Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

DGI Hærvejsløbet bliver Danmarks største cykelløb

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

20.10.2016 kl. 11:00 af Christian Berg.

Ambitionerne fejler ikke noget hos arrangørerne af DGI Hærvejsløbet. Når cykeleventen for femte gang afvikles i 2017, forventer arrangørerne ikke mindre end 6500 deltagere, hvilket vil gøre det til Danmarks største cykelløb.

Fra 850 deltagere ved det første løb i 2013 til 6500 deltagere i 2017. Når cykeleventen for femte gang skydes i gang 24. juni 2017, vil det være Danmarks største cykelløb.

 

Deltagerantallet udvides - igen - fra 4500 i 2016 til 6500 i 2017, og løbsleder for DGI Hærvejsløbet, Magnus Korsgaard Nielsen fra DGI, håber, at cykelmotionisterne er klar til en stor oplevelse igen i 2017.

 

"DGI Hærvejsløbet er vores forsøg på at skabe en oplevelse for cykelmotionister bredt set. Vi prioriterer, at man kan vælge mellem både landevej og MTB og mellem lange og korte ruter - men i endnu højere grad prioriterer vi, at alle mødes i samme målby for at kunne være fælles om oplevelsen i sidste ende, selvom udgangspunkterne har været forskellige i løbet af dagen," siger han.

 

DGI Hærvejsløbet er for alle cykelmotionister

Med seks forskellige distancer og mulighed for både MTB og landevej er der noget for alle cykelentusiaster ved DGI Hærvejsløbet. Fokus er ikke på at komme først i mål men om at have en fælles oplevelse undervejs. Og også meget gerne både før og efter eventen.

 

"DGI Hærvejsløbet er den smeltedigel, hvor cykelmotionister i alle aldre og på alle niveauer mødes. For nogen er oplevelsen at være en del af noget større, for andre er det udfordringen sammen med kammeraterne. Fælles for dem alle er den Hærvej, der bærer en del af vores kulturhistorie med sig op langs den jyske højderyg," forklarer Magnus Korsgaard Nielsen.

 

Både ved landevejsløbet og MTB-løbet køres der på hold. Her starter holdet sammen, kører sammen, hjælper hinanden undervejs og gennemfører forhåbentlig sammen.

 

I 2017 bliver der plads til hele 4300 motionsglade landevejsryttere fordelt på de tre distancer fra henholdsvis Flensborg, vejen og Funder ved Hærvejsløbets Landevejsløb. Foto: Henrik Ehlers

 

Tilmelding åbner 25. oktober

Traditionen tro åbner DGI Hærvejsløbet for tilmelding den første tirsdag efter efterårsferien. Det betyder, at alle cykelentusiaster kan melde sig til næste års DGI Hærvejsløbet tirsdag 25. oktober 2016 kl. 10. Både landevejsløb og MTB-løb åbner for tilmelding denne dag.

 

"Fra de foregående år ved vi, at der er tryk på tilmeldingerne fra start. Især MTB-løbene er blevet rigtig populære, og både i 2015 og 2016 var der helt udsolgt i løbet af meget kort tid," fortæller løbslederen.

 

Præcis som i 2016 har DGI Hærvejsløbet tre distancer på landevej og tre distancer på MTB. På landevej er det 270 km fra Flensborg, 160 km fra Vejen og 50 km Funder, alle med mål i Viborg.

 

Danmarks længste MTB-løb

På Mountainbike er der også tre ruter. Den længste på 165 km fra Vingsted til Viborg er samtidig Danmarks længste MTB-løb, hvilket i sig selv tiltrækker mange deltagere.

 

"Mountainbikere vil gerne udfordres. Og her er Danmarks længste MTB-løb virkelig noget, der stiller krav til deltagernes form og teknik. Det tiltaler rigtig mange," siger Magnus Korsgaard Nielsen.

 

Er 165 km på en mountainbike lidt for langt, er der også to kortere ruter, en på 110 km fra Bryrup til Viborg og en på 60 km fra Engesvang til Viborg.

SENESTE

Vis valgte

FREDAG

Vis valgte

TORSDAG

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk