Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: ©Tim De Waele/TDWsport.com

Dennis satser på et topresultat – og en fremtid som Grand Tour-kaptajn

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

11.03.2017 kl. 12:16 af Jonas Krügermejer Nygaard.

26-årige Rohan Dennis vil jagte et topresultat i Tirreno-Adriatico, som holdkammeraten Tejay van Garderen er en af favoritterne til at vinde, og som han selv fører. På sigt vil han være Grand Tour-kaptajn.

”Tejay [van Garderen] er vores overordnede kaptajn - han er nummer ét. Jeg er reserve, men [Damiano] Caruso kan også blive nyttig.”

 

Rohan Dennis er ny BMC-mand i Tirreno-Adriaticos førertrøje, men hierarkiet er klart før dagens bjergetape - sådan nogenlunde i hvert fald.

 

På pressemødet efter løbets dag tre slog australske Dennis - blandt andet over for Cyclingnews.com - fast, at amerikanske van Garderen er holdets leder, men han lagde heller ikke skjul på, at han vil køre sin egen chance i toppen af klassementet.

 

Når Tirreno-Adriatico-rytterne i dag slutter på en styg stigning til Terminillo vil Dennis, der fører løbet i samme tid som Caruso, Van Avermaet og van Garderen, give den fuld gas.

 

”Ideelt set er Tejay i front på toppen af stigningen, men worst case scenario er, at Caruso eller jeg tager over. Vi bliver meget stærke med tre ryttere, der kan gøre det rigtig godt,” mener BMC-australieren.

 

Vil være Grand Tour-kaptajn

Stigningen op til målet i Terminillo er over 15 kilometer lang og ikke en, som traditionelt passer til Rohan Dennis, men den australske tempomaskine er i gang med en større transformation. Han vil være klassementsrytter.

 

”Mit mål er at blive Grand Tour-kaptajn, så det foregår i en anden boldgade nu. Jeg kan ikke tage det let op af en stigning og vente på en etapesejr,” siger den 26-årige BMC-rytter.

 

”De fleste gange, jeg er kommet til Europa, er jeg blevet sat eller endda taget ud af løbene. Nu er jeg i stand til at gøre det bedre. Jeg kørte godt i Provence (Tour Cycliste International La Provence, red.), og holdet hjalp mig til at vinde dér,” fortsætter Dennis.

 

Nu øjner han også muligheden for et samlet topresultat i Tirreno-Adriatico, der slutter med en enkeltstart på tirsdag.

 

”Den passer mig perfekt - bedre end den passer de fleste andre i det her løb. Jeg kan tage en masse tid på folk som Aru, Nibali og Quintana. Selvom jeg taber førertrøjen, er jeg stadig inde i betragtning til klassementet,” konstaterer Dennis.

 

Forbereder sig på Giroen

Til maj skal Rohan Dennis køre Giro d’Italia sammen med Tejay van Garderen.

 

Her vil amerikaneren igen være kaptajn på papiret, men den australske mester i enkeltstart agter at teste sig selv med henblik på fremtiden som klassementsrytter.

 

Dennis er allerede godt i gang med overgangen fra tempospecialist til Grand Tour-kaptajn.

 

”Jeg laver måske en fjerdedel af den enkeltstartstræning, som jeg normalt gør, og jeg klatrer en del mere. 75 procent af min træning er mere fokuseret på at køre distance og at prøve at blive bedre til at klatre,” siger BMC-australieren.

 

Rohan Dennis er stadig i tvivl om, hvor han står i forhold til verdens bedst bjergryttere, men det bliver han uden tvivl klogere på i dag, hvor fjerde etape af Tirreno-Adriatico står.

 

Hvordan BMC vælger at blande klassementskortene, kan du se på www.feltet.dk/live, der fra klokken 14.30 opdaterer fra den afgørende etape.

 

SENESTE

Vis valgte

TORSDAG

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk