Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

DM-drømme og store ambitioner: Nyt eliteteam bygger ovenpå hos ABC

DM-drømme og store ambitioner: Nyt eliteteam bygger ovenpå hos ABC

24. marts 2021 11:00Foto: Christian Koerner

Danmarks nyeste DCU Elite Team på kvindesiden er i 2021 Team ABC Dame Elite, som til denne sæson har taget skridtet op med store ambitioner. Vi har taget en snak med teamets manager.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Endnu et dameprojekt har fået et nyk opad i ambitionsniveauet, og denne gang er det med udgangspunkt i kvindesiden hos den store danske klub ABC, hvor holdets kvindeklub Seje Sild og en række licensryttere nu danner et eliteteam.

 

Det fortæller Lars Nielsen til Feltet.dk.

 

”Hen over sommeren sidste år, hvor amputeret den end var, samlede vi en gruppe af vores eksisterende licensryttere, og så tog vi fat i nogle af de unge spirende talenter nede på Seje Sild og spurgte, om de ville være med,” fortæller han.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Ambitionen er vokset ud af tanker hos Lars Nielsen selv og klubbens formand Hasse Larsen. Med en god B&U-afdeling og en god juniorafdeling i ryggen, ville de gerne satse endnu mere på kvindecyklingen.

 

De bygger nu videre på Seje Sild, som har været en ’klub i klubben’, hvor unge kvinder har mødtes om at cykle.

 

”Ofte ser vi, at mange af de unge og nye genre vil hen i et mere trygt forum, og derfor Seje Sild. Der kunne vi se, at vi fik flere og flere unge, som gerne ville noget mere med deres cykling,” fortæller han.

 

Derfor rykkede de på den stigende interesse allerede i marts 2020, hvor ABC afholdt deres årlige træningslejr i Calpe. Målet var mere end blot mandagstræning, og der var mange interesserede, hvilket det nye eliteteam er et produkt af.

 

DM og Ladies Cup blev stærk start
Selvom holdet først er eliteteam i år, begyndte de allerede sidste år at arbejde som ét hold, og det kastede succes af med det samme. Marita Jensen blev nummer fire ved DM, mens Rebecca Koerner tog sig af Ladies Cup.

 

”I efteråret havde vi fået nogle super resultater. Marita blev nummer fire ved Elite-DM. Den var der vist ikke rigtig nogen, der havde set komme. Rebecca vinder Ladies Cup, som selvfølgelig ikke er over så mange afdelinger, men resultaterne var der,” fortæller han.

 

Og resultaterne er ikke det eneste, der har været der lige fra start. Det er noget helt andet end det, der driver de kvindelige ryttere.

 

”Lysten og motivationen er der. Det er meget rytterne selv, der har drevet det her fra starten af. Vi har ikke et kæmpe stort set-up,” fortæller han.

 

Der bliver trænet hårdt for at blive klar til den kommende sæson | Foto: Christian Koerner

 

Læs også
Hjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre

 

”Vi rendte selvfølgelig panden mod en mur i forhold til sponsorer, ligesom mange andre, i 2020. Selvom de var meget aktive, lykkedes det ikke at lande nogle større sponsorer,” siger han yderligere.

 

Rytterne var ude at opsøge hele 65 sponsorer, men måtte desværre se sig slået af de usikre omstændigheder i en coronatid.

 

Til gengæld kan holdet nyde godt af de tre store ABC-sponsorer Poul Sejer Nielsen, JJ Jensen og Adserballe & Knudsen, hvorfra der er midler til det hold, der i år kører sammen. Alligevel er det rytterne, der bærer arbejdet.

 

”Det er rytterne selv, der betaler langt størstedelen af gildet. Det er ikke noget fancy set-up i 2021, det er meget drevet af rytternes glæde, vilje og motivation til at lykkes,” fortæller han.

 

Dertil kommer en lang række frivillige i klubben, som ifølge Lars Nielsen er selve ånden i projektet, der er i god tråd med den generelle ånd i klubben, hvor de fleste er frivillige.

 

Det gør sig også gældende for sportsdirektør Michael Jæger, assisterende sportsdirektør Erik Madsen og mekanikeren Lasse, der har stået for at finde Trek-cykler til kvinderne til en god pris for rytterne.  

 

2021 skal byde på forankring
I holdets ’debutår’ som eliteteam i DCU-regi står der læring på strategiudviklingen, og det har sit udgangspunkt i to spor.

 

”Det ene er ren procesmæssigt med, hvordan vi kommer til at fungere som hold,” fortæller Nielsen.

