Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Degenkolb misser store løb: Ude i tre måneder
26. January 2016 af Christian KjærFoto: Sirotti

Tyske John Degenkolb vil i de næste tre måneder ikke kunne køre løb. Det fortæller kirurgen, som udførte operationen på Degenkolbs venstre pegefinger. Derved misser tyskeren chancen for at brilliere i forårsklassikerne, som han gjorde sidste år.

Giant-Alpecin er, som de fleste andre mandskaber, også på træningslejr forud for denne sæson. Holdet er taget til Spanien for at få den bedst mulige forberedelse. Dette skulle dog ikke være tilfældet.

 

I lørdags var der nemlig en bil, som kørte ind i Giant-Alpecin-holdet, da de var ude på den sædvanlige træningstur. Første melding lød dog på, at alle var stabile, men nogle ryttere var blevet ramt mere end andre. De værst tilskadekomne var Warren Barguil, Chad Haga, Frederik Ludvigsson, Ramon Sinkeldam, Max Walschied og John Degenkolb. Sidstnævnte meldes nu ude i tre måneder.

 

Tyskeren slog sin venstre pege finger til ukendeligheder, så en operation var nødvendig. Operationen blev udført af den spanske kirurg Pedro Cavadas, som fortæller til det spanske nyhedsbureau EFE ifølge Cyclingnews.com, at det tager omkring tre måneder, at komme sig efter sådan en operation.

 

"I teorien kan han vende tilbage om tre måneder. Da er han vant til at konkurrere på højt niveau, så vil det tage lidt længere tid end normale patienter," fortæller kirurgen.

 

Det betyder, at tyskeren ikke vil være i stand til at forsvare sine sejre i både Milano-San Remo og Paris Roubaix. Degenkolb brugte tre timer på operationsbordet søndag morgen, da hans venstre pegefinger var hårdt ramt. Der var en risiko for, at den skulle amputeres, men dette skulle være undgået.

 

Meldingerne går på, at Degenkolb stadig er på hospitalet i Manises, hvor han får lov til at komme sig. Holdkammeraten Chad Haga er ligeledes stadig på hospitalet, da han havde dybe sår i brystet, halsen og ansigtet.

Luke Rowe: Jeg kommer igen
Landevej
18.08 2017
Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017

Cyclassics HamburgWT 20/08-20/08

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09