Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Dideriksen femmer - Vos vandt i Herning

Dideriksen femmer - Vos vandt i Herning

05. august 2017 16:54Foto: Sirotti

Ikonet Marianne Vos blev europamester efter at have vundet en spurt i en mindre gruppe. Amalie Dideriksen kom ikke til at køre om sejren, men blev alligevel nummer fem.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Legenden Marianne Vos tog sejren i damernes eliteløb, da hun overspurtede italienske Giorgia Bronzini i spurten om guld og sølv. De to ryttere var de klart stærkeste i det udbrud, som skilte sig ud fra feltet og endte med at skulle køre om sejren. Den danske verdensmester Amalie Dideriksen blev nummer to i feltets spurt, hvilket altså rakte til en femteplads.

 

Løbsreferat:

Starten gik kl. 14:00, hvor elitedamerne trillede ud på den første af de seks omgange på den 20,1 kilometer lange rute, der udgjorde løbet.

Starten var relativt uhektisk, og ganske tidligt lod feltet den ufarlige israeler Shani Bloch-Davidov, som hurtigt fik opbygget næsten et minuts forspring. Flere af holdene indså dog hurtigt, at de var uden chance, hvis farten ikke blev øget, og italienerne og hollænderne begyndte at føre feltet.

 

Hollænderne forsøgte siden flere gange at skabe splittelse i vinden, men det lykkedes ikke det første lange stykke tid. Danske Camilla Møllebro havde siden defekt, men hun kom imponerende hurtigt tilbage igen og var siden med i et lille angreb.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

Til sidst måtte Bloch-Davidov give fortabt, hvilket åbnede for andre angreb. Jessy Druyts (Belgien) og Daiva Tuslaite (Litauen) fik skabt hul, men det var ikke bæredygtigt, og på et tidspunkt gav Druyts op og lod sin makker i stikken, hvilket førte til, at litaueren også hurtigt blev hentet.

 

Stjernerne spiller ud
Det første angreb fra en af de store favoritter blev faktisk startet af en dansker. Christina Siggaard accelererede gennem en rundkørsel, og hurtigt kørte Kirsten Wild (Holland) og Elisa Longo Borghini (Italien) efter hende. De fik dog aldrig rigtigt hullet, så Holland satte sig i stedet frem i vinden. Med hjælp fra et lille styrt fik dette splittet feltet, hvor verdensmester Amalie Dideriksen havnede i den forkerte gruppe, men hun fik siden kontakt igen.

 

Næste bølge i den hollandske offensiv kom fra ikonet Marianne Vos, som sammen med franske Elise Delzenne hurtigt fik skabt et fint hul. Som så mange gange før vurderede de resterende storhold dog, at det var for farligt at slippe en hollænder afsted, og derfor levede dette udbrud heller ikke længe.

 

Den næste til at forsøge sig var den dobbelte hollandske mester Lucinda Brand, men selvom feltet blev strakt godt ud, var de andre hold alt for bange for hollænderne til at lade nogen af dem køre væk.

 

Med 50 kilometer til mål kom der endelig et angreb med den rette sammensætning til, at de kunne få et godt hul. Aude Biannic (Frankrig), Audrey Cordon (Frankrig), Amy Pieters (Holland), Julie Leth (Danmark) og Christine Majerus (Luxembourg) kom væk og hurtigt fik Anna Stricher (Italien) også tilslutning. Op kom også Katarzyna Wilkos (Polen), Romy Kasper (Tyskland) og Ann-Sophie Duyck (Belgien), og dermed blev gruppen altså ni ryttere stærk.

 

I starten hængte de til tørre et par sekunder foran feltet, der dog ikke kunne holde presset, og dermed gled udbruddet længere og længere væk. Efter fire kilometer i front havde de opbygget et forspring på 26 sekunder.

 

Angreb, samling, angreb, samling
Selvom hollænderne ihærdigt havde arbejdet for at gøre løbet hårdt og undgå en massespurt, var det ikke tilfredsstillende kun at have Pieters i front, og derfor gik Vos, Anna van der Breggen og Brand frem i feltet, mens også italienerne hjalp godt til med at nedbringe forspringet.

 

Da rytterne kørte over målstregen for tredjesidste gang, bar hollændernes arbejde frugt, da de to forreste grupper smeltede sammen. Dette udnyttede blandt andre Chantal Blaak (Holland) og Siggaard til at køre kontra, men de andre hold var på dupperne. I næste bølge kom den danske mester Camilla Møllebro med, men heller ikke dette ryk kom der noget ud af. I stedet udnyttede Blaak styrtet til at fortsætte alene. Også hun måtte dog siden give fortabt.

