form - 5 danskere på

 

”Jeg kan garantere dig for at lige meget, hvad de siger, så drømmer de alle sammen om at vinde en etape. Det kan godt være, de ikke siger det til jer (journalister, red.), men hvis danskerne ikke drømte om og troede på, at de kunne vinde en etape her, så skulle de finde på noget andet at lave.”

 

“Når de går i seng om aftenen, så skal de drømme om at gå i udbrud og vinde en etape. Jeg tror på, at de vinder en etape. Jeg ved det selvfølgelig ikke bedre end nogen andre, men de har mulighederne. Og de tror på det. Den rytter, der ikke tror på det, når han starter, skal skifte metier,” siger Holm.

 

I den anden ende af skalaen ligger Carsten Jeppesen og Kim Andersen, der begge virker mere skeptiske. De nævner for Feltet.dk, at det klart mest sandsynlige er, at danske cykelfans må vente minimum et år mere på den første etapesejr i verdens største cykelløb siden Nicki Sørensen i 2009.

 

Heller ikke Dan Frost er optimistisk. Han lægger fastlåste roller på danskernes respektive hold til grund.

 

“De har jo jobs de fleste af dem, og det gør det svært for dem at komme afsted. De skal jo have noget frihed, og det har de sådan set ikke. Det ser noget svært ud,” konstaterer han.

 

Bundne opgaver - eller hvad?

Michael Valgren har for eksempel kørt vildt stærkt i 2016, men får næppe chancen på Tinkoff-holdet.

 

”Valgren er fast i sin rolle,” konstaterer Dan Frost tørt, Carsten Jeppesen kalder ham “for bundet", og Brian Holm uddyber:

 

“Valgren, der måske har vist sig at være den stærkeste af rytterne i år, så jeg i Baskerlandet Rundt, og hold kæft han kører stærkt! Han var altså godt kørende. Han sad i top 20 på de der hårde stigninger, lagde jeg mærke til. Men med Peter Sagan og Alberto Contador på holdet er det ikke sådan, at han får lov at tage i indianerudbrud og vinde sin etape derfra,” vurderer han.


Samme problem har Matti Breschel, mener Dan Frost.

 

”Mattis chance ligger i, at han måske på et tidspunkt ikke skal lave arbejdet for Pierre Rolland mere. Så kan han måske komme i et udbrud og være heldig med det,” siger han.

 

Læs også
Quintana kører Giroen i en ny rolle

 

Og selv om Breschel i går viste sig frem i et større udbrud, så har Cannondale-danskeren haft mere at gøre med at holde sin kaptajn inde i klassementskampen - et projekt, der er lykkedes særdeles godt - end at søge egne muligheder.

 

Men det giver Holm ikke meget for.

 

”Man kan sige, at en typisk vindertype er Matti Breschel. Han er jo ikke med her for at sidde og føre. Han skal ikke sidde og føre under Tour de France. Han er en vinder,” mener Etixx-danskeren.

 

Det eneste, de fire danske strateger kan blive helt enige om, er, at en kvæstet Michael Mørkøv står med særdeles dårlige kort på hånden i forhold til at tage en etapesejr, ligesom de er fælles om ikke at komme ind på Lotto-slideren Lars Bak.

 

Nedenfor kan du se sportsdirektørernes bedste argumenter for, at den enkelte danske rytter tager en etapesejr, og deres tilhørende betænkeligheder.
_______________________________________________________________

 

Chris Anker Sørensen

For: En del af et etapejagende hold, kommer i “gode” udbrud, fri rolle

Spørgsmålstegn: Har han det sidste?

 

Lars Bak

For: -

Imod: -

 

Matti Breschel

For: Har vinderinstinkt

Imod: Får han chancen for at køre egen chance?

 

Jakob Fuglsang

For: Ude af klassementet, kan blive strategisk forpost

Imod: Mangler han vinderinstikt?

 

Christopher Juul

For: Har fandenivoldskhed

Imod: Får han muligheden for at køre egen chance?

 

Michael Mørkøv

For: -

Imod: Kommer han sig efter sit styrt?

 

Michael Valgren

For: Er formstærk

Imod: Får han muligheden for at køre egen chance?

DEL
INFO
Chris Anker Sørensen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Christopher Juul-Jensen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?