 

”Vi havde et eliteteam for 5-6 år siden, hvor blandt andet Cecilie Uttrup Ludwig og Annika Langvad kørte. Det blev aldrig som et team, men mere at rytterne havde et sted at køre,” fortæller han.

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie

 

Derfor skal holdet denne gang være et fællesskab, og det har da også stået øverst på dagsordenen fra dag ét.

 

”Det at skabe et eliteteam, som er langt væk fra klubben, er ikke meningen. Pigerne deltager også i fællestræningen, flere af dem træner også i klubben og på Seje Sild, så vi prøver hele tiden at skabe det her, så der er en forankring i klubben,” fortæller han.

 

Rytterne er heller ikke på holdet, fordi der falder gode cykelpakker og udstyr af. Det er ikke materiel rigdom, der løfter holdet.

 

”Budgettet er virkelig skrabet, så det er glæden og viljen til at ville noget med cyklingen. Pigerne har et enormt stærkt sammenhold, og vi har brugt rigtig meget tid med at bygge et team,” fortæller han.

 

Mens holdet har skulle finde et sammenhold for at kunne køre som et team i 2021, har rytterne selv været ihærdige med at lave træningslejre.

 

”Pigerne har selv lavet to træningslejre. Vi skulle have været i Spanien her fra den 10. til den 20. marts,” siger han om træningslejren, som måtte aflyses. Selv det var der dog råd for.

 

”De har planlagt en træningslejr og taget fri selv. Det gjorde de en uge i januar, og det gør de også i den her uge [sidste uge red.], bare i hjemlige himmelstrøg. De ligger sindssygt meget tid i det her,” fortæller han.

 

DM-ambitioner og internationale UCI-løb
Hvor 2020 bød på en god resultatmæssig start, er der naturligvis også ambitioner at finde i 2021-sæsonen, og de er helt ’hardcore’, som manageren beskriver dem.

 

”Vi vil gerne have en medalje til linjeløb og enkeltstart til DM. At Marita bliver firer sidste år er en kæmpe overraskelse. Nu stiller vi med fuldt hold og går efter at byde profferne op til dans,” fortæller han.

 

Læs også
Dansk stortalent har forelsket sig i monument: Jeg går også efter det i fremtiden

 

Skulle der blive et holdløb for kvinder i år, er guldet ambitionen. Koerners sejr i sidste års Ladies Cup gør også, at holdet her sigter efter den samlede sejr.

 

”Meningen er egentlig, at vi i de danske licensløb skal være dominerende, da vi stiller med det største hold,” siger han og nævner også her Cykling Odense og Ordrup CC.

 

Foto: Christian Koerner

 

”Meningen er, at vi med vores bredde og styrke, skal ud at køre løbene forfra. Sidste år var der altid én der kørte væk, og så gik resten i stå i feltet,” siger han.

 

I år er det meningen, at holdet skal køre endnu mere som et team, og på den måde kan de ende med at sætte hinanden endnu bedre op, end det var tilfældet sidste år.

 

Ligeledes vil holdet gerne ud at køre et UCI-løb i udlandet. Om det bliver i ’Sverige eller Belgien’, er endnu uvist, men en matching mod ryttere i udlandet vil være fedt. Vigtigst er dog interessen for projektet.

 

”Vi vil gerne tiltrække flere til kvindecykling. Vi kan allerede se nu, at initiativet har betydet, at der har været mere interesse i forhold til Seje Sild,” fortæller han og udtrykker et ønske om, at holdet er selvforsynende i længden. Netop de lange ambitioner, kommer Nielsen også ind på.

 

Holdet manglede Josephine Hansen til den nyelige træning. Her ses resten af holdet flankeret af Michael Jæger og Erik Madsen | Foto: Team ABC Dame Elite.

 

”Ambitionen er også, at vi på sigt skal have ryttere videre til større og professionelle hold. Vi bliver ikke et WorldTour-hold, det er slet ikke ambitionen,” fortæller han.

 

Målet er at fange nogle af de kvinder, som cykler herhjemme i jagten på en passion for sporten og bygge dem op til en tilværelse længere oppe i sporten. I 2021 starter det altså med lokal forankring.

 

”Vi prøver at holde fast i, at det er lokale ryttere, som kan træne med os hele tiden. Det betyder rigtig meget for os, at vi kan træne og bruge tiden sammen,” siger han.

 

Denne artikel var første af to i et længere interview med teammanageren, som sammen med en gruppe af frivillige og ryttere altså står bag det, som i 2021 er Danmarks nyeste DCU Elite Team for kvinder. Læs med senere på ugen, hvor vi kommer nærmere ind på, hvem rytterne på holdet er.

DEL
INFO
ABC dameelite
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?