 

Næste gruppe til at give et seriøst bud på et afgørende ryk var, da seks mand med 35 kilometer tilbage fik et solidt hul til feltet. Gruppen bestod af Lourdes Oyarbide (Spanien), Eugénie Duval (Frankrig), Blaak, Longo Borghini, Majerus og Møllebro. Samtidig havde den måske hurtigste rytter i feltet, belgiske Jolien D’Hoore en punktering, hvilket betød, at belgierne ikke kunne føre helt igennem i front af feltet, selvom de ikke havde en mand med helt fremme.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Polen havde til gengæld ingen grund til ikke at køre fuld gas, og efter et par nervepirrende kilometer, skete der endnu en gang samling. Polakkerne havde ikke lyst til at komme på bagkant igen, så Anna Plichta kørte kontra med det samme. Kort efter kom D’Hoore op til feltet igen efter en forholdsvist hurtig og smertefri opkørsel. Plichtas angreb var samtidig dømt til at dø, når hun ikke havde nogen med sig, og efter at hun var blevet bragt tilbage, blev der endelig bred front i feltet.

 

Inde i Herning bymidte kom syv ryttere væk, og for en gangs skyld var der ingen danskere med. Det var til gengæld Olga Zabelinskaya (Rusland), Kasia Pawlowska (Polen), Charlotte Becker (Tyskland), Sheyla Gutierrez Ruiz (Spanien), Giorgia Bronzini (Italien), Longo Borghini og Vos. Et drønstærkt udbrud med mange stjernenavne på et tidspunkt, hvor Danmark for første gang i løbet ikke var helt vågne.

Frankrig satte sig i front, men de havde tydeligvis ikke styrken til at køre frontgruppen ind. Forspringet øgedes til 20 sekunder, og det fik Sverige til at tilslutte sig jagten, men heller ikke de kunne i første omgang nedbringe gruppens forspring, mens rytterne gik ud på sidste omgang.

 

Taberne går frem
Forspringet steg støt og roligt uden at danskerne gav mine til at gå frem, men da forspringet nåede 35 sekunder, blev det omsider for meget.

Samtidig blev Gutierrez sat fra hjul i udbruddet ude i vinden, så gruppen nu bestod af seks mand.

 

Efter at have ført et par kilometer, besluttede Danmark sig i stedet for et angreb. Møllebro og Olena Pavlukhina (Azerbaijan) fik et lille hul, men det var umuligt at køre op til den stærke gruppe, hvis forspring stadig var stigende. I stedet enedes Belgien og Frankrig om at sætte sig frem og jagte.

 

Med 8 kilometer til mål var forspringet nede på 35 sekunder igen, så Belgien og Frankrigs stenhårde arbejde kunne omsider ses på tiden. Danmark kunne også igen ses relativt langt fremme i feltet efter at have været ganske usandsynlige siden Møllebros angreb. Kort efter investerede de også Michelle Lauge Quaade i føringsarbejdet - nu skulle alt bringes ind på at køre Amalie Dideriksen i position til en spurt.

 

Afgørelsen
Italienerne og hollænderne bakkede dog godt af i feltet, og kræfterne fra de franske, belgiske og danske hjælperyttere var ikke uendelige. Dermed blev det efterhånden klart, at medaljerne skulle fordeles mellem de seks i front - eller rettere sagt fem. Mindre end fem kilometer fra mål styrtede Pawlowska, og dermed var hendes chance for en EM-medalje forpasset, mens også tyske Charlotte Becker blev sat af som følge af uheldet.

 

Dermed skulle to italienere, en hollænder og en russer afgøre det mellem sig. Med godt en kilometer til mål angreb Zabelinskaya, hvilket Longo Borghini blev sat af på. Zabelinskaya fortsatte med at køre fuldt til, selvom de langt hurtigere Vos og Bronzini sad lige i hendes hjul, og dermed var det tydeligt, at hun var glad for bronzemedaljen. Marianne Vos åbnede spurten og formåede akkurat at holde Bronzini bag sig, mens Zabelinskaya tog bronze.

 

Dideriksen blev nummer to i feltets spurt og endte dermed som nummer fem efter, at Frankrig, Belgien og Danmark ikke formåede at køre udbruddet ind.

 

DEL
INFO
Amalie Dideriksen
Nyheder Profil Resultater Statistik
EM - Kvinder
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?