Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Dideriksen efter stor sejr og trøje: Troede jeg havde tabt den

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

12.03.2017 kl. 07:39 af Jesper Johannesen.

Den danske verdensmester, Amalie Dideriksen, sprintede lørdag til sin første sejr i VM-trøjen. Endda en stor sejr, da løbet var årets andet WorldTour-løb for kvinderne.

20-årige Amalie Dideriksen spurtede sig til sejren i WorldTour-løbet Ronde van Drenthe. En fantastisk præstation af den danske verdensmester, som henter sin første sejr på WorldTouren.


“Det er virkelig en fantastisk følelse at vinde i regnbuetrøjen. Jeg havde håbet på, at jeg kunne tage en sejr i denne sejr. At gøre det i dag er fantastisk,” forklarede Amalie Dideriksen efter sejren.
 
Danskerens sejr kom efter et sent udbrud, hvor hun slap væk på den tredje og sidste opkørsel til VAMberg, hvor den tidligere Boels-Dolmans-rytter Ellen van Dijk lancerede en powerfuld acceleration.

Fem ud af 15 ryttere i gruppen var fra Boels-Dolmans, og det betød, at de fik et overtal, som de udnyttede perfekt.

“Fra starten af snakkede vi om, at jeg skulle være sprinteren, hvis vi endte med at komme en større gruppe hjem,” afslører Amalie Dideriksen. ”Til sidst i løbet, hvor det lignende en surt, blev jeg sparet. Da Ellen slap væk, kørte alle de andre piger for at hente hende, og det betød jeg kunne sidde over.”

“De gjorde et fantatisk arbejde. Ellen ere n stærk rytter, og de brugte mange kræfter på at hente hende tilbage.”

”Jeg mærkede presset til sidst - ikke kun for at få et godt resultat for mig selv, men også på grund af mine holdkammeraters arbejde, som havde arbejdet hårdt for mig.”
 
Skulle spurte, men endte i udbrud
Efter Ellen Van Dijk var kørt ind igen, kom det ene angreb efter det andet. Amalie Dideriksen skulle egentligt spurte til sidst, men pludselig sad hun med i det afgørende udbrud.

”Jeg endte med at sidde med i det afgørende udbrud. Vi måtte afdække mange angreb. Jeg husker ikke helt, hvordan udbruddet blev etableret.”

Fire ryttere fra fire forskellige hold kom efterfølgende fri, hvor Wiggle-High5 havde WorldTourens førende rytter Elisa Longo Borghini med.

”Alle i gruppen tog deres føringer. Vi vidste ikke, om vi ville holde hjem til sidst. Det var hele tiden 10-15 sekunder, at vi var foran. Hvis vi begyndte at køre taktisk og vente til spurten, så ville vi blive hentet.”

“Det var kun på den sidste kilometer, at vi begyndte at kigge rundt på hinanden. Der var hurtige ryttere i udbruddet.”

”Jeg troede Cecchini ville være den hurtigste af dem. Jeg troede også, at jeg kunne slå dem alle, men du ved aldrig efter 153 kilometers cykelløb. Jeg har altid kørt så langt før.”

I finalen Brand kørte ind igennem det sidste sving med Cecchini på hjul. ”Jeg troede, at jeg havde tabt den der,” fastslår den danske verdensmester.

”Der var to foran, og det ønskede jeg ikke. Jeg formåede at slå dem i spurten. Det er virkelig en stor sejr for mig. Det betyder en masse for mig, og jeg er meget taknemlig overfor mine holdkammerater, som arbejdede hårdt for mig,” slutter en glad Dideriksen.

Med sejren overtager Amalie Dideriksen ungdomstrøjen på kvindernes WorldTour, som før dagens løb tilhørte danske Cecilie Uttrup Ludwig.

SENESTE

